Netflix kijktip The Glory: Weinig om te lachen, veel om te genieten

Netflix kijktip: The Glory

Ik houd van wraak. Niet in het echte leven, maar op tv. Eén van de belangrijkste vragen die het met zich meebrengt, is hoe ver het hoofdpersonage wil gaan. En als het goed gebracht wordt, zit je op het puntje van je stoel. Want de hoofdpersoon van onze film of serie is benadeeld en meestal niet zo’n beetje. De hond van John Wick was het laatste aandenken aan zijn vrouw en Game of Thrones zit vol met wraakacties doordat zoveel personages worden vermoord. De ingenieuze straffen zijn vaak het leukste om te zien. Vooral als een personage geen letterlijke dood, maar een figuurlijke of sociale dood krijgt. De serie Revenge uit 2011 doet dit uitstekend, want je kunt niet zomaar een publiek figuur omleggen. Dat werkt totaal averechts. Het moet methodisch en slim gebeuren voor een maximaal effect. Dit is ook wat mijn kijktip de Netflix serie The Glory laat zien en in deze review lees je dan ook dat de uit Korea afkomstige dramaserie er geen gras over laat groeien. 

Pijnlijk

The Glory vertelt het verhaal van een vrouw met de naam Dong-eun. Zij wil wraak nemen op een groepje mensen die haar 15 jaar geleden op de middelbare school hebben mishandeld. Omdat ze zelf uit een arme familie komt en de rijken overal mee wegkomen, denkt het groepje rijkeluiskinderen dat ze Dong-eun kunnen commanderen. Als zij daar niet mee akkoord gaat, gebruiken de pestkoppen een hete krultang om Dong-eun op andere gedachten te brengen. 

Netflix serie The Glory laat deze pijnlijke scènes uitgebreid zien. Ik ben er geen fan van om dit zo gedetailleerd te zien, maar het is wel effectief. Ik voel de pijn, zelfs als ik wegkijk van het scherm. Doordat ik de pijn voel wil ik dat Dong-eun slaagt en haar wraak krijgt zodat ze eindelijk kan rusten.

Echter lijkt het er op dat naarmate de serie vordert, Dong-eun maar één uitkomst voor ogen heeft. Eentje die haar de overwinning brengt, maar waarschijnlijk ook haar ondergang betekend. Want er is geen toekomst na de wraak van Dong-eun. Iedere keer als ze over haar littekens wrijft, zie je de emotionele pijn die ze met zich meedraagt.

Is Netflix serie The Glory wel leuk?

Vooral de eerste 2 à 3 afleveringen van Netflix serie The Glory zijn een zware bevalling voor een review. Er gebeurt zoveel in korte tijd en er zijn veel verschillende personages. Ook lijkt alles even belangrijk. Toen ik de tweede keer naar de afleveringen keek, ervaarde ik meer rust. Minder bang dat om iets te missen wat misschien later in de serie belangrijk zou worden. Gelukkig wordt de kijkervaring na de eerste paar afleveringen van The Glory beter.

Netflix serie The Glory heeft nooit echte momenten van komedie, maar er zijn wel een aantal momenten van plezier en genot. Dit komt vooral door de helpers die Dong-eun om zich heen heeft verzameld. Zij zijn het licht in deze serie. Nou ja, in verhouding met Dong-eun dan. En hoewel het fijn is dat de helpers de zaken een beetje relativeren, hebben ook zij hun eigen pijnlijke achtergrond. 

Ik heb enorm genoten van de serie. Zoals ik al aangaf zag ik veel meer details toen ik de afleveringen voor de tweede keer bekeek. Bijvoorbeeld hoe belangrijk het spel Go is in de serie. Ik kan er wel een paragraaf over schrijven maar dat zal ik je besparen. Ondanks de moeizame start, is Netflix serie The Glory zoals je in deze review kan lezen, een super kijkervaring en een kijktip die echt de moeite waard is.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Beeld bron: YouTube / Netflix trailer The Glory

Home » Televisie » seizoen 1 en 2 The Glory Netflix Kijktip