Hunted: De eerste blunders zijn al gemaakt door de voortvluchtigen

Hunted 2022

Ik word gek. Niet zomaar gek, maar hysterisch, gillend kneitergek. Nog nét trok ik niet de haren uit pure frustratie uit mijn hoofd, al scheelde het bijster weinig. Je doet mee aan Hunted 2022, een programma waarbij goede voorbereiding essentieel is om uit de handen te blijven van de professionele hunters. En dan vergeet één koppel hun telefoon en een ander koppel neemt wél de telefoon mee, maar vergeet de simkaart. Bravo, applaus voor het koppel dat slechts de simkaart vergat. Toch de helft goed gedaan, dikke duim!

Voortvluchtigen Rob en Damy

Aflevering 1 van het gloednieuwe seizoen van Hunted 2022 was een mix van frustratie en fascinatie. De 28-jarige Rob en Damy zijn collega’s en hebben hun vlucht tot in de puntjes voorbereid. De heren zijn werkzaam bij een internet marketing bureau en weten maar al te goed hoe de online wereld werkt. Nee, deze mannen denken wel 10x na voordat ze hun laptop meenemen. Veel te makkelijk te traceren voor de hunters.

Alhoewel het natuurlijk ook een smoes kan zijn van Rob. Hij heeft immers in het kennismakingsinterview verklapt dat ‘Damy en hij collega’s zijn, maar misschien nog wel meer kunnen worden.’ Oehoee, hebben we daar een ontluikende romance in het vizier in seizoen 7 van Hunted of wordt de kijker afgescheept met een bromance? Stiekem hoop ik dat Robbemans er vol voor gaat. We kunnen tenslotte wel wat passie gebruiken nu we in een B&B Vol Liefde deprivatie naar de beeldbuis zitten te turen. Je moet toch wat hè.

Voortvluchtigen Yasmin en Melvin

Waar de uitmuntende voorbereiding van Rob en Damy ons hart nog sneller deed kloppen, laten collega’s Yasmin en Melvin al snel het eerste steekje vallen. Kei-slim hoor Melvin, om de simkaarten uit julie telefoon te halen. Maar vergeet je dat minuscule kaartje dan ook niet even in je broekzak te stoppen? O, die ben je vergeten… Tja, hij kan er ook niet veel aan doen, hij is immers ook vergeten zijn leeftijd door te geven voor het persbericht. Dit toch grote teleurstelling van deze redacteur die zich al uren de tandjes zoekt naar de leeftijd van Yasmin en Melvin .

Er zit niets anders op dan af te reizen naar Leiden om de simkaart op te halen. Vol goede moed stapt Melvin het huis van Esmee in. ‘Ik schrik me dood!’, gilt Esmee uit. Dat valt te begrijpen, ik zou mij ook het apelazerus schrikken als er een man met knotje en schattig varkensneusje de woonkamer in stapt. Je zou voor minder een hartinfarct krijgen. Yasmin blijkt ook schrikachtig en schreeuwt ‘O mijn God, ik schrik me de tyfus’ zodra ze weer naar buiten stapt.

Voortvluchtigen Jade en Marco

Vader Marco en zijn 20-jarige Jade zijn de meest opmerkelijke kandidaten van Hunted. Pa is een enorme fan van het programma en koestert al heel lang de wens om mee te mogen doen. Waarom hij gedurende die tijd niet op zoek is gegaan naar een geschikte mede-voortvluchtige is mij een raadsel. Voor hem zelf waarschijnlijk ook toen hij erachter kwam dat zijn kleine poppedijn de mobiele telefoon was vergeten tijdens de vlucht voor de hunters.

Toen ik vanochtend met mijn chagrijnige kop de kattenbak aan het verschonen was en alvast een beetje mijmerde over deze column, viel ineens het kwartje. Hunted kandidate Jade is het best te omschrijven als een poes. Super schattig, maar wat eruit komt is bagger. Het zielige Calimero stemmetje van het meisje is ongelooflijk irritant. Ik ben zelf moeder, ja arme kinderen, en zelfs de stem van mijn jongste zoontje is minder kinds als die van Jade. Mijn zoontje is 8, need I say more…

Een 20-jarige?

Jade: ‘We zitten helemaal verkeerd pap…O daar is een supermarkt pap…Doe voorzichtig pap…Zouden ze weten dat ik op een rode fiets rijd pap?’ In eerste instantie dacht ik dat het meiske wellicht niet vooraan de rij had gestaan bij het uitdelen van het intellect en de laatste portie hersencellen toebedeeld had gekregen. Toch blijkt Jade bouwkunde aan de TU in Delft te studeren en weldegelijk over een ruim bedeelde grijze massa te beschikken. 

Lieve lezers, ik wordt uitermate gallisch van die ‘kleine-domme-meisjes act’ die om de haverklap in realityshows wordt tentoongesteld. Sorry, mieter mij maar in de cancel-kliko vanwege mijn harde woorden over deze knappe dame, maar ik kan het echt niet subtieler verpakken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / AVROTROS

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb jij aflevering 1 van Hunted 2022 gemist? Kijk dan het nieuwe seizoen van Hunted terug op NPO Plus of NLziet.

  • Jorit

    Jorit Henning is hoofdredacteur en columnist. Een chronisch blij ei dat stuiterend door het leven gaat en in elk probleem een uitdaging ziet. Zo tactisch als een deurknop, maar een hart van goud.