Eva Simons is het pispaaltje van de deelnemers van Expeditie Robinson

Sinds Chelsey Weimar op de boot naar afvallerseiland is vertrokken is de sfeer tussen de deelnemers in kamp Noord van Expeditie Robinson 2023 naar het nulpunt gedaald, waardoor vooral Eva Simons het moet ontgelden. Honger en de vermoeidheid transformeert de BN’ers in geïrriteerde onredelijke eilandbewoners.

Kamp Noord in mineur om het vertrek van Chelsey Weimar

Een spel speel je doorgaans om te winnen. Dat is althans wat Eva Simons probeert in Expeditie Robinson. Dat het team rood niet lukt om een proef te winnen, is niet alleen haar schuld. Op de eerste avond van het survival avontuur werd de zangeres al naar afvallerseiland verbannen, dankzij Chelsey. De zangeres moest dat volgens de groep vooral niet al te persoonlijk nemen. Bijzonder dat juist Eva Simons de term ‘naaistreek’ in haar schoenen geschoven krijgt, terwijl ze gewoon haar reet probeert te redden in Expeditie Robinson.

Ik vreet mij volledig op over het chagrijnige gedrag van de groep jegens Eva en waar ik vorige week haar gemekker nog behoorlijk zat was is dat omgeslagen in een soort cheerleader gevoel. Wat zou ik graag met mijn pompons om de oren van Maxim Froger slaan en ondertussen de yell ‘Go Eefje, go Eefje!’ roepen. 

Zitten Mark Baanders en Eva Simons straks samen aan het diner bij de samensmelting van Expeditie Robinson?

De om Chelsey Weimar rouwende deelnemers van kamp Noord weten de proef wederom niet te winnen en ik hoop zo enorm dat Eva Simons nóg een immuniteitsmunt heeft om de eilandraad van Expeditie Robinson 2023 te overleven. Maxim lijkt het zeker te weten: ‘Kijk die blije bakkes van Eef, ze heeft er gewoon nog eentje!’ De sfeer wordt nu de proef is verloren nog grimmiger en ik kan haast niet wachten op de eilandraad. Helaas blijkt er geen tweede munt in het bezit te zijn van Eva en het onvermijdelijke gebeurt, ze moet tot vertrekken de expeditie. De zangeres is haast euforisch als presentator Art Rooijakkers haar vertelt dat ze nogmaals terug mag naar afvallerseiland. Yes!!! Ik sta intussen met mijn pompons bovenop de bank te springen.

Mijn hart maakt een sprongetje als ik in gedachten Mark Baander en Eva Simons met een grijns op hun gezicht zie aan komen lopen tijdens de samensmelting van Expeditie Robinson. Het is het meest hilarische scenario wat ik kan bedenken. Maxim Froger die zich bijna verslikt in een brok hamburger en Radmilo Soda waarbij de wijn uit zijn neusgaten proest tijdens het diner. Pak aan nare zure vruchten, als ik bij jullie in het team zat ging ik vrijwillig op de rug van een dolfijn naar afvallerseiland.

Irene van der Laar blijft nog even op afvallerseiland na duel met Chelsey Weimar 

Op afvallerseiland is de sfeer gelukkig wel relaxt. Irene van de Laar en Mark Baanders zien heel wat BN’ers komen en gaan, terwijl ze heel gemoedelijk samen visjes vangen en een beetje kokkerellen voordat ze er straks als winnaar van Expeditie Robinson 2023 uit de bus komen. Af en toe is er een duel, waarna ze de duellerende deelnemer die naar huis gaat uitzwaaien na de nodige lieve woorden en knuffels. Het gaat er vredelievend aan toe en dat is vooral de verdienste van Mark Baanders, de meest sympathieke deelnemer.

Ook Chelsey wordt liefdevol welkom geheten op Dogbeach en krijgt een door Mark gebakken welkomstkoekje. Dat het model nog een beetje van slag is blijkt als ze de vriendelijke koekenbakker uitkiest om mee te duelleren. Ze had beter de ietwat labielere Irene van der Laar kunnen kiezen. Niet zo slim en Chelsey Weimar moet haar keuze dan ook bekopen met een enkele reis Schiphol Amsterdam. Ach, je moet het maar niet te persoonlijk nemen meid. Zo zie je maar, met karma kun je best een geintje uithalen maar ze laat niet met zich sollen. 

Meer artikelen lezen over Expeditie Robinson 2023.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 23 van Expeditie Robinson elke zondag om 20:30 uur uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen met Mark Baanders, Eva Simons, Maxim Froger, Chelsey Weimar en de andere deelnemers van 2023 terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 18 Expeditie Robinson 2023