De Verraders Halloween: Soundos is de koningin der manipulatie

De Verraders Halloween

Soundos wat ben je allemaal aan het doen? Begrijp mij niet verkeerd, ik vind je een geniale verrader, maar misschien moet je nu een beetje indammen. Hoe goed je dit ook gespeeld hebt, het is tijd voor pas op de plaats voor je aan De Verraders Halloween onderdoor gaat. Die Hugo Kennis is namelijk niet te vertrouwen… Ik heb dit niet op feiten gebaseerd, maar vertrouw op mijn gut feeling waar Hugo zelf nogal de mond van vol heeft. Ik weet heus wel dat het gewoon onderbuikgevoel heet, maar gut feeling klinkt natuurlijk wel lekker trendy. 

Te licht bevonden?

Soundos El Ahmadi is een veel betere actrice dan ik dacht. Het is intrigerend om te zien hoe ze het hele zooitje weet te manipuleren. A girl on a mission, want Frits Wester moet weg. Maakt geen flikker uit waarnaartoe als hij die poort maar uitgaat, want ze weet dat hij niet zal schromen haar op te offeren. Linksom of rechtsom, dat gaat niet gebeuren als het aan mevrouw El Ahmadi ligt.

Famke Louise lijkt de enige die niet onder de indruk is van de acteer skills van Soundos. Heb ik Famke dan toch te licht bevonden voor De Verraders Halloween? De tranen van Soundos maken dan ook weinig indruk op haar, want is dit wel echt? Heel scherp Famke, jouw onderbuikgevoel valt niet te negeren.

Het is maar een spel

Best bijzonder om te zien hoe mensen transformeren als ze meedoen aan het programma. Het verbaast mij vooral dat het gekissebis en de verdachtmakingen zo’n weerslag hebben op de mentale staat van De Verraders deelnemers. Alsof ze niet meer kunnen bedenken dat ze meedoen aan een spel. Hoe is het mogelijk dat je in een spel, je zo persoonlijk aangevallen kunt voelen dat het je daadwerkelijk raakt. Sterker nog, dat je oprecht in paniek raakt. Relax een beetje mensen!

Wie, wat en waarom

Heleen van Royen is vannacht vermoord. Er moest een wig geslagen worden tussen Heleen en Bobbi Eden. Althans dat was de opzet van Frits Wester. Of hij daarvan zelf nog profijt gaat hebben als verrader valt nog te bezien, gezien de strijdlust van Soundos El Ahmadi. De Verraders deelnemers hebben geen corvee vandaag. Meer tijd dus om te jagen, zagen, overtuigen, mekkeren, janken en lullen over wie, wat en waarom en hoe ze dat gaan oplossen of niet. 

Angstaanjagende vaatwasser

Het is natuurlijk ook een angstaanjagend idee om vermoord te worden middels een briefje voor je kamerdeur. ‘Handen omhoog of ik leg een briefje voor je deur!’ Brrrr…het idee alleen al geeft me hartkloppingen, nee dan gewoon liever een hakbijl in mijn nek. 

Verbannen worden moet helemaal de hel zijn. Denk je lekker even een poosje van huis te zijn zonder gezeur over wie de vaatwasser leeg moet ruimen en dan kun je onverrichter zaken weer terug naar de sleur van alledag. Wat een nachtmerrie! In dit licht ga ik al beter begrijpen waar de bron van angst bij de deelnemers van De Verraders zit.

Bel een ambulance

De missie van vandaag wordt gespeelt in twee teams. De deelnemers van De Verraders Halloween krijgen de opdracht zo snel mogelijk twee kilo zilver te vinden op een verlaten kermisterrein. Uiteraard niet zomaar een kermisterrein, maar in een creepy horrorachtige setting. Het is tenslotte Halloween. Het gegil van de deelnemers die in het spookhuis gaan zoeken is pittig, maar ook buiten zijn er de nodige ‘goffer ik schrik me de touwtandjes’ momenten.

Een aantal jaren geleden was ik op uitnodiging van de Walibi Fright Night manager in zo’n spookhuis. Met een klein select groepje mochten wij samen met hem naar binnen voor de bezoekers uit. Ik had geen idee dat de hij en de horror acteurs een oortje in hadden waarmee ze met elkaar konden communiceren. 

Achteraf hoorde ik dat hij de acteurs geïnstrueerd had alle pijlen op mij te richten, niet beseffende dat hij daarmee een heel groot risico nam. Angst en aanverwante adrenaline resulteert bij mij namelijk in bovenmatig agressief gedrag. Het is een godswonder dat geen van de acteurs afgevoerd hoefde te worden met een ambulance, maar ik twijfel nog steeds wie nu bang werd van wie.

U kunt wel gaan

Tijdens de ronde tafel houdt Soundos een monoloog waar de andere deelnemers stijl van achterover slaan. De stoom komt uit haar oren als ze toelicht waarom Frits Wester uit De Verraders moet vertrekken. Ze laat het hoog oplopen. Frits Wester kan geen kant meer op en is in zijn eigen val gelopen. Zelf ziet hij dit ogenschijnlijk anders gezien zijn laatste woorden dat hij een ‘Getrouwe Verrader’ is. We zullen het nooit weten, want Soundos haar masterplan is gelukt. Dag Frits. 

Beeld bron: Jasper Suyk

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je deze Halloween editie van de Verraders gemist? Kijk het seizoen dan terug op Videoland.

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 2 De Verraders Halloween 2022