Het Perfecte Plaatje: Tim gaat los in Argentinië

Het Perfecte Plaatje

Tim den Besten voelde zich net Annie de Rooij, Thomas Berge moest al snel zijn attitude aan de kant zetten en Roxanne wist niet wat ze met Jochem aan moest. In de eerste aflevering van ‘Het Perfecte Plaatje’ is iedereen op scherp gezet.

Travel edition

Het programma heeft een behoorlijke upgrade gekregen van de programmamakers. De vorige seizoenen begonnen allemaal in Nederland, maar nu mogen de kandidaten direct het vliegtuig in om hun eerste fotoshoot in Buenos Aires te schieten. Argentinië zal dit jaar de achtergrond van vele foto’s zijn. Als je denkt dat daar altijd de zon schijnt dan moet ik je uit de droom helpen, want de kandidaten begonnen in de regen. Toch jammer voor ze.

William Rutten hoorde dat dit seizoen in het buitenland werd gemaakt en wist niet hoe snel hij zijn koffer moest pakken. Hij is, zoals elk seizoen, vast jurylid maar ook de coach voor de deelnemers. Zo hebben zij altijd iemand in de buurt aan wie ze vragen kunnen stellen. Handig, want het is al snel duidelijk dat sommigen geen idee hebben wat ze aan het doen zijn met die camera. 

Roxanne wie?

In de eerste aflevering vallen twee deelnemers op; Roxanne Kwant en Tim den Besten. Misschien ben ik te oud aan het worden, maar ik had nog nooit gehoord van Roxanne Kwant. Wie is zij en wat doet ze precies? Google leert me dat ze een ‘online persoonlijkheid’ is, al vertelt me dat ook niets. Over een paar weken weet ik waarschijnlijk meer, maar tot nu toe weet ik nog niet wat ik van haar moet verwachten. Ze was wat negatief over Jochem van Gelder tijdens de eerste opdracht, terwijl Jochem mijn hart al een paar jaar geleden gestolen heeft bij ‘Wie is de mol?’ Bij de tweede opdracht vond ik Roxanne juist weer lief en serieus, dus ik wil haar het voordeel van de twijfel geven. Ik kom hier binnenkort op terug.

Tim Den Besten deed het niet zo best en dat vond hij vooral zelf erg verrassend. Aan de andere kant kwam het hem wel bekend voor, want hij denkt vaker dat hij iets goed doet en dan blijkt het niet zo te zijn. Tim valt op, omdat hij bijzonder druk en niet te volgen is. Hij liet Maurice als een hond op het trottoir van Buenos Aires lopen, maar het is onduidelijk waarom hij dit zo wilde. Maurice Lede deed wat hem gevraagd werd en daar kunnen we ook onze vraagtekens bij zetten natuurlijk. 

Lokaal en zilver

In de eerste opdracht van deze aflevering moest er een typisch Argentijns straatbeeld gefotografeerd worden en daarin moest je je collega verwerken. We hebben Babette van Veen als zwerver gezien, Daphne Bunskoek serveerde thee en Jochem was aan het zoenen met een hond. Een beetje vreemd was het wel en of dit nou allemaal typisch voor dit land is? Ik weet het niet. Maurice was eigenlijk de enige die aan de opdracht voldeed én ook nog eens een mooie foto gemaakt had. Hij kreeg de meeste punten voor zijn foto.

Bij de tweede opdracht stond een sieraad centraal en kregen de kandidaten een model toegewezen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik bijna alle foto’s mooi vond. Bijna, want Tim viel weer een beetje buiten de boot en Babette had zich er makkelijk vanaf gemaakt. Er werden hoge cijfers gegeven, maar ‘Het Perfecte Plaatje’ was van Renée Soutendijk. Persoonlijk vond ik de foto van Thomas Berge mooier, maar ik heb er dan ook geen verstand van.

De eindstand

Ik zou je willen vertellen wie meteen na de eerste aflevering in het vliegtuig is gestapt, maar soms zijn ze te soft bij RTL4. Iedereen krijgt nog een kans en voor Tim is dat fijn. Hij kan nog een beetje oefenen, zodat hij volgende week wél raak kan schieten. Ik hoop het voor hem, maar heb zo mijn twijfels. Renée won de eerste aflevering en heeft volgend week vrijstelling. Het is mij nog niet duidelijk wat dat precies betekent. Het zou jammer zijn als ze volgende week niet mee hoeft te doen, want de naaktshoot staat op de planning. Leuk! Ik kijk ernaar uit.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 1 Het Perfecte Plaatje