Kunstenaarsduo uit Ik Vertrek weet creativiteit van Monique en Kees aan te wakkeren

In deze aflevering van Ik Vertrek Even Weg 2023 gaan hondenliefhebbers Kees en Monique van der Have uit het Duitse Trusenthal logeren bij de B&B van kunstenaarsduo Barbara de Roo en Jolande Lith in Frankrijk. Omstreeks 2022 vertrokken de kunstenaars naar een slaperig Frans gehucht om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Alles wat zo’n beetje mis kon gaan tijdens een renovatie van een bouwval ging ook mis bij de dames, maar uiteindelijk wisten ze er toch een prachtig vakantieverblijf van te maken. Dat Kees en Monique in aflevering 3 van Ik Vertrek vanuit Duitsland afreizen naar Barbara en Jolande in Frankrijk is heel bijzonder, want dit liefdespaar is nog nooit samen weg geweest. Kunnen de koppels wat inspiratie op doen bij elkaar?

Ik Vertrek deelnemers Kees en Monique van der Have laten honden achter in Trusental

De hondenliefhebbers leven voor hun vierpotige vriendjes en vinden het moeilijk om hun dierbare honden achter te laten. Al na de eerste nacht wordt het Mo tijdens het ontbijt al even teveel. Ze mist haar harige blaffers. Gelukkig weet het sympathieke stel zich eroverheen te zetten.

Het is een voor een zure tikgeit van Tv-Vrouw een lastige aflevering van Ik Vertrek Even Weg, want zowel Kees als Monique als Barbara en Jolande zijn simpelweg te lief om ze op de hak te nemen. Al meteen bij binnenkomst klikt het goed tussen de koppels en hebben ze het eigenlijk alleen maar gezellig. Daar kan ik toch verdorie niets mee!

Als Barbara en Jolande hun kunst showen aan Kees en Monique zie ik vooral Kees een beetje verschieten. Hij begrijpt geen moer van de kunstobjecten en hij blijkt niet de enige. Zowel zijn vrouw als ik hebben werkelijk geen idee hoe we de abstracte kunst moeten interpreteren. Reageerbuisjes in een rekje met frummeltjes erin …schiet mij maar in een rubbertje. Ik zie het verhaal er niet in en geloof ook niet dat ik het wil zien.

Kunstenaars Barbara de Roo en Jolande Lith hebben voor inspiratie gezorgd

Na een paar leuke dagen met elkaar te hebben doorgebracht kunnen we stellen dat er vriendschap is ontstaan tussen de koppels. Dat komt goed uit, want het is tijd dat Ik Vertrek deelnemers Barbara en Jolande afreizen naar Duitsland om het vakantiepark van Kees en Monique te gaan bewonderen. Al snel blijkt dat Mootje toch wat heeft opgepikt tijdens haar bezoek in Frankrijk, want ze heeft zowaar een kunstzinnige activiteit bedacht voor haar gasten.

Monique en Barbara gaan, hoe kan het ook anders, met de honden schilderen. Dat wil zeggen, de dames gooien wat verschillende kleuren verf op een doek die vervolgens in een grote ziplockzak wordt gepropt. Na de zak te hebben ingesmeerd met smeerworst en eiersalade mogen de honden dit er vanaf likken waardoor de verf zich in een willekeurig patroon over het doek verspreid. Voilà, een echt onvervalst schilderij van Fikkie door middel van een likkie. Het mag duidelijk zijn dat de koppels inspiratie bij elkaar hebben opgedaan. Of dit positief is, laat ik even in het midden…

Meer artikelen lezen over Ik Vertrek 2023

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt Ik Vertrek Even Weg uitgezonden op zender NPO 1 en op streamingdienst NLziet is de aflevering met Barbara de Roo en Jolande Lith uit Frankrijk, en Kees en Monique van der Have en hun vakantiepark voor honden in Trusenthal Duitsland terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Avrotros / 2023

Home » Televisie » aflevering 3 Ik Vertrek Even Weg 2023