De Verraders Halloween: Killersclowns en ondode Frank Evenblij

De Verraders Halloween

Geen seizoen, geen aflevering, niet eens een trailer zag ik ooit van De Verraders. Zo…dat is eruit, beter maar gelijk met de billen bloot. Waarom niet? Geen idee eigenlijk. Echter de artikelen die mijn collega over de vorige seizoenen van De Verraders heeft geschreven, maken dat ik stiekem ook best nieuwsgierig ben geworden naar het programma. 

Reden genoeg om mij eens een paar dagen volledig onder te dompelen in de wereld van getrouwen en verraders. Niet zomaar een seizoen, maar De Verraders Halloween editie. Bring on the ghosts, clowns and killers.

Wat een mooie wereld

I see trees of green, red roses too. I see them bloom for me and you… hoor ik uit de speaker van mijn televisie komen. De woorden uit het prachtige nummer What a Wonderful World klinken niet bepaald angstaanjagend. Blijkbaar valt het Halloween gehalte reuze mee. Maar al snel zie ik mensen in rode overalls rennen, op de hielen gezeten door een soort van killerclowns. Oké, misschien iets te vroeg gejuicht.

Bobbi Eden draagt een blauwe overall en komt aan bij een lijkwagen met kist erin. Dave Roelvink en Frits Wester sluiten bij haar aan. Het is hun beurt, in navolging van de rode ploeg, om zich te begeven naar het geheel in Halloween ondergedompelde kasteel De Havixhorst. De kunst is om op het kasteel aan te komen zonder geraakt te worden door schietende killerclowns

Rennen voor je leven

Ik ga onmiddellijk al stuk als Bobbi Eden even samenvat hoe dat ging: ‘Nou, Dave en Frits dachten gelijk dat ze in Call of Duty zaten, ik ging als mak schaap mee en viel dus op mijn bekkie.’ Wanneer Bobbi en Frits ook nog besluiten door het veld te gaan tijgeren in plaats van te rennen, kan je zowel Dave Roelvink als mij opvegen. 

Na team blauw zien we team roze en team wit hetzelfde proberen, alvorens ze allemaal aangekomen zijn bij het kasteel. Wanneer de sfeer net richting niveau theekransje lijkt te gaan, komen de killerclowns aangelopen met een lijkwagen. De kist wordt uitgeladen en de presentator van dit seizoen, Frank Evenblij herrijst uit de dood. De spooky toon is gezet.

Wat is jouw sterrenbeeld?

Als newbie De Verraders kijker moet ik nu even goed opletten, want ik begrijp nog steeds geen snars van wat de bedoeling is. De termen verbannen, vermoord, getrouwen, verraders en zilver vliegen mij rond de oren. Ik heb een spanningsboog van een schizofrene mug en besluit het maar gewoon allemaal over me heen te laten komen. De slaapplekken worden ingenomen en nauwelijks nog gesetteld is het Bastiaan Ragas die besluit dat je niet vroeg genoeg een bondje kan sluiten.

Heleen van Royen en Bobbi Eden zijn de uitverkorenen. Christina Curry zit in dezelfde slaapkamer als Bobbi. Het interesseert Bastiaan niets. Hij heeft nu ingezet op een bondje en trekt het plan door waar Christina bij zit. Die blijkt daar echter helemaal geen voorstander van te zijn.

Christina houdt zich liever vast aan haar astrologie strategie. Die insteek wordt later pijnlijk duidelijk als ze aangeeft dat ze Dennis Weening niet kan vertrouwen omdat zijn kraaloogjes te dicht op elkaar staan én hij als sterrenbeeld vis heeft. Ondanks dat ik het spel nog niet helemaal door heb is er toch één gedachte die bij me opkomt: ‘Vermoord of verban dat mokkel zo snel mogelijk!’ Het is tenslotte Halloween.

De kennis van Hugo Kennis

Blinddoeken voor de ogen, Frank Evenblij gaat De Verraders aanwijzen. Diegene waarbij hij zijn hand op de schouder legt zijn de gelukkigen. Of ben je dan juist niet gelukkig? Dat moet deze newbie nog uit gaan vinden. Soundos El Ahmadi, Frits Wester en Dave Roelvink worden verrast met dé hand op hun schouder. Dan is het een kwestie van je poffertjesporum opzetten. 

Dat gaat Dave niet heel goed af. Wat een heerlijke tv is dit! Ook Hugo Kennis, het zit hem vast in de naam, heeft Dave Roelvink door. Hij heeft zich namelijk wél ingelezen en weet alle leugendetector kenmerken. Dave Roelvink voldoet bijna aan het complete lijstje. Kom op Dave, waar is je pokerface?

Lekker sfeertje hier

Het is donker en buiten staan pompoenen met van iedere kandidaat de naam er uitgesneden. Ze mogen allemaal een dolk pakken en deze steken in de pompoen waarvan ze denken dat dit een verrader is. Christina noemt het een sfeerverpester. Tja meid, als je voor lekker sfeertje bent gekomen, had je aan ‘Ik Hou van Holland’ mee moeten doen.

Persoonlijk zou ik nooit gelijk het achterste van mijn tong laten zien en mijn dolk in een willekeurige pompoen hebben gestoken, maar ja ik ben dan ook nog maar een beginner. Gwen van Poorten is goed de klos met de meeste dolken in haar pompoen. Ze is er zichtbaar door aangeslagen en noemt het kuddegedrag. Even vraag ik me af waarom het haar zo raakt, maar dan valt het kwartje. Als je verdacht wordt één van De Verraders te zijn, zou je natuurlijk verbannen kunnen worden.

Dit smaakt naar meer

Holy Moly, waarom heb ik De Verraders nooit eerder gekeken? Dolende zielen, mensenoffers, moordpartijen en list en bedrog. Count me in voor de volgende afleveringen. Was het alvast maar morgen, ik ben zo nieuwsgierig wie er vannacht aan het spit geregen wordt.

Beeld bron: Jasper Suyk

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je deze Halloween editie van de Verraders gemist? Kijk dan terug op Videoland.

Home » Televisie » aflevering 1 De Verraders Halloween 2022