The Big Show: Een tweedehands hamburger steelt de show

The Big Show met Ruben Nicolai

Het zal je maar gebeuren… Ruben Nicolai die met zijn grote kolenschoppen in je ‘tassie’ graait. Het overkwam Nicole Mijnen, een dame die nietsvermoedend in het publiek zat bij The Big Show. Ze had zich zo verheugd op een avondje ontspannen. Lekker lachen, gieren en brullen met Ruben. 

Voor de lekkere trek

Aangezien schuddebuiken van het lachen behoorlijk wat energie kost, had mevrouw voor de zekerheid een tussendoortje in haar handtas gestopt. Niet vreemd toch? Iedereen graait weleens in zijn tas naar een koek of een reep. Maar Nicole maakt het wel heel bont en heeft een halve McDrive in haar ‘tassie’ gestopt. 

Op het moment dat Ruben een hamburger uit haar tas haalt, haal ik opgelucht adem dat ik niet tussen het publiek zit. Ik heb namelijk altijd als ik ergens ben, de intense angst dat ik mijn handtas vergeet mee te nemen wanneer ik weer richting huis vertrek. Die hutkoffer van mij is een soort Pandora’s box en legt de grootste krochten van mijn ziel bloot.

Pandora’s box

Van schroevendraaier tot waxinelichtje, ik vis het uit mijn tas. Heb je een watervaste stift, wattenschijfjes of paprikapoeder nodig? Ook geen probleem, Jorit heeft het voor je. Wat wel een probleem op zou kunnen leveren is mijn blocknote. In dat kleine notitieboekje schrijf ik alles op wat ik denk maar beter niet zeggen kan.

Zo staat het boekje vol gedachtsespinsels over de verschillende types ouders op het schoolplein, mijn mening over het nieuwe kort, pittige kapsel van mijn beste vriendin en frustraties over de achterlijke gladiool die altijd zijn auto op mijn parkeerplek zet en die vervolgens 3 weken(!) geparkeerd laat staan. Je begrijpt wellicht dat de inhoud van dit boekje mij flink in de problemen kan brengen. Alleen al daarom zal ik nooit naar een show van Ruben Nicolai gaan.

Telefoon 

Wat ook veel geheimen kan bevatten is een telefoon. Al heb ik het vermoeden dat Miljuschka Witzenhausen dondersgoed wist dat Ruben Nicolai in haar telefoon zou gaan neuzen. Er stond opvallend weinig belastend materiaal in en ook de foto’s waren een stuk minder gênant dan die van Patrick Martens, de gast van vorige week. Het zou mij niks verbazen als er na de opname van de eerste aflevering flink bonje is geweest en de gast van deze week daarom vooraf ingeseind is.

Dit keer dus geen beschamende onthullingen over appgroepen met een rare naam zoals de voorhuid-fluit club. Het enige wat we uit de telefoon van Miljuschka Witzenhausen konden opmaken is dat zij graag pizza besteld. Een feit waardoor we alleen maar meer van haar gaan houden.

Conclusie

‘Met trots mag ik u weer een avond met veel groots en bij vlagen zeer komisch entertainment presenteren.’ Zo start Ruben The Big Show en daarmee heeft hij aflevering 2 goed samengevat. Het was inderdaad bij vlagen komisch. Maar waar aflevering 1 mij nog positief stemde, ben ik nu toch een beetje teleurgesteld. Was het grappig? Ja, maar het was ook weer veel van hetzelfde. Het verrassingseffect van vorige week is net zo snel verdwenen als ijsklontjes in een glas sinas op een zomerse dag.

De grap met de telefoon, het verstoren van de nachtrust van een nietsvermoedende persoon, een verrassingsoptreden en karaoke. Leuk als je het voor de eerste keer ziet, alleen is de tweede keer de glans er toch enigszins af. Dan kan je wel Buurman en Buurman wel vervangen voor een Meneer de Uil met stemproblemen, maar is dat genoeg om mensen te blijven boeien? Onderschat je de kijkers dan niet?

Klik hier om naar alle artikelen over het programma The Big Show met Ruben Nicolai te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb jij aflevering 2 van The Big Show met Ruben Nicolai gemist? Kijk dan het bezoek van Miljuschka Witzenhausen bij The Big Show terug op Videoland.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 1 The Big Show 2022