Het Perfecte Plaatje: Tina verzuipt bijna model tijdens photoshoot

Het Perfecte Plaatje 2022

Een foto vanuit ‘kikvorsperspectief’. Nooit van gehoord, maar het betekent niet meer of minder dan een foto genomen van onderen. Voor de eerste opdracht van aflevering 2 moesten de deelnemers op hun rug. Hup op je rug voor Het Perfecte Plaatje Najib Amhali! De uitleg was vrij duidelijk, maar Najib vond het wel gescheten. Hij fotografeerde een plas. Regenwater wel te verstaan, voordat de beelddenkers voor zich zien hoe hij een foto maakt van zichzelf al pissend vanaf de Erasmusbrug.

Trijntje neemt een ander spoor

Trijntje Oosterhuis besloot een watertaxi te nemen en raakte daar zo opgewonden van dat een orgasme niet lang uit kon blijven. Voor het eerst verneem ik dat iemand kotsmisselijk wordt van iets wat toch fijn zou moeten zijn. Misselijk of niet, Trijntje besluit na de eerste sessie foto’s toch voor een ander spoor te kiezen en nogmaals de boot te nemen. Een meervoudig orgasme kan niet uitblijven. Niet gelijk zo jaloers heren, jullie kunnen staand plassen. Het is eerlijker verdeeld dan je misschien in eerste instantie zou denken.

Humor vergeten in de jaren twintig

The Roaring Twenties is het thema van de volgende opdracht. Supertof al, denkt Najib  Amhali daar anders over. Hij heeft niet zoveel met de twenties en de ‘dirties’. Ligt het aan mij of is Najib wat zuur? Het lijkt continue alsof hij een spijt heeft van zijn deelname aan Het Perfecte Plaatje. 

Wie op zeker zuur is én spijt heeft van zijn deelname aan het programma, is het model van Tina de Bruin. Die was klaarblijkelijk zijn humor vergeten ergens in je jaren twintig. Tina trok alles uit de kast voor de shoot. Als ze het model situeert in de gewenste houding, op zijn knieën met zijn hoofd in een wasbakje, zie je hem gewoon denken: ‘Had ik maar een vak geleerd.’ 

Het wordt nog erger

Wanneer Tina vervolgens haar voet op zijn rug wil plaatsen voor de foto, komt hij omhoog als door een wesp gestoken. ‘Dit wil ik dus niet, dit is een pak van honderd jaar oud!’ Zeg jongeman gaat het werkelijk om het pak of heb je er moeite mee dat een vrouw je domineert? Dat laatste zou ik nog kunnen begrijpen, want hij hing er lullig bij met zijn kop in dat bakkie. Maar dan had je misschien beter een ander beroep kunnen kiezen. 

Tina probeert de situatie nog te sussen en de jongeman gerust te stellen, maar als ze met haar kuit per ongeluk het kraantje open zet is de maat vol. Binnen no-time staat hij overeind met een druipende kop en laat hij, op niet te missen wijze weten dat hij er klaar mee is. Sterker nog hij neemt de kuierlatten. Tina en mij verbouwereerd achterlatend. Wat doe je als een vent bij je wegloopt? Juist ja… dan laat je je broek zakken en pis je in het wasbakje. Althans dat acteer je en dat kun je aan Tina prima overlaten!

Het is moeilijk bescheiden te blijven

Genoeg over plassen en aanverwante zaken, want het neigt de rode draad te worden in deze column. Laten we eens hebben over ander vocht, oftewel waterlanders. Die zijn deze aflevering van Het Perfecte Plaatje volledig voor rekening van Maik de Boer. Bij zijn eerste foto huilt hij en bij de tweede foto jankt hij. Lekker bescheiden om steeds zo ontroert te zijn van je eigen foto’s. Misschien volgende keer meedoen met Beste Zangers, want daar jankt iedereen de gehele aflevering. Valt het toch wat minder op. 

Voor zijn Roaring Twenties foto besluit Maik zijn baard af te scheren. Scheren? Ik was in de veronderstelling dat zijn gezichtsbeharing erop was getekend met een permanent marker. Heel even denk ik dat mis heb als hij aan het scheren slaat. Wanneer hij echter tijdens de jurering gewoon weer Maik is mét baard ben ik confused. Is er iemand die het ‘baard mysterie’ kan verklaren? 

Andere dingen aan haar hoofd

Tijd voor het harde oordeel van de jury. We blijven even bij Maik. Zijn foto, een selfie met pistool in zijn mond en getergde blik, draagt hij op aan mensen die zichzelf van het leven beroofde vanwege hun geaardheid. William Rutte bekijkt de foto en concludeert dat hij hier iemand ziet die het moeilijk heeft. Joh… scherp hoor. 

Het commentaar van de jury gericht aan Bente Fokkens gaat volledig langs haar heen, want de jongedame was even volledig afgedwaald. Uhm Bente, ik wil niet storen hoor, maar je doet mee aan een fotografiewedstrijd voor een tv-programma. 

Bij het gros van de foto’s komt er vanuit de jury negatief commentaar op de achtergrond van de foto’s. Dat is vreemd, want de fotoshoot vond plaats in een oude, roestige, lelijke en verlaten loods. De bakstenen achtergrond op de foto, zoals die van Linda Hakeboom, waarbij de scène zich afspeelt in een huiskamer is dan inderdaad niet wat je wilt zien. Kom op zeg, dan had je als locatie Paleis het Loo moeten kiezen. Wat een enorme b*llshit zeg. 

Het kan verkeren

Najib Amhali ontspringt maar net aan de verliezersdans van deze aflevering van Het Perfecte Plaatje, die wordt gedanst door een van de andere deelnemers Inge Ipenburg. Terecht in mijn ogen. Ze heeft haar best gedaan, maar soms is je best doen gewoon niet genoeg. De winnaar van vanavond is de verliezer van vorige week. Filemon Wesselink. Zo zie je maar weer. Zo lig je in kikvorshouding op je rug en zo stijg je overal met vlag en wimpel bovenuit.   

Klik hier om alle artikelen over de afleveringen van Het Perfecte Plaatje 2022 en 2023 te lezen.

Beeld bron: Still Tv RTL

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb jij de fotografie skills van de deelnemers van Het Perfecte Plaatje 2022 gemist? Kijk dan het nieuwe seizoen van Het Perfecte Plaatje terug op Videoland.

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 7 Het perfecte Plaatje 2022