Geen Chateau Meiland maar Paleis Soestdijk voor kasteelheer Martien

In seizoen 9 van Chateau Meiland zijn we er getuige van dat de Meilandjes niet enkel geld binnenharken met pension Code Rosé in Noordwijk. Hoofd schnabbelaar Martien Meiland heeft zich namelijk weer laten strikken voor een bescheiden rol in De Grote Sinterklaasfilm. Voor de film mag hij in de huid kruipen van kasteelheer Jean Claude. Dat is helaas geen appeltje eitje voor de voormalig Chateau eigenaar, want dit klusje verloopt alles behalve vlekkeloos.

Martien Meiland speelt mee in De Grote Sinterklaasfilm

Trots als een pauw is Martien als hij zijn familie mag vertellen dat hij verwacht wordt op Paleis Soestdijk voor de filmopnames. Oude herinneringen uit de tijd van Koningin Juliana op het bordes komen spontaan bij de sentimentele pensionhouder bovendrijven. Ook Erica kan zich de verjaardagen van de oma van Willem Alexander nog levendig herinneren. Het zwaaien van Juliana naar het gepeupel op straat en de fanfares die trots toeterend langs het bordes marcheerden.

Maxime maakt op slag een eind aan de mijmering als ze opmerkt dat Juliana toch degene was die ‘met die asshole’ ging. Terwijl Martien geschokt oppert dat deze opmerking uit de aflevering van Chateau Meiland geknipt moet worden, laten de dames de escapades van wijlen Prins Bernard nog even uitgebreid de revue passeren. 

Chateau Meiland kasteelheer komt te laat aan bij Paleis Soestdijk

Met het plaatsvervangende schaamrood nog op de kaken zien we dat Martien zich ook deze week in Chateau Meiland nog verder in de rode vlekken werkt. Hij komt klem te staan in een enorm lange file en arriveert daardoor te laat bij Paleis Soestdijk. Daar krijgt de flamboyante kasteelheer vrijwel meteen een pluk haar onder zijn gok geplakt en moet als een speer met zijn hoofd in de poederdoos.

mensrelatie_320x100_v2

Het stressniveau stijgt met de minuut als het goede shirt voor ‘Jean Claude’ nergens te vinden is. Maar dankzij een knap staaltje etherdiscipline weet Martien Meiland uiteindelijk toch de juiste outfit te scoren en kunnen de opnames voor De Grote Sinterklaasfilm beginnen. Dat hij beter gecast had kunnen worden voor de rol van Paniek Piet blijkt als er halverwege de taak een vlek in zijn broek wordt ontdekt. Dat moet haast wel het gevolg van een paniekscheet zijn. Gelukkig is het ongelukje ‘Ozosnel’ weggepoetst en na welgeteld vier zinnen tekst staat de scène van Jean Claude Meiland erop. 

Familie Meiland bezoekt de Efteling in Kaatsheuvel

Er is ook tijd voor ontspanning in deze aflevering van Chateau Meiland. Er staat een tripje naar de Efteling op het programma en de hele familie gaat mee. Leroy rijdt met de meiden richting Kaatsheuvel, maar Martien en Erica sluiten pas later aan. Eerst moeten de pensiongasten met zachte hand pension Code Rosé in Noordwijk uitgewerkt worden. Als de Meilandjes dan eindelijk herenigt zijn gaan ze meteen de boot in. Een tochtje door attractie Fata Morgana leveren de nodige waterlanders op bij Claire en kleine Vivé.  Dat krijg je nu eenmaal als je de kinderen een vriendelijke meneer met een lange nek belooft en hen in plaats daarvan trakteert op een afzichtige vent met twee rode ballen aan zijn hoofd. 

Als de familie Meiland samen de attractie Piraña induikt stappen ze na afloop met doorweekte sokken en natte pijpen de draaischijf weer op. En ondanks het feit dat Martien beweert niet van harde attracties te houden, stapt de dappere pensionhouder onder licht protest met klotsende oksels in Joris en de Draak. Wat volgt is een paar minuten vol gegil van Martien Meiland en de ‘nooit meer’ belofte wanneer hij weer veilig uit de gordel mag. Ik acht de kans dan ook groot dat er tijdens dit ritje wederom een verdachte vlek in zijn broek terecht is gekomen. Shit happens.

Klik hier om naar alle artikelen over seizoen 7, seizoen 8 en seizoen 9 van Chateau Meiland te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Het programma Chateau Meiland wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist van seizoen 9 met de avonturen van de familie Meiland en hun pension Code Rosé in Noordwijk terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Chateau Meiland / Seizoen 9 / 2023

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 9 Chateau Meiland 2023