De Verraders: Jordy Huisman heeft wel oren naar de Franse keuken

De Verraders 2023 – vrijdag 20:00 RTL4

De getrouwen en verraders heffen hun handen naar de hemel en wapperen alsof hun leven er vanaf hangt. Pernille la Lau was ooit de grondlegster van dit ritueel in De Verraders 2023 en wordt nu zelf linea recta het hiernamaals ‘ingewapperd’. Ze is ‘s nachts in koele bloede door een verrader vermoord en wordt nu, tussen een hap croissant en een slok jus d’orange door, uitgezwaaid richting de eeuwige jachtvelden. 

Ik blijf het een bijzonder tafereel vinden om naar te kijken zo tijdens het ontbijt. ‘Oooh nee, wat vreselijk…Pernille is vermoord! Kan je de hagelslag even aangeven?’. Maar goed, het leven gaat door. Al gauw zijn de deelnemers van De Verraders weer druk met bondjes smeden en elkaar manipuleren. Het is net het echte leven. De een zijn dood is de ander zijn brood. Want ondanks dat de getrouwen het ‘verschrikkelijk’ vinden dat Pernille het loodje heeft gelegd, zijn ze vooral blij dat ze zelf nog levend en wel aan de ontbijttafel zitten. Verrader Sander zit samen met zijn broertje Jordy stiekem te genieten van de show.

Eet smakelijk

Terwijl ik nadenk over de vergankelijkheid van het leven, hoor ik naast mij druk geknaag. Zoonlief is in een rap tempo een bak popcorn naar binnen aan het werken. Het leek zo’n goed idee toen ik eerder die dag in de supermarkt voorstelde om vanavond gezellig samen De Verraders te kijken met wat lekkers erbij. Tegen de tijd dat mijn zoontje de bodem van de bak heeft bereikt en er nog een paar eigenwijze ongepofte maïskorrels in liggen, gaan de deelnemers van De Verraders aan het diner beginnen.

Het blijkt een culinair hoogstandje te zijn uit de Franse cuisine. Varkenspoten voor Betty, lamshersenen voor Billy en verrader Jordy knaagt fanatiek op een varkensoor. Nathan heeft gelukkig honger en smikkelt met smaak een heerlijk bordje met pens leeg. Noor heeft horrorworst op het menu staan. Ze besluit de extreme variant van de frikandel met het geurende aroma van kattenvoer te laten staan. Verrader Sander kan de Franse keuken niet waarderen. Hij roept vol afschuw uit: ‘Ik ruik gewoon een soort sperma-achtige kinderboerderij lucht!’ De glimmende schapenbal die voor hem ligt laat hij staan. Sander neemt zelfs geen hapje van de zaadleider die er nog aan bevestigd zit. Beetje flauw hoor. De kindertjes in Afrika zouden een moord doen voor een hapje bal.

De smakelijke kop van Chahid

Net op het moment dat Chahid zijn tanden in een flink stuk kalfskop zet, loopt mijn zoontje naar de keuken om de lege bak popcorn weg te zetten. Chahid begint te kokhalzen en ik verschuil mijn hoofd achter het kussen op de bank om niet zelf over mijn nek te gaan. Ineens hoor ik vanuit de keuken iemand roepen. ‘Mam, ik heb gespuugd!’ Ik vlieg van de bank, ren naar de keuken en besluit solidair mee te kotsen. 

Het resultaat van het braakfestijn is minstens 3 Michellin sterren waard en zou zo op het menu van het Franse restaurant van het programma De Verraders kunnen. Toch knap hoe goed die kinderen van tegenwoordig kunnen projectiel kotsen. Het lijkt wel een kunstwerk van Katinka Simonse. Nadat ik de restanten van onze delicatesse van het aanrechtblad, keukenkastjes en vloer heb geschrobd haast ik mij terug naar de televisie.

Kak!

O nee hè, de ronde tafel ceremonie is al begonnen. Nog net zie ik hoe Betty Glas het veld moet ruimen en de verraders een acteerprestatie neerzetten waar je U tegen zegt. Verraders Jordy en Sander Huisman doen alsof ze enorm aangeslagen zijn door de verbanning van tante Betty. Ondertussen lacht het stelletje linkmiegels in hun vuistje.

Billy en Noor lijken zich terecht schuldig te voelen voor hun laffe gedrag. Het heeft hun lieve collega getrouwe Betty de kop gekost. Ik stel voor dat ze voor straf in de volgende aflevering van De Verraders de restjes van het kalfshoofd van Chahid op moeten eten. Goed idee toch? Ik ga wel eerst even de popcorn van mijn boodschappenlijstje schrappen.

Lees hier alle artikelen over de afleveringen van De Verraders 2023.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je De Verraders 2023 op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 3 van De Verraders elke vrijdag om 20:00 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de streken die je van verrader Sander en zijn broertje Jordy hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / De Verraders / seizoen 3 / 2023

Home » Televisie » aflevering 9 seizoen 3 De Verraders 2023