De Verraders Halloween: Morbide kistjes met een ranzige inhoud

De Verraders Halloween

Hugo Kennis beseft dat hij weinig keuze heeft als hij gevraagd wordt om één van De Verraders te worden. Het is of dat óf je kop eraf vannacht. Sorry Hugo, je kan niet  ’Nee, nee, neeeeee fuck it’ blijven roepen en je gaat nu als de sodemieter zo’n rood jurkje aantrekken maat. Gedwee voegt Hugo zich bij zijn mede-verraders en wanneer de kappen af gaan valt zijn mond letterlijk open. Frits Wester en Soundos El Ahmadhi waren wel de laatste personen die hij had verwacht als verraders. Tja wiseguy, je dacht alle kennis in huis te hebben maar voorlopig doe je, je achternaam geen eer aan.

In de ochtend is het tijd voor een bakkie pleur, glaasje jus en een bammetje. De oeh’s en ahh’s vliegen over tafel iedere keer als er weer iemand binnenkomt. Er blijkt niemand vermoord vannacht en dat kan twee dingen betekenen. Je kan zelf wel bedenken wat dat is, zo niet dan kijk je het verkeerde programma. 

Ik zweer het

Airen Mylene ligt onder een vergrootglas en de hele dag valt continue haar naam als het gaat om wie er verbannen moet worden. Een aantal deelnemers zijn 100% overtuigd dat zij één van De Verraders is. In blinde paniek slaat Airen Mylene om zich heen. Ze barst zelfs in huilen uit en lult als brugman om de verdenking van zich af te wenden. 

Wanneer ze met Bastiaan Ragas in gesprek is, zweert ze op alles wat haar lief is inclusief haar kinderen dat ze een getrouwe is. Dit zou wat mij betreft verboden moeten worden. Ze is getrouwe dus het zweren is ‘geoorloofd’ en Bas neemt het klaarblijkelijk niet erg serieus, maar ik hou er niet van. Het geeft te veel prijs of is, indien ingezet als keiharde leugen, onacceptabel.

Hoge bok

Voor de missie van vandaag worden de deelnemers van De Verraders Halloween opgesplitst in twee groepen. Net als vroeger bij gymnastiek mogen de teamcaptains om de beurt iemand kiezen. Ayoub Louihrani blijft als enige over. Wat een k*tgevoel was dat toch altijd, ik krijg acuut een déjà vu. Als mollig mokkeltje met een niet al te beste grove motoriek, weet ik maar al te goed hoe dat voelt. Ik deed heus wel mijn best om zo snel mogelijk over de ‘bok’ heen te klimmen, maar was gewoon niet zo handig en die bok was te hoog!

Ayoub zal het allemaal een rotzorg zijn, hij mag lekker relaxen vandaag en ook nog eens met het winnende team mee naar de wapenkamer. Wanneer hij dansend en huppelend terugkeert naar het kasteel zie je hem denken: ‘Gaan jullie je maar lekker het schompes strijden terwijl ik met een drankje lig te TikTokken op mijn nest!’

Een overspannen patholoog

De overige Verraders deelnemers spelen memory met kistjes die gevuld zijn met ranzige voorwerpen. Het is tenslotte De Verraders Halloween. Harten, longen, witte muizen, bebloede hakbijlen. De complete opslag van het mortuarium lijkt leeggeroofd. Ik heb uit betrouwbare bronnen vernomen dat de patholoog nog steeds overspannen thuis vertoeft.  

Beide teams gaan lekker maar als het team van Soundos, en dan in het bijzonder Famke Louise, kakkerlakken voor kevers aanziet verliezen ze de strijd. Famke bleek in het verleden al vaker dingen verkeerd te hebben ingeschat. Beetje the story of her life.

Zo ken ik jullie niet

Wat mij na drie afleveringen van De Verraders opvalt, is dat er een aantal dames behoorlijk stil zijn. Dames die normaliter best aanwezig zijn. De opletters onder ons weten dat ik het over Heleen van Royen en Bobbi Eden heb. Deze praatgrage dames houden zich behoorlijk op de vlakte en daarmee uit de luwte. Het kan natuurlijk een goede strategie zijn, maar ik zie ze toch liever zoals ik ze ken. Luidruchtig en op de voorgrond. Kom op dames, niet zo lafjes! 

Met je grafstem

Degene die wel op chronisch aan het woord is, is Gwen van Poorten. Precies diegene waarvan ik liever zie dat ze haar grote tetter eens houdt. Sorry not sorry Gwen, ik vind jou niet zo leuk. Snauwerig, snel gepikeerd en totaal geen greintje zelfspot. Dat je daarbij, weliswaar geheel in het thema, ook nog een grafstem hebt werkt ook niet erg mee aan mijn intentie je een kans te geven. 

Wanneer Gwen tijdens de ronde tafel naar Airen Mylene sneert dat ze helemaal leip is, zijn haar kansen bij mij voorgoed verkeken. Ik zeg nog net geen ‘nananananaaa’ als blijkt dat ze Airen onterecht voor verrader aanzag en ik hoop echt dat ze vannacht in die lijkwagen van De Verraders eindigt. 

Waar hij je hebben wil

Soundos El Ahmadi laat zich tijdens het moordoverleg compleet in de luren leggen door Frits Wester. Waar ze stellig haar keuze beargumenteerd laat ze zich toch overhalen om mee te gaan in zijn tactiek. Nog voor Klaas Vaak haar heeft bezocht, valt echter het kwartje bij haar. Frits heeft haar precies waar hij haar hebben wil.Thank god heeft Soundos hem door, want wat ik geniet ik van haar in de rol als verrader. Dit kan nog wel eens heel spooky gaan worden. Wie eindigt er met z’n kop op het hakblok in deze Halloween editie van De Verraders?

Beeld bron: Jasper Suyk

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je deze Halloween editie van de Verraders, waarin Airen Mylene verbannen wordt gemist? Kijk het seizoen dan terug op Videoland.

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 2 De Verraders Halloween 2022