Droomhuis gezocht: Een kasteel van koters in Tarragona

Droomhuis Gezocht 2022

Ik moet je iets bekennen. Hoe vaker ik naar Omroep Max kijk, hoe vaker ik stilletjes verlang naar mijn pensioen. Ondanks dat wij bij Tv-Vrouw een collega in de leeftijd van de Omroep Max doelgroep hebben, word ik opvallend vaak gevraagd om artikelen over de programma’s op deze zender te schrijven. We zingen een Aria, ik zit front row bij De Grote Kleine Treinencompetitie en toen ik net dacht ‘We zijn er bijna’, werd er opeens seizoen 14 van Droomhuis Gezocht op mijn bord gegooid. Waarschijnlijk word ik binnen het redactieteam toch het meest gezien als de bejaarde en laat mij dat nu precies helemaal niets kunnen schelen. It’s my party en I klaverjas if I want to. 

Daar komt nog eens bij dat ik het gewoon een heel erg leuk programma vind. We beginnen aan een nieuw seizoen van Droomhuis Gezocht, maar ik had me er tot nu toe nog niet in verdiept. Ik vraag me tijdens het kijken af waarom eigenlijk niet, want het is hartstikke leuk. Ik wil ook naar Tarragona met Dionne Stax en Carrie ten Napel voor de opnames van Droomhuis Gezocht! Dionne ken ik natuurlijk van Aria, maar van Carrie ten Napel had ik nog nooit gehoord. Op de één of andere manier denk ik bij de naam Carrie toch aan een vriendin van mijn oma, maar ik kan er niet verder naast zitten. Carrie is jong, blond, famous en staat midden in het leven. 

Waar is Debbie als je haar nodig hebt?

De taken tussen de twee presentatrices zijn helder verdeeld. Dionne Stax heeft de afgelopen jaren genoeg avontuurtjes beleeft, dus die speelt voor makelaar. Hoewel ze de wijde armgebaren van Vinod uit Voor Hetzelfde Geld goed nabootst, denk ik dat de makers van het programma voor het volgende seizoen toch beter kunnen vragen of makelaar Debbie Mels nog een plekje vrij heeft in haar overvolle agenda om de boel te verkopen. Er kan er maar één de beste zijn en dat is Debs.

Stapelkorting

Het avontuurlijke gedeelte laten we dit seizoen over aan Carrie ten Napel, maar of ze hier nu zo blij van wordt? Na een redelijk veilig bezoek aan het amfitheater wordt Carrie namelijk aan een rots gehangen met een jongetje van zeven als haar gids. Hoewel ik instant verliefd word op dit schattige wijze kereltje kan ik ergens ook begrijpen waarom Carrie niet helemaal zeker is van haar zaak. 

Om een beetje bij te komen gaat Carrie ‘castellen’ een oude traditie die in Tarragona al jaren wordt overgedragen van ouders op kinderen. Of eigenlijk eerder andersom. Het zijn de kinderen die letterlijk bovenop hun ouders gaan staan. Ze bouwen een menselijk kasteel van minstens zeven lagen, waar de kindertjes de bovenlagen vormen. Ja oké, ik snap best dat je je oogappeltjes soms op een voetstuk plaatst, maar er zijn grenzen. Carrie kan na deze ‘vakantie’ in Tarragona plaats nemen in het gesticht om een paar weken bij te komen van zoveel stress en spanning. En bedankt. 

Ondank haar gebrek aan ervaring weet Dionne Stax toch mooi een woning te slijten aan het deelnemende koppel en hebben ze niet lang naar hun droomhuis gezocht. Dat heeft Omroep Max goed bekeken. Debbie is immers onbetaalbaar en met de presentatrice als makelaar slaan ze mooi twee vliegen in één klap. Kunnen ze van het bespaarde geld mooi die reclameblokken voor de afleveringen een stukkie inkorten. Hollanders houden al niet van geld uitgeven, laat staan van dubbel betalen. 

Ik zie je in Tarragona

Inmiddels heb ik mijn ticket naar Tarragona geboekt om een potje te gaan castellen. Mijn man heb ik wijsgemaakt dat het hier gaat om een spel waar hij de ridder mocht spelen en hij was meteen enthousiast. Boys will be boys. Dat manlief zelf zo’n 86 zweetvoeten op zijn schouders krijgt en zijn eigen kinderen zo’n 4 meter de lucht in gaan zonder vangnet, hebben ik nog even achterwege gelaten. Er moet altijd iets te raden overblijven toch? 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Droomhuis Gezocht te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb jij de eerste aflevering van seizoen 14 van Droomhuis Gezocht van Omroep Max gemist? Op Nlziet kan je de makelaars vaardigheden van Dionne Stax en Carrie ten Napel in droomhuis Gezocht 2022 terugkijken.

Beeld bron: Spanje | © MAX

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 14 Droomhuis Gezocht 2022