We Zijn Er Bijna: Bommetjes in het zwembad  

We Zijn Er Bijna 2022

Dag 10 alweer in het zonnige Spanje met onze heerlijke oudjes. Het belooft weer een fantastische aflevering te worden want we hebben een ondeugende poes, er wordt geplonsd en gespetterd en de nieuwe technologieën vliegen ons om de oren. Steunkousen aan en haar in de krullers, op naar Cordoba om een kijkje te nemen bij de We Zijn Er Bijna deelnemers.

Het olijke yoga duo verwelkomt ons met de zonnegroet en een paar andere standjes, die ik met mijn dertig jaar jongere lijf in de verste verte niet kan evenaren. De rest van de bejaarden kijkt toe en concludeert dat ze het liever bij ‘stiefelen’ houden. 

Martine van Os slingert soepel door het leven

Wim heeft grotere problemen op de vroege ochtend, want hij heeft een boom in de caravan. Of zit er een caravan in de boom? Martine van Os schiet weer te hulp en is deze week zowaar écht van toegevoegde waarde. Slingerend aan de liaan trekt ze vakkundig de takken bij de caravan vandaan, zodat Wim een tweede kans krijgt om de wagen dit keer wél soepel in te parkeren. Je zou niet zeggen dat Martine inmiddels ook op leeftijd is, wanneer je haar soepeltjes aan de takken ziet zwieren.

Proosten op We Zijn Er Bijna deelnemers Jan en Willy

Jan en Willy zitten nog dieper in de penarie, want hun auto heeft het wéér begeven. In de Spaanse garage, waar ze inmiddels kind aan huis zijn, dachten ze de boel wel even snel te kunnen fixen met een quick reset. Ha, nu weet ik het zeker. Ik heb mijn roeping gemist als Spaanse garagemonteur. Dit is namelijk ook mijn oplossing voor alle elektronica die het niet meer doet. Lekker een ram op de aan- en uitknop en klaar is Kees. Het moge duidelijk zijn dat elektronica in Huize Sijtsma geen lang leven beschoren is. 

Helaas had de reset bij Jan en Willy ook niet het gewenste resultaat, want met meer herrie en knipperende lampjes, dan op de Volendammer kermis arriveren ze uiteindelijk een dag later. Heelhuids dat dan weer wel. Nog vol stress en adrenaline krijgt het stel een borrel aangeboden en wordt er geproost. Jan zou het liefst alle glazen bij iedereen uit de handen rukken, de vloeistof bij elkaar in een emmer gieten en alles in één keer naar binnen werken, maar dat is onbeleefd. Als hij eindelijk het glas aan zijn mond wil zetten, wordt hij bruut onderbroken door Ger. Hij stelt voor dat het happy hour wordt uitgeroepen elke keer als Jan en Willy goed aangekomen zijn. Een slechte grap op een nog slechter moment Ger. Ik zou me uit de voeten maken voordat Willy haar wijntje over je hoofd leeg giet vriend. 

Een goede levensles

Drie dagen blijven ze deze keer op dezelfde plek en er is tijd om even lekker bij te komen met het leggen van een kaartje en het maken van een kleurplaat. Ik wordt helemaal zen als ik naar deze bezigheden kijk en ik besef elke aflevering meer dat deze mensen pas écht begrijpen waar het leven om gaat. Dat ze geen flauw benul hebben van hoe je tegenwoordig een kaarsje moet aansteken in de kerk en in Cordoba achtervolgd worden door een stel cowboys nemen de We Zijn Er Bijna deelnemers op de koop toe. Als de verveling toeslaat maken ze gewoon gezamenlijk een bommetje in zwembad en kan ik een schaterlach niet onderdrukken.

Wat een heerlijk leven lijkt mij dit toch. Ben ik er al bijna?

Beeld bron: © MAX

Klik hier om naar alle artikelen over het programma We Zijn er Bijna te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je deze aflevering van We Zijn Er Bijna 2022 gemist? Kijk dan terug naar de avonturen van Martine van OS en de senioren op NLziet.

Home » Televisie » aflevering 3 We Zijn Er Bijna 2022