Aria: Zwabberende stemmen en op hol geslagen tongen 

Aria 2022

Het is dat ik geen ballen in mijn broek heb, maar anders had ik ze er zeker uitgelachen na het optreden van Mira. Het gezicht van de vriend van Mira was namelijk goud waard, nadat jurylid Floris Kortie haar zojuist liefjes had medegedeeld dat hij het bloedheet van haar krijgt. Als blikken konden doden lag Floris nu drie meter diep onder de groene zoden. Misschien moeten ze Floris toch nog eens uitleggen dat hij in het programma Aria zit en niet in First Dates. Drie minuten daarvoor stond Andrei zijn vriendin nog toe te juichen, zo trots als een olifant met zeven imposante penissen. Maar als een blad aan een boom draait zijn humeur bij de brutale woorden over zijn moppie. Ik zou opkrassen Floris en wel nu. 

Even krabben 

Helaas beschik ik ook al niet over een balzak, want daar had ik heel graag even aan willen krabben. En dit keer niet bij de gedachte aan de luizen die al maandenlang huishouden op de school van mijn kinderen. Hoofdluis, schaamluis, platjes, het is een dun lijntje waar je niet overheen wil toch? Maar nee, ik moet gewoon even heel hard mijn best doen om het verhaal te begrijpen. Dat komt voornamelijk omdat ik totaal gebiologeerd zit te kijken naar de tong van Mira die met een snelheid van 220 kilometer per uur door haar opengesperde mond jakkert. Is er een flitspaal in de zaal? 

Balletje balletje

Om even bij de testikels te blijven. Dit is dus letterlijk wat er aan het optreden van sopraan Vera ontbreekt. Niet dat onze Vera het ontbeert aan lef of daadkracht, nee zeer zeker niet. Maar deze Aria had eigenlijk gezongen moeten worden door een gecastreerde vent. Ik bibber bij die gedachte. Ik bedoel, als we die kerels dan toch ergens voor nodig hebben…ja toch? Nee dat zou eeuwig zonde zijn, en het blijkt gek genoeg ook nog eens een uitstervend ras die castrato’s. Gelukkig hebben we Vera die, alweer zo letterlijk, op hoge poten komt aandraven om de show te stelen. 

Schouders eronder

Als kers op deze excentrieke taart wil Dionne Stax nog graag even weten wat zich allemaal onder Vera haar rokje schuil houdt. Wat denk je te vinden meid? De ballen die kwijt waren?  Vera besluit echter maar eerlijk antwoord te geven aan Dionne. Die ziet er vandaag namelijk uit als een american football speler met schoudervullingen van het formaat waar ik mijn voorgevel graag mee zou willen op pimpen. Die rost de stelten dus zo onder je vandaan Vera, als je niet oppast. 

Slap aftreksel

Florian houdt zijn ballen deze week lekker in zijn broek…euh in de lucht natuurlijk. We krijgen met de week meer sympathie voor deze dyslectische huisschilder die zich er niet onder laat krijgen door al die conservatorium studiebolletjes. Wie heeft er bladmuziek nodig als je vriendin Indi aan je zijde hebt die alles fonetisch voor je ‘vertaalt’. Als dit geen ware liefde is, dan vreet ik mijn schoenzolen vanavond nog op, met huid en haar. 

Persoonlijk vind ik het al irritant om de daghap in onze stamkroeg aan mijn man op te moeten lepelen, dus gelukkig dat hij  deze grootse daad van toewijding niet heeft mogen aanschouwen. Hij zou nog op ideeën komen. Nee vrouwen als Indi doen de rest van ons ietwat luie, comfortabel in onze relatie zijnde vrouwen maar bleekjes afsteken. En bedankt meid.  

Laaghangend fruit

Volgens de jury toont Florian wel ballen maar zwabbert hij er ook lustig op los. Ik concludeer dat dit waarschijnlijk komt doordat onze Tenor de ‘Castrato dans’ hemel zij dank ontsprongen is. Soms hangen ze nu eenmaal wat lager hè. Dat kan gewoon. Dan moet je wel oppassen voor schuurplekken schijnt het. Ik geef mezelf een schouderklopje en knik goedkeurend, omdat ik dit keer zo snel doorhad wat er met het gezwabber bedoeld werd. Pas veel later kom ik erachter dat het zwabberen over zijn stemgeluid gaat. Oké, wat moet ik zeggen? Waar het hart vol van is, stroomt de ziel van over toch? Of snap ik er geen bal  meer van? Nee, ik zie door de ballen het bos niet meer. 

De ballen 

Het zijn Florian en Vera die de titanenstrijd ‘tot de aftocht erop volgt’ met elkaar aan moeten gaan. Ik baal, want ik vind ze allebei zo lief. Ondanks het feit dat er nog nooit een vrouw is geweest die de Aria van een gecastreerde man zo levensecht heeft neergezet, is het Vera voor wie het doek valt. Ik ben het er nog steeds niet helemaal mee eens, maar ik heb er dan ook de ballen verstand van. Het is wat het is lieve Vera, tot ziens en de ballen.

Beeld bron: Still TV NPO 1/ Omroep MAX

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Aria te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je aflevering 3 van Aria 2022 gemist? Kijk dan de optredens van de Aria deelnemers uit seizoen 2 terug op NLziet.

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 2 Aria 2022