De Verraders Halloween: Slimme actie van Frits Wester

De Verraders Halloween

Eén voor één druppelen de deelnemers van de Verraders de ontbijtzaal binnen. Steeds als de deur opengaat voel ik een lichte kriebel in mijn buik. Wie zal het zijn? Wie hebben deze nacht overleeft en nog belangrijker, wie gaat er in de lijkwagen door de poort? Wanneer de laatste aan tafel aanschuift, besef ik dat mijn uitgesproken vloek over Christina Curry uitgekomen is. Ben ik dan toch een heks zoals mijn kerel regelmatig roept? Lang tijd om hierover na te denken heb ik niet, want de boter en jam is nog niet op het croissantje van De Verraders deelnemers gesmeerd of het onderlinge gekonkel begint al. 

Houd maar even je mond joh

Al na enkele minuten ben ik Gwen van Poorten behoorlijk zat en dan druk ik mij nog zacht uit. Zelfs na een nacht slapen is ze ogenschijnlijk nog steeds gepikeerd over de vier dolken die ze de vorige avond in haar pompoen heeft gekregen. Gwen wil zich eruit lullen en doet dat op een vreselijk irritante manier. Het kakelt, het sneert en zegt net even meer dan niets. Houd nu maar even je gemak voor ik mijn zwarte magie competenties ook op jou botvier!

Soundos El Ahmadi werkt op mijn lachspier wanneer ze zeer overtuigend roept tegen Gwen: ‘Bitch! Ben jij er nog, ik dacht dat je dood was!’ Het bloedvergieten bij De Verraders Halloween is begonnen. Dave Roelvink is wederom op van de zenuwen en dat valt op. Enorm zelfs, hij maakt zich door zijn gedrag met de minuut verdachter. Frits Wester gooit olie op het vuur en vertelt dat Dave tot twee uur ’s nachts heeft zitten bellen.  Ik zie de moed bij Dave haast in zijn schoenen zakken. 

Dave graaft alvast een gat

Het is zo klaar als klontje, Dave Roelvink moet zich herpakken om niet verbannen te worden vanavond. Met een beetje mazzel wordt het toch Gwen of heel misschien zelfs Aiden, maar Dave graaft behoorlijk zijn eigen graf in De Verraders Halloween. Afleiding dient zich aan, de groep wordt in drieën verdeeld voor een opdracht. Het groepje dat de opdracht het beste volbrengt mag naar de wapenkamer om daar een gooi te doen naar een schild of een dolk. Het schildje staat symbool voor ‘niet vermoord kunnen worden die nacht’ en de dolk is een extra stem waard tijdens de ronde tafel.

In tweetallen gaan de deelnemers van de Verraders een verlaten spookachtig huis binnen om daar te zoeken naar horror personages die worden omschreven door twee andere deelnemers met een walkie talkie. Alle BN’ers blijven vrij koelbloedig. De enige die het écht eng lijkt te vinden is Famke Louise. Dave vindt zijn medekandidaten enger dan het spookhuis. Tja, dat vindt de kijker waarschijnlijk ook van Dave Roelvink.

De hel

Ik weet niet of jullie wel eens naar Walibi Fright Nights zijn geweest, maar zulke huizen zijn de hel. Voor mij althans en vooral voor mijn stembanden. Je schrikt je keer op keer het apelazarus en de adrenaline stroomt door je lijf als water door de dakgoot bij een zware regenval. Het kan echter nog erger, het Poolse spookhuis in Krakau. Ooit, daredevil die ik ben, ging ik daar naar binnen met mijn zoon. Ik zal het kort houden, ik was compleet over mijn toeren en mijn zoon had bloedende polsen van te strak aangetrokken touw. We zijn er letterlijk in doodsangst uitgerend. 

Ik dwaal af, terug naar de deelnemers van De Verraders Halloween die zich kranig houden en de opdracht. Het verzamelen van cijfers om een som te kunnen maken doorlopen ze bijzonder makkelijk. De BN’ers weten allemaal de code op te lossen en het zilver te bemachtigen. De groep die het snelste de opdracht voltooid mag om de beurt de wapenkamer in, waar Airen Mylene het schild in haar bezit weet te krijgen. Famke Louise scoort de dolk. Kan ze die mooi in de rug van haar Roddelpraat vijanden Jan Roos en Dennis Schouten steken. Helaas doen die heren niet mee aan De Verraders.

De ronde tafel

Tot het tijd is voor de allereerste ronde tafel van De Verraders Halloween, gaat het gekonkel, gekibbel en gedraai onophoudelijk door. Dave gaat compleet los op Gwen van Poorten en vice versa. Met gestrekt been gaan ze erin. Kom op Dave, maak die bitch af! Doe het desnoods voor mij. Ik trek dat quasi ‘jullie doen allemaal lullig tegen mij’ gejank niet.

Dave raakt lichtelijk in paniek en wordt boos. Relax gozer, wat is het ergste dat je kan gebeuren? Vanavond weer lekker tegen de billen van je meisje aankruipen en morgen gewekt worden door je kleine ventje? Wanneer Dave tijdens de stemming dreigt te verzuipen krijgt hij van Frits Wester, in plaats van een reddingsboei, de beslissende stem. Van je mede verraders hoef je het ook niet te hebben. Gwen ontsnapt ternauwernood aan de verbanningsdood en daar baal ik van, misschien toch mijn vloek nog eens uitproberen?

Frits drijft het op de spits

Heel slim van Frits om Dave te offeren, want wie speelt er nu in de eerste ronde van De Verraders Halloween zijn eigen ‘collega’ er al uit? Frits Wester zal voorlopig even niet verdacht zijn door deze actie. Laat die ouwe maar schuiven. Dave Roelvink verlaat het spookkasteel met de legendarische woorden: ‘Ik, lieve mensen, ben de slechtste verrader ooit, nog nooit tijdens de eerste verbanning ging er een verrader uit.’ Gewoon trots op zijn Dave, want niemand houdt toch van verraders?

Beeld bron: Jasper Suyk

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je deze Halloween editie van de Verraders, waarin Dave Roelvink verbannen wordt gemist? Kijk het seizoen dan terug op Videoland.

Home » Televisie » aflevering 2 De Verraders Halloween 2022