Heel Holland Bakt: Robèrt van Beckhoven lacht in zijn vuistje

Heel Holland Bakt Jubileumseizoen 2023 

Robèrt van Beckhoven staat te grinniken in zijn vuistje terwijl hij de deelnemers van Heel Holland Bakt seizoen 10 de opdracht van aflevering 3 verklapt. Wat een boef, die meester patissier! De al zo zenuwachtige deelnemers opzadelen met een Van Gogh thema en als kers op de taart de bakkers ook nog eens een zelfportret-taart in hun maag splitsen. Hoe verzint ‘ie het?

Het lijkt in seizoen 10 van Heel Holland Bakt wel alsof het ultieme doel is om de deelnemers een flater te laten slaan. Vorige week zadelde hij de bakkers op met kerstzoenen die gedoemd waren om te mislukken zodra de bakkers er chocolade over zouden gieten en de week daarvoor appelkoeken waarvan Robèrt wist dat ze niet zouden rijzen. Robèrt van Beckhoven is duidelijk zijn kwajongensstreken nog niet verleerd.

Niet volgens plan

Het plan van de plagerige patissier pakte echter iets anders uit dan gehoopt. De amateurbakkers presteerden wonderwel en zelfs zenuwpees Erna wist een prima zelfportret neer te zetten zonder overspannen te raken. Wat vinden jullie eigenlijk van deze dame? Ik word zo enorm zenuwachtig zodra zij in beeld verschijnt. Elke keer als zij in paniek raakt, neem ik maar een grote slok wijn om te kalmeren en tegen het einde van de aflevering ben ik zo teut als een Maleier. Al is het niet eerlijk om de schuld hiervan volledig bij Erna te leggen. Intense Ingrid doet ook een behoorlijke duit in het zakje als het gaat om mijn drankgebruik. 

Beide bakdames zijn vrouwen waarmee je zeker een hoop lol kunt beleven op een feestje, maar in je keuken wil je ze echt niet hebben. Spuitzakken met taartvulling die exploderen, meel tegen het plafond en een aanrecht dat eruit ziet alsof er een orkaan heeft huisgehouden. Voor de schoonmaaksters van Heel Holland Bakt 2023 zal het stiekem best een opluchting zijn dat intense Ingrid de tent moet verlaten.

Meesterbakker van de week

Krullenbol Jan mag nog wel een tijdje blijven. Hij is voor de tweede keer meesterbakker van Heel Holland Bakt geworden en laat qua niveau de andere deelnemers ver achter zich. De precisie waarmee de bakker te werk gaat is niet te evenaren en hij heeft een uitstekend gevoel voor detail. Jan had zijn zelfportret zelfs weelderige krullen en vergrote poriën gegeven. Mocht je de taart van Jan gemist hebben dan raad ik je zeker aan om een kijkje te nemen op de website van het programma , daar zijn tevens alle recepten van de afleveringen van seizoen 10 te vinden.

Amel, Zineb en Mercedes weten ook iets leuks op de jurytafel neer te zetten. Ben blijft een beetje in de middenmoot hangen, maar wellicht moet hij net als een Dieselmotor auto nog even warmdraaien. Hebben mannen wel vaker last van. O jee, mag ik dat eigenlijk nog wel zeggen in de hedendaagse ‘woke samenleving’ of word ik dadelijk verketterd door de moraalpolitie? 

Goed voornemen

Het is maar goed dat het team van Tv-Vrouw niet is uitgerust met tere zieltjes, anders hadden we allang de pijp aan Maarten gegeven. Wie tegenwoordig zijn kop ook maar een millimeter boven het maaiveld uitsteekt, krijgt meestal direct een fikse draai om de oren. Ook foutjes maken lijkt amper nog toegestaan. Zullen we dit jaar eens proberen wat minder te muggenziften? Laten we beginnen met de blunder van Heel Holland Bakt bakker Geraldine door de vingers te zien en net te doen alsof we haar onhandige opmerking ‘dat van Gogh haar taart heel lekker zal vinden’ niet hebben gehoord. Wellicht heeft ze de memo nog niet gehad dat de schilder al in 1890 is overleden.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Heel Holland Bakt te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Beeld bron: Kandidaten en jury seizoen 10 | © Elvin Boer/MAX

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 10 Heel Holland Bakt Jubileumseizoen 2023