Aria: Heeft Tania Kross haar roeping gemist? 

Aria 2022

Vroeger wilde ik astronaut worden. Of toch in ieder geval een bezoekje aan de maan brengen. Ik ben ook geen twintig meer, dus in mijn tijd was Wubbo Ockels het grote idool. In 1985 maakte hij zijn eerste reis door de ruimte en ik kon me geen mooiere dagbesteding voorstellen dan naast Wubbo in die raket door het heelal te mogen zweven. 

Op de één of andere manier liep het leven net even anders en ben ik een tikgeit bij Tv-Vrouw geworden. Ik zou niets anders meer willen, maar een reisje naar de maan lijkt me nog steeds fantastisch. Nu wil het bizarre toeval dat Neerlands andere ‘ruimte-ster’ André Kuipers nog geen vijfhonderd meter bij mij vandaan blijkt te wonen. Dus André, ik weet dat je dit leest, pik jij me even op?

Gouden glitters

Vandaag mogen de deelnemers van Aria 2022 hun opera werkzaamheden ook even laten voor wat ze zijn en zich volledig storten op andere ambities. Mats Roolvink was vroeger duidelijk net zo’n ruimtevaart fanaat als ik, want hij verschijnt in een glitterend gouden astronautenpak met schoudervullingen waar zelfs Dionne Stax spontaan even in wil knijpen. Dat de helm ontbreekt vergeven we Mats met plezier, we kijken maar wat graag naar zijn knappe kop. 

Wanneer Mats dan ook nog een geweldig jazzy optreden neerzet, zit ik te swingen op de bank. Ik moet toegeven dat ik de afgelopen weken door het programma Aria oprecht opera ben gaan waarderen. En toch is het net als met je lievelingseten. Als je elke dag kaasfondue eet, wil je ook wel een keer een boterham met hagelslag toch? 

De droomshow

Mira Alkhovik zingt vandaag voor haar vriend. Ze is zo verliefd op hem dat ze er emotioneel van wordt. Hij zit niet in de zaal, maar daar is ze alleen maar blij mee. Dromen zijn nu eenmaal een stuk mooier dan de realiteit en nu kan ze met haar gedachten helemaal los gaan. Als ze die gore sokken van hem, die hij elke dag naast de wasmand gooit, even weg fantaseert is ze nóg verliefder op haar vent. 

Floris Kortie is er ook niet rouwig om dat de vriend van Mira in deze aflevering van Aria ontbreekt, want hij is ‘de blik’ nog lang niet vergeten. Nou Andrei daar ben je dus mooi klaar mee. Weken lang zit je daar op die koude tribune een houten kont te kweken om de liefde van je leven aan te moedigen, maar ze ziet je liever gaan dan komen en de concurrentie ligt al likkebaardend op de loer. 

Irma Sluis move over 

Als ik naar Tania Kross in de jury van Aria kijk en luister word ik heel blij. Ze kijkt altijd zo vrolijk en heeft duidelijk verstand van zaken. We steken heel wat van haar op. En toch voelt de gewetenloze cultuurbarbaar in mij zich niet het domste meisje van de klas, wanneer Tania Kross er in Aria weer eens een paar ingewikkelde termen in gooit. Ik heb er 5 afleveringen van Aria over gedaan, maar ik weet inmiddels hoe Tania dat doet. 

Tania is namelijk een heldin met haar handen en heeft haar roeping als gebarentolk gemist. Ook de mond en de ogen doen zo fanatiek mee, dat zelfs ik begrijp wat ze bedoelt. Nu we vandaag toch allemaal even een zijstapje doen, stel ik voor dat Tania Kross voor heel even het stokje van gebarentolk Irma Sluis overneemt en daarna weer terugkomt als jurylid bij Aria. Weet je nog? Die geniale dame van de Corona persconferenties. Het lijkt me zo gaaf als Tania de ‘hamsteren move’ van Irma één keer kan doen. Wil je dat Tania? Ik denk dat je het fantastisch zou neerzetten. 

Echte liefde

Eén van de leukste deelnemers van Aria 2022 vind ik toch Florian Poepjes. Hij verovert iedere week weer een stukje meer van ons hart. Hij zingt The Wizzard of Oss en geeft rijkelijk toe dat hij het in eerste instantie een verschrikkelijk nummer vond. Hier hou ik dus van hè, lekker recht voor zijn raap. Eerlijk duurt het langst. Florian is nog niet klaar met zijn onthullingen, want hij blijkt helemaal geen Engels te spreken. Ik vind hem inderdaad wel een beetje klinken als een Duitse toerist in Volendam die een poging doet om een visje te bestellen op de dijk, maar ik kan hem alsnog prima volgen. 

Nu blijkt zijn grote liefde Indi ieder woord fonetisch voor hem te hebben uitgeschreven en hoogst persoonlijk op de autocue te hebben gegooid voor haar Florian. Ik heb het al eerder over deze dame gehad, maar ik raak er gewoon niet over uit gepraat. Wat een fantastische vrouw! Maar hadden we iets anders verwacht naast deze geweldig leuke vent? Eigenlijk niet. Die twee verdienen elkaar. 

Uit de Flo 

Florian Poepjes moet Aria 2022 deze week helaas wel verlaten en dat vind ik behoorlijk ‘shit’. Hé als Rosemary Joshua nog iets mag zeggen over zijn opmerkelijke achternaam, mag ik het ook toch? Naast Maarten was Florian toch wel één van mijn favoriete deelnemers van Aria 2022. Maar gelukkig kunnen we de spandoeken voor Pim nog uitrollen. Lieve Florian met je unieke talent en je authentieke persoonlijkheid, we gaan je missen jongen. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Aria te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb je aflevering 6 van Aria 2022 gemist? Kijk dan de optredens van Florian Poepjes of één van de Aria deelnemers uit seizoen 2 terug op NLZiet.

Beeld bron: Still Tv NPO3/Omroep MAX

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 2 Aria 2022