De Verraders Halloween: Klotsende oksels tijdens ontknoping 

De Verraders Halloween

Soundos El Ahmadi en Hugo Kennis zijn na het vertrek van Frits Wester op elkaar aangewezen in De Verraders Halloween. Durf je elkaar nog te vertrouwen na het wegspelen van een medeverrader? Nee, dat lijkt mij hoogst onwaarschijnlijk, maar aan de andere kant heb je niet veel keuze. Roeien met de riemen die je hebt is het motto en hopen dat je niet verzuipt. 

Help ik ben het even kwijt

Ayoub is degene die afgelopen nacht aan het spit geregen werd. In zijn superman pyjama deed hij de deur van zijn kamer open om het briefje te vinden met de boodschap dat hij was vermoord. Helemaal begrijpen doe ik deze keuze van de verraders niet. Ayoub was in mijn ogen niet heel actief bezig om één van hen verdacht te maken. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik wel meer niet begrijp. Alle complotjes, bondjes en theorieën vliegen je rond de oren en ik ben het overzicht een beetje kwijt. 

Maakt mij dat ongeschikt als kijker van De Verraders? Nee, dat denk ik niet. Ik smul van alle chaos en de paniek, maar het is een beetje een wirwar in mijn hoofd geworden. Ter verdediging wil ik aanvoeren dat ik geen kamertje heb in Kasteel Havixhorst, maar vandaag gewoon moest werken, boodschappen doen, koken en achter een peuterpuber aan moest rennen alvorens ik aflevering 5 en 6 kon aanschouwen. Just saying.

Waar zijn mijn sleutels?

Tijdens de missie worden de deelnemers van De Verraders Halloween naar een locatie gebracht, waar ze in groepjes zo snel mogelijk Frank Evenblij moeten zien te vinden. Allen zijn zo slim om een lift te regelen. Eén van de dames waarbij wordt aangebeld, zie je verheugd de deur opendoen. BN’ers aan de deur die een lift willen? Ze twijfelt geen moment en springt achter het stuur. Bij mij hadden ze gerust aan kunnen bellen, maar dan hadden ze op zeker laatste geworden. Iets met altijd die verrekte autosleutels kwijt zijn. 

Het team dat de opdracht het snelste voltooid mag naar de wapenkamer. Die hele ‘fakking’ wapenkamer die nog niemand ook maar enig voordeeltje heeft opgeleverd. Ik snap de achterliggende gedachte wel en ik weet niet hoe het in voorgaande seizoenen is gegaan, maar in mijn beleving heeft er dit seizoen echt niemand geen ene ruk aan gehad om een dolk of schild te bemachtigen. 

De dood tegemoet gevaren

Het complete gespuis van De Verraders Halloween zoekt in het pikkedonker, struikelend door de modder naar Frank. Bobbi Eden weet Hugo Kennis de stuipen goed op het lijf te jagen. Wat een piepert is die gozer zeg. Eenmaal bij Frank Evenblij aangekomen moeten ze allen voor zich in een bootje op zoek naar een eiland waar Agonda begraven ligt. Zij zou het zilver hebben meegenomen in haar graf. Als het laatste team, Famke Louise en Dennis Weening, maar niet op komen dagen op het eiland besluiten Hugo Kennis en Bastiaan Ragas te gaan zoeken. 

Famke wordt als snel getraceerd maar Dennis is zoek. Dat klopt, want Dennis is de dood tegen het lijf gevaren en vermoord. Opgeofferd door zijn beste vriend Hugo, die het beter bij koken kan houden, want door zijn beroerde acteerprestaties is dit voor hem het begin van het einde. Het zilver vinden ze niet, maar wel het kersverse graf van Dennis. Hugo kan net zo goed zijn graf er alvast naast spitten, want wat gaat hij voor schut met zijn reactie.

Je neus groeit

Een nieuwe dag en nieuwe ronde. Drie nieuwe rondes eigenlijk, vandaag in De Verraders finale zijn er maar liefst drie ronde tafel sessies. Soundos gooit haar eerste bommetje al op de ontbijttafel wanneer ze zegt dat Hugo Kennis op Pinokkio lijkt. ‘Ik bedoel dat hij gewoon op de menselijke versie lijkt hoor, hoe hij er uit ziet’, zegt ze nog met een stalen smoel. Natuurlijk bedoel je dat Soundos, jij zou nooit willen beweren dat Hugo een leugenaar is. Veeg mij maar op, de toon is gezet!

Het zilver dat De Verraders deelnemers de vorige dag niet gevonden hebben, ligt wellicht verscholen in de caravan van een agressieve jager die in de velden achter het kasteel in een caravan woont. Het goede nieuws is dat de caravan wordt gevonden, het slechte nieuws is dat de BN’ers zonder het zilver moeten vluchten wanneer de agressieve jager hen betrapt. Waar kijk ik naar? Het heeft een hoog ‘open dag van de scouting’ gehalte wat mij betreft.

Onder aan de flat 

Tijdens de ronde tafel is het geen verrassing dat iedereen op Hugo stemt. Soundos besluit met de hele groep mee te gaan om haar eigen hachje te redden en geef haar eens ongelijk. Met een flauw glimlachje geeft ze, na Dave en Frits ook Hugo een duwtje van de flat. Toedeledokie Hugo, lekker weer nieuwe receptjes bedenken gozer.

Het heeft veel te lang geduurd en dan bedoel ik ook echt veel te lang, maar na Hugo is het eindelijk zover. Gwen van Poorten wordt verbannen uit De Verraders Halloween. Poeh meid, wat ben ik jouw verongelijkte smoelwerk zat. Nee dat is niet aardig, maar dat ben jij ook niet, tenminste niet deze versie die ik van jou zie. Je laatste chagrijnige sneer: ‘Kijk lekker naar elkaar en niet naar mij!’ alvorens je het toneel verlaat met een air van een kleuter die niet meer mee mag doen met verstoppertje, omdat ze steeds verraadt waar iedereen verstopt zit. Grow up!

Bastiaan, Soundos, Bobbi Eden en Famke trekken zich terug om hun kamers voor een kammetje door het haar, een vers lippenstiftje en vleugje eau de parfum. Geen overbodige luxe, want na twee sessies aan de ronde tafel in De Verraders finale is de deodorant is inmiddels wel een beetje doodgeslagen. 

Tot tranen toe

Het is buitengewoon spannend aan tafel. Bastiaan gooit er nog een laatste logische verklaring uit waarom Soundos een verrader moet zijn. Bobbi Eden ziet de logica wel, maar Famke Louise struggelt tot tranen aan toe. 

Uiteindelijk gaat helaas ook Soundos als laatste verrader die bietenbrug op, maar wat heeft ze het goed gespeelt. De overwinning is dan wel in handen van de drie overgebleven getrouwen, toch kan Soundos kan met opgeheven hoofd Kasteel Havixhorst verlaten. En ik? Ik ben om… Kan niet wachten op een nieuw seizoen van De Verraders!

Beeld bron: Jasper Suyk

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je De Verraders Finale gemist? Kijk dan terug hoe het de deelnemers vergaat in De Verraders Halloween editie dan op Videoland.

Home » Televisie » aflevering 5 en 6 seizoen 2 De Verraders Halloween 2022