De Verraders: Winnaars kregen een laatste verbale trap in de finale

De Verraders finale 2023 – vrijdag 20:00 RTL4

De zwakste schakels zijn Billy Dans en Noor Omrani, althans dat was wat Sander en Jordy Huisman vlak voor de finale dachten en daarmee maakten ze de grootste fout in hun carrière als verraders. Les 1: Onderschat je tegenstander nooit. Katinka Simonse en Maria Fiselier gingen in de eerste afleveringen van De Verraders 2023 compleet de mist in door Sander te onderschatten. Dat juist die gozer vervolgens dezelfde fout maakt is bijna hilarisch te noemen.

Jordy en Sander

Laat ik vooropstellen dat ik het de broertjes Huisman van harte had gegund om het spel De Verraders 2023 als winnaars te verlaten. Nadat Sander bijna een loer werd gedraaid door medeverraders Katinka en Maria kreeg ik compassie voor hem. Ik heb nu eenmaal een graftakkenhekel aan valse wuuven en een zwak voor de underdog. Toen later in het spel Jordy in een koelbloedige slager transformeerde die in het holst van de nacht BN’ers aan het spit reeg, kreeg ik ook een zwak voor hem. Niet dat ik val op seriemoordenaars, maar wel op mannen met guitige oogjes en een lieve uitstraling. Zelfs als ze ondanks die guitige oogjes de tot vlees geworden belichaming van Magere Hein himself zijn.

Tijdens de bloedstollende slotaflevering van De Verraders veranderde er echter iets in mijn voorkeur. Het feit dat de broertjes Nathan hadden omgelegd was het begin van het keerpunt. Sommige dingen doe je niet. Van Nathan Rutjes blijf je af. Ik zou bij wijze van spreken nog eerder Moeder Theresa een mes in haar nachtjapon steken, dan één haartje op het hoofd van de vrolijke voetballer krenken. Het was op zich wel aardig dat verraders Jordy en Sander Huisman een hartje op het moordwapen hadden getekend, maar Nathan ging er niet minder dood van.

Aanval op getrouwen

Het tweede keerpunt vond plaats aan de ronde tafel. De manier waarop Noor Omrani werd aangesproken door de verraders ging mij te ver. Ja oké, het is maar een spelletje. Ik weet het, maar toch had ik de heren op dat moment graag even met hun bolletjes tegen elkaar geklapt. Ook de aanval op Chahid viel mij tegen. Het was Jordy Huisman die na de verbanning van verrader Sander nog net even een trap gaf richting Chahid Charrak. Een beetje sneu, aangezien die jongen al zowat in janken uitbarstte omdat hij zijn afspraak niet kon nakomen. Les 2: Wees een waardig verliezer. Gun Noor Omrani, Chahid Charrak en Billy Dans de erkenning dat zij de terechte winnaars zijn van de De Verraders 2023 finale.

Aan de andere kant hebben wij als kijkers makkelijk praten. Wij zaten niet in de snelkookpan die De Verraders heet. Kregen niet elke ochtend bij het ontbijt Tijl Beckand voor onze kiezen en werden niet geconfronteerd met de irritante liedjes van Billy Dans. Dat is een lijdensweg die wij niet mogen onderschatten. Ook werden wij niet moe van het gewapper van Pernille la Lau en zagen we Selma Omari niet voor onze ogen veranderen in een ontoerekeningsvatbare she devil die het bloed van haar tegenstanders uit hun aderen zoog.

Wat hebben we geleerd lieve kijkbuiskinderen? 

Al met al was seizoen 3 van De Verraders voor de kijkers een heerlijk avontuur, waarbij als smakelijke kers op de taart getrouwen Noor Omrani, Chahid Charrak en Billy Dans als winnaars zegevierden. Hopelijk worden er door de producent gauw weer nieuwe slachtoffers gevonden om deel te nemen aan het grote mindfuck spel. En dat brengt mij tot slot bij les 3: Als je mentale gezondheid je lief is, doe dan nooit mee aan De Verraders.

Lees hier alle artikelen over de afleveringen van De Verraders 2023.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Dit was de finale en laatste aflevering van De Verraders 2023. Op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de streken die je van verraders Sander en Jordy Huisman hebt gemist en de triomph van De Verraders 2023 finale winnaars Noor Omrani, Chahid Charrak en Billy Dans terugkijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / De Verraders / seizoen 3 / 2023

Home » Televisie » aflevering 10 seizoen 3 De Verraders 2023