Netflix kijktip: The Watcher 

Netflix kijktip

The Watcher is een waargebeurde miniserie op Netflix. In 7 afleveringen zien we hoe Dean en Nora Brannock weggepest worden uit hun nieuwe droomhuis door iemand die zich The Watcher noemt.

Koude rillingen van The Watcher

Dreigende brieven, griezelige buren en duistere dreigingen. Het klinkt mij al muziek in de oren. Stiekem ben ik dol op een beetje creepy en ‘waargebeurd’ maakt het altijd net nog een beetje intenser in mijn beleving. Ik nestel mij op de bank, met dekentje en dikke sokken uiteraard, we weten tenslotte allemaal wat gas kost tegenwoordig. Het mes snijdt aan twee kanten, want ik ga er vanuit dat deze serie mij de koude rillingen gaat bezorgen.

Waargebeurd

The Watcher is gebaseerd op een krantenartikel over het beruchte ‘Watcher huis’ in New Jersey. In 2014 kocht een stel het in 1905 gebouwde huis voor bijna 1,4 miljoen dollar. Al gauw werden de twee weer gedwongen om weg te gaan, nadat ze werden bestookt door nare brieven van de zogenaamde ‘The Watcher’. De briefschrijver beweerde dat hij of zij het huis al tientallen jaren in de gaten hield. 

Sinistere geheimen

Ik dacht dat ik enge buren had, maar de buren in de serie The Watcher zijn stuk voor stuk naargeestige mensen die niets anders te doen lijken te hebben, dan gluren naar het droomhuis van de familie Brannock. Het begint met afkeurende blikken, maar als snel neemt de situatie steeds grimmigere vormen aan.  Op een dag, niet lang nadat de familie in de woning is getrokken, vallen er onheilspellende brieven op de deurmat en dan heb ik het niet over die blauwe krengen van de belastingdienst. 

mensrelatie_320x100_v1

De afzender is ‘The Watcher’ en ze lijken doelwit te worden van terreur, waarbij de sinistere geheimen van de buurt aan de oppervlakte komen. Dat zijn er nogal wat, waardoor alle buren een motief lijken te hebben om de dader te kunnen zijn. De serie zit vol verrassende twisten, waar ik soms wel even een beetje kriegelig van word. Een twist is prima, maar niet als er verder niks mee wordt gedaan. 

Weer te laat 

Het gezin belandt in een regelrechte nachtmerrie en zelfs het huwelijk van Dean en Nora komt onder druk te staan. Het beheerst het hele leven van de familie Brannock en het gezin dreigt uiteen te vallen onder zoveel spanning. En spannend is het. Tenminste, de serie biedt spanning genoeg. 

Hier en daar valt het wat tam en wordt er iets te veel geleuterd naar mijn zin, maar het blijft mij ten alle tijden boeien en ik wil doorkijken. Wat funest is, zoals iedereen wel weet. Nóg een aflevering starten om 01.30 uur als de wekker weer rond 07.00 uur is geen goed plan. Na 7 afleveringen zie ik er dan ook net zo uit als Nora Brannock, gespeeld door Naomi Watts, die niet durft te gaan slapen. Dat is natuurlijk gelul, want Naomi Watts is veel knapper. 

Wie is het?

Het toffe aan The Watcher is dat de serie zichzelf niet helemaal serieus neemt. Af en toe gaat het flink over de top met personages. Toch jaagt het je de stuipen op het lijf en zuigt het je compleet mee, want je wil nog maar één ding weten: ‘Wie is toch die creepy The Watcher?!’ 

Feitje: De 7-delige miniserie is ontwikkeld door Ryan Murphy, ook de maker van de immens populaire serie Dahmer die afgelopen maand online kwam.

Beeld bron: Still Tv Netflix

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Nieuwsgierig geworden naar de bloedstollende serie The Watcher? Kijk hem dan op Netflix.

Home » Televisie » seizoen 1 The Watcher Netflix Kijktip