Jan geeft zijn verdrietige ex Greetje een keiharde trap na in de serie Urk

Voor Greetje en Jan is het kommer en kwel in de serie Urk, maar ook Tony en Derre krijgen de nodige tegenspoed op hun pad in seizoen 9. Gelukkig komt Gerda er bekaaid vanaf in de ‘poel van ellende’ met slechts een bende in haar achtertuin en Ap heeft zoals altijd zo zijn eigen probleempjes. 

Ap viert samen met Teun vakantie in Marokko en is niet bepaald enthousiast over de kamelentocht die op het programma staat. Als hij heeft plaatsgenomen tussen de twee harige bulten van het dier roept de Urker uit: ‘Dat ding stinkt!’ Wat een gezeik van Ap, hij zal vast weleens vaker iets tussen zijn benen hebben dat stinkt. Als de beste man vervolgens al na 10 minuten begint te piepen dat zijn kont zeer doet en uitroept: ‘I don’t want to sit on things to long’, is voor mij al zijn geloofwaardigheid als een kamelenscheet in de wind verdwenen.

Urk deelnemer Jan blijkt al jaren niet meer van Greetje te houden

Bij Jan en Greetje zijn er problemen van serieuzere aard in seizoen 9 van de serie Urk. Waar ik vorig seizoen niet altijd even vriendelijk was voor de dame in kwestie heb ik nu enorm met haar te doen. Te horen krijgen dat je echtgenoot al jaren geen liefde meer voor je voelt, is geen kattenpis. Die arme Greetje krijgt geen trap na van haar ex Jan, maar een keiharde nekslag met een loodzware barkruk. De hork laat er geen gras over groeien en heeft zelfs al woonruimte geregeld. Over een paar dagen vertrekt Jan en laat zijn gezin ontredderd achter. 

Alle kleur trekt weg uit het gezicht van Greetje als Jan deze ijskoude mededeling doet, terwijl de camera’s van de serie Urk vol op haar gericht zijn. Dat de stille en volgzame Jan de kuierlatten neemt is een opmerkelijke wending. Het roept een hoop vragen op. Heeft hij teveel in de schaduw van zijn vrouw gestaan? Is er wellicht een ander? Ik heb geen idee en ga ook niet speculeren, maar dat die dooie diender zo’n rigoureuze stap neemt, zag ik niet aankomen.

Het irriteert mij mateloos dat Jan beweert al jaren in een ongelukkig huwelijk te zitten en er nu pas mee op de proppen komt bij Greetje tijdens de opnames van het nieuwe seizoen van Urk. Rot lekker weg in je chaletje en neem al je klerezooi mee! Greetje, je bent een stuk beter af zonder die droeftoeter. Houd je sterk en weet dat heel veel mensen met je meeleven.

Tony met spoed naar het ziekenhuis wegens hartproblemen

Ook Tony en Derrekien worden niet gespaard in de misère orkaan die in seizoen 9 over de serie Urk lijkt te razen. Het hart van de heer des huizes lijkt kuren te vertonen. Het cruciale pompje om onder de levenden te blijven wandelt nog net zijn borstkas niet uit. Met gillende sirenes wordt Tony afgevoerd naar het ziekenhuis, maar na een nachtje aan toeters en bellen mag hij godzijdank weer naar huis. 

Greetje en Derrekien halen Tony op uit het ziekenhuis en ontfermen zich over hem als de Florence Nightengales van Urk. De dames nemen de gebruiksaanwijzing voor de komende weken even met de patiënt door en die is niet lang: ‘Je doet een paar weken niks!’ Arme Tony …vanaf de bank wekenlang moeten toekijken hoe Derre voor de zoveelste keer het kot stofzuigt en dweilt.

Laten we hopen dat het lot Greetje, Tony en Derrekien beter gezind is in de volgende aflevering van de serie Urk, want als we zo de rest van het seizoen moeten vullen belanden we straks allemaal in een winterdepressie.

Klik hier om naar alle artikelen over seizoen 8 en seizoen 9 te gaan van de serie Urk

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie is seizoen 9 van de serie Urk elke dinsdag om 20:29 te zien op SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / serie Urk / seizoen 9 / 2023

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 9 Urk 2023