Heel Holland Bakt: De vloek van de tent slaat genadeloos toe

Heel Holland Bakt jubileumseizoen 2023

O nee hè, er was geen ontkomen meer aan voor bakker Ben. De ‘vloek van de tent’ had het op hem gemunt in aflevering 6 van Heel Holland Bakt. Waar de andere bakkers het er nog redelijk vanaf brachten, werd Ben met huid en haar opgevreten door de gruwelijke vloek die al veel voormalig Heel Holland Bakt kandidaten het leven zuur heeft gemaakt.

Chiffon cake

Direct al bij de eerste opdracht begon de miserie voor Ben. Een luchtige chiffon cake met twee kleuren is al niet de makkelijkste cake om te maken. Maar als je het bakpoeder vergeet wordt het wel een hele opgave om nog wat lucht in dat kreng te pompen. Cake nummer één belandde dan ook zonder pardon in de vuilnisbak en cake nummer twee was niet gaar.

Zineb had een klein ongelukje met een mysterieus verdwijnende roze kleur na het bakken van de chiffon cake. Tegelzetter Jan had een tikkeltje te weinig lucht in zijn baksel en bij Amel was de roomkaas boven op de cake aan de zware kant. De creatie van Heel Holland Bakt kandidaat Mercedes was volgens de jury precies zoals een chiffon cake hoort te zijn.

Chinese loempia’s

Voor de technische opdracht werden de ovens ingeruild voor frituurpannen onder het mom Heel Holland Frituurt. Nou ja, bijna heel Holland dan, want Mercedes heeft geen frituurpan thuis en eerlijk is eerlijk, ze bakt er dan ook niks van tijdens de opdracht. Haar loempia’s zijn opstandig en de vulling besloot een uitbundige poolparty te houden in het kolkende frituurvet.

Bij Ben sloeg de vloek van de tent wederom toe en zijn Chinese loempia’s hadden meer weg van een zebrapad, dan van een loempia. Al zaten de brede, zwarte ‘brandstrepen’ van het verwarmingselement van de frituurpan best mooi evenredig verdeeld over zijn extra crunchy snack. Dat dan weer wel. Volgens Ben moet je ‘baksels ‘net zo behandelen als je kinderen en tegen kinderen zeg je ook niet dat ze lelijk zijn. Ehm…Ben…ik wil niet lullig doen, maar je hebt wel je chiffon-cake-kind in de vuilnisbak gemieterd.

Over strepen gesproken, Amel had een streepje voor bij de technische opdracht. Zij blijkt elk jaar 300 loempia’s te bakken voor Ramadan en vouwt de lekkernij bij wijze van spreken met haar ogen dicht en twee vingers in haar neus nog feilloos in elkaar.

Drakentaart

Ter ere van het Chinees Nieuwjaar moesten de Heel Holland Bakt kandidaten een draak van een taart creëren. Imposant, kleurrijk én lekker, zie dat maar eens voor elkaar te krijgen. Het beslag van Zineb besloot de draak met haar te steken en ging in plaats van rijzen vooral staken in de warme oven. De spanning werd Zineb te veel en dikke tranen biggelden over haar wangen. Gelukkig kwam Janny van der Heijden to the rescue die verklapte dat de jury toch niet weet hoe hoog de taart had moeten zijn.

De taart van Ben jaagt jurylid Robèrt van Beckhoven de stuipen op het lijf door de exorbitante hoeveelheid kleurstof. De meester patissier keek alsof hij een spook had gezien, maar was wel onder de indruk van de geboetseerde draak die op de knalrode taart lag.

Meesterbakker 

Uiteindelijk is het Jan die de Heel Holland Bakt kandidaten voor de derde keer te slim af is en ervandoor gaat met de titel Meesterbakker van de week. Jan plaatst zich hiermee in de halve finale waar hij het als enige heer op moet nemen tegen drie dames, want voor afvaller Ben houdt het Heel Holland Bakt 2023 avontuur helaas op. De vloek van de tent heeft gesproken…

Op de website van Heel Holland Bakt zijn alle recepten van de afleveringen van seizoen 10 te vinden.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Heel Holland Bakt te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op NLziet kun je Heel Holland Bakt terugkijken en de creaties van Amel, Ben, Jan, Zineb en Mercedes bewonderen.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Omroep Max