Wie is de Mol: Froukje de Both snapt er geen mol meer van

Wie is de Mol 2023

Anke was er zeker van, druiven stampen zou de opdracht van aflevering 2 van Wie is de Mol 2023 zijn. Anke de Jong zat er compleet naast. Geen druiven stampen, maar stalen ballen persen was de opdracht van deze week. De kandidaten van Wie is de Mol hadden er een hels karwei aan. 

De Saldanha staalfabriek

Je de pleuris sjouwen met stenen, terwijl er ondertussen met een drone op je geschoten wordt en je om de haverklap een opdonder van een schok kunt krijgen. Voor de kandidaten van Wie is de Mol was de openingsopdracht duidelijk spannender dan voor de kijkers thuis. De opdracht duurde lang, heel erg lang.

In blauwe overalls renden de kandidaten verdeeld in groepjes zich helemaal het leplazarus over het terrein van de staalfabriek om stenen te verzamelen voor in de ballenmachine. Vervolgens werden de glanzend zilverkleurige balletjes op een stalen bord naar kokers gebracht die gevuld moesten worden. Om het niet al te makkelijk te maken moesten de kandidaten de nodige trappen opklimmen voordat de kokers bereikt konden worden.

Een schokkende ervaring

Sarah Janneh, de afvaller van vorige week, kon zich terugspelen in het spel van Wie is de Mol. Ze moest de zenuwspiraal het hoofd te bieden. Zo’n spiraal waar je met stalen zenuwen een ring van het ene uiteinde naar het andere uiteinde moet brengen zonder de spiraal te raken. Telkens als Sarah per ongeluk de spiraal aanraakte, werden er drones op de kandidaten afgestuurd of kreeg een van de kandidaten een ‘vinger-in-stopcontact’ ervaring. 

Met name de invloed van Wie is de Mol afvaller Sarah maakte de langdradige opdracht toch nog amusant om naar te kijken. Ranomi Kromowidjojo werd in haar kont geschoten door de drone. Soy Kroon en Daniël Verlaan werden kassiewijle geknald. En Froukje de Both flikkerde bijna de trap af dankzij een schok.

Verdacht gedrag

Annick Boer wist zich verdacht te maken. Zij liet per ongeluk een balletje op de grond vallen onder het mom van ‘gladde handen’. Maar ook Soy kwam in het vizier als potentiële mol. Hij bleek twee brancards te hebben geconfisqueerd om stenen te sjouwen, Jurre liep ruim 20 minuten tevergeefs te zoeken naar een brancard. Nabil Aoulad Ayad en Sarah hadden tijdens de opdracht allebei een T-shirt met een afbeelding van Tupac aan. Toeval of een hint?

Er werd 1300 euro verdiend met de opdracht. Een mooi bedrag, maar niet genoeg om Sarah terug in het spel te spelen. Sarah Janneh moest met de spiraal minstens 1500 euro weten af te snoepen van het gewonnen bedrag en met slechts 1300 euro opbrengst van haar mede-kandidaten van Wie is de Mol had ze geen schijn van kans.

Een stiekem onderonsje 

In de avond vraagt Daniël om een ontmoeting met Anke op de hotelkamer. Geen stomend hete seks, maar een bondje bleek de reden van de geheime ontmoeting te zijn. Heel even lijkt Anke te twijfelen maar ze gaat al gauw overstag. Heeft ze hiermee een pact met de duivel gesloten of is het een slimme zet?

Creatief met kunst

Bij de opdracht van de volgende dag zijn de mollenstreken zo overduidelijk. Het is bijna te makkelijk is om waar te zijn. De kandidaten van Wie is de Mol worden in twee groepen verdeeld. Groep 1 gaat op zoek naar kunstige muurschilderingen. Groep 2 mag lekker creabea spelen in een winkel met rekwisieten uit films. Zij moeten het kunstwerk uitbeelden en daarvan een foto doorsturen, zodat groep 1 weet welke muurschildering ze op de gevoelige plaat moeten zetten.

Het klinkt kinderlijk eenvoudig toch? Juist daarom is het zo moeilijk te geloven dat Jurre en Soy uit het knutselteam de foto’s per ongeluk vernaggelden. Soy is veel te gehaast en maakt hierdoor fouten. Jurre Geluk maakt de foto’s in staand formaat, terwijl alle muurschilderingen juist verticaal zijn. Mocht uiteindelijk Soy of Jurre de mol zijn, dan hebben de makers van het programma de intelligentie van de kijkers zwaar onderschat.

Slechts 250 euro werd verdiend met een opdracht waarbij 3000 euro te verdienen was. De pot staat hiermee op 4800 euro. Vreemd genoeg is er, in tegenstelling tot vorige seizoenen, geen penningmeester of contant geld te bekennen.

Waar zijn de makers in vredesnaam mee bezig?

Wie is de Mol 2023 is na slechts 2 afleveringen al berucht om de vele veranderingen in het spel. Sarah Janneh, de afvaller van aflevering 1 van Wie is de Mol, kreeg ineens de kans om zich terug te spelen. De opdrachten per aflevering zijn ineens van 3 stuks zijn teruggebracht naar 2. En de executie wordt plotsklaps eliminatie genoemd. Al zou dat laatste ook gewoon weer een ‘woke stuiptrekking’ kunnen zijn. Ook de app blijkt vreemde fratsen te vertonen en ontneemt de kijkers de kans om nog punten in te zetten tijdens de uitzending. Al met al een hoop veranderingen waar volgens mij de trouwe mol fan niet op zit te wachten.

De afvaller van aflevering 2

De afvaller van Wie is de Mol deze week is Froukje de Both. Persoonlijk was ik ervan overtuigd dat zij de mol was en ik moet nu op zoek naar een andere verdachte. Zou dan toch Soy, Annick of Daniël de mol zijn in seizoen 23 van Wie is de Mol? Ik hoop het niet, want dat zou te makkelijk zijn en dan is de lol er wel heel snel vanaf dit seizoen.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Wie is de Mol te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je aflevering 2 van het nieuwe seizoen Wie is de Mol 2023 gemist en ben je benieuwd hoe mollerig de kandidaten zich hebben gedragen? Kijk dan seizoen 23 van Wie is de Mol terug op NPOstart of NLziet.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Avrotros

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 23 Wie is de Mol 2023