Netflix kijktip Wednesday: Je gaat van haar houden, of je nu wil of niet

Netflix kijktip

Wie of wat is Wednesday? Laten we duidelijk zijn, het gaat hier niet over de dag woensdag, maar over een personage uit de series en films over The Addams Family. Dochter Wednesday Addams heeft een eigen Netflix serie gekregen en is mijn kijktip voor jullie. Het meisje waar de serie over gaat is het beste te omschrijven als slim, sarcastisch en een beetje dood vanbinnen. 

Ze draagt geweldige zwarte outfits, met daaronder van die lompe kisten die totaal niet vrouwelijk zijn, maar wel lekker lopen. Ik houd van de manier waarop Wednesday je aankijkt, met haar donkere ogen waarvan de zwarte mascara een extra intense blik geeft van: I don’t care. De schattige vlechtjes rustend op het witte boordje van haar shirt geven haar voorkomen een lieflijke uitstraling. Maar ondertussen is het oppassen geblazen met die meid. Types als Wednesday Addams hebben geen scrupules

Af en toe is ze een beetje ondeugend

Een leuke lach op het mooie smoeltje van Wednesday zou in de Netflix kijktip geen optie zijn, al komt er toch een smile op haar gezicht als ze zakken met roofvisjes in het zwembad bij school leeggooit. Niet zomaar hapgrage visjes, nee échte piranha’s! Na een hoop geschreeuw en wat bloed, wordt Wednesday van school gestuurd. Je mag ook niks meer tegenwoordig.

Pa en ma Addams besluiten na het visjesincident hun dochter naar de Nimmermeer Academie te sturen. Een kostschool, waar allemaal bijzondere en ietwat rare kinderen zitten. Mijn hoofd stuitert van vreugde en mijn fantasie slaat gelijk op hol. Hoe geweldig zou het zijn op zo’n kostschool met van die mysterieuze, ongure types? Misschien leert Wednesday wel toveren? O, nee, dan moet ze naar de school van Harry Potter. Maar daar is alleen die Phoenix vogel leuk. Floep weg en hé daar is de vogel weer, herrezen uit de dood. Enfin, ik dwaal af.

De kracht van verbeelding

Soms zijn er mensen die zich vergelijken met een personage zoals Wednesday. En dat kan ik zeker begrijpen. Iedereen heeft weleens een personage waar je jezelf in herkent of graag op wil lijken. Dat je voor één dag even die persoon mag zijn, gewoon om die ene irritante ex in je fantasie een ongeluk toe te wensen of dood te laten vallen. Je gedachten heerlijk laten gaan en ermee wegkomen zonder gestraft te worden. 

Verbeelding is een prachtig iets. Zeker nu er steeds meer regeltjes komen en er steeds minder mag. Schelden, nee dat mag niet. Stel je voor dat je een vloek geeft! Ja, sorry hoor mensen. Schelden kan gebeuren, zeker als jij jezelf per ongeluk pijn hebt gedaan aan die ellendige tafelpoot of je kop voor de honderdduizendste keer hebt gestoten bij het instappen van de auto.

Oké, ik zou geen roofvisjes in een zwembad gooien. Zo erg is het nou ook weer niet met mij gesteld. Het blijft bij een stevige vloek of een denkbeeldige verwensing. Hoe zou ik überhaupt piranha’s moeten vangen? Met een hengel? Hoe heeft Wednesday dit eigenlijk gedaan? Best wel een mysterie.

Wees vooral jezelf

In de eerste alinea van mijn Netflix tip vertel ik dat Wednesday Addams er in de serie uitziet alsof ze een beetje dood is vanbinnen en sarcastisch overkomt. En dat laatste klopt. Ze speelt alsof niks haar boeit of interesseert. Goed gespeeld dus. Soms word ik door mijn eigen familie vergeleken met Wednesday Adams, dus het is ook niet verwonderlijk dat ik deze leuke Netflix serie als kijktip heb gekozen. Mocht je, je afvragen waarom: Ik draag graag zwarte kleding, met van die lompe kisten aan mijn voeten en heb soms zelfs vlechtjes in mijn zwarte haar. Zie de foto als bewijs onderaan dit artikel.

Waarom ik er zo bij loop? Omdat ik het leuk vind. Ik ben gewoon mezelf, net als Wednesday. Tegenwoordig mag iedereen in de huidige woke maatschappij zichzelf zijn: man, vrouw, non-binair, noem maar op. Dus dan mag ik op zijn minst een beetje Wednesday zijn.

Voordat ik weer afdwaal…

Gauw terug naar de heerlijke Netflix serie Wednesday. Moeder Morticia wordt in de serie gespeeld door Catherine Zeta-Jones. Je weet wel, die vroeger als beauty samen met Antonio Banderas in speelde in ‘’The Mask of Zorro’. Kanonne, wat is dat een lelijk wuuf geworden zeg. Ze is tegenwoordig zo strak getrokken, dat ze lijkt op een overmatig gevulde ballon. Je zou haast bang worden dat Catherine ieder moment uit elkaar kan knallen. Man o man, wat erg. Waarschijnlijk heeft deze dame geen spiegels in huis en als ze die wel heeft, zou je er spontaan een paar lakens overheen hangen.

Gelukkig komt Morticia Addams niet veel in beeld en draait de Netflix serie vooral om de leuke, ietwat morbide Wednesday. Wacht niet te lang met kijken naar deze serie. Je gaat van dat meisje houden. Juist omdat ze er aan de buitenkant heel eng en gevaarlijk uitziet, maar diep van binnen stiekem best lief is. Wednesday is net als de bekende slogan van Rivella: Een beetje vreemd, maar wel lekker. 

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij een leuke Netflix serie tip voor ons om over te schrijven, laat het dan vooral weten via het contactformulier op onze website. Een Netflix tip over een film mag natuurlijk ook!

Beeld bron: Still YouTube / Netflix Trailer Wednesday

Home » Televisie » Wednesday Addams Netflix Kijktip