De Verraders: Torenhoge rekeningen voor therapie

De Verraders 2023:

‘Welke groengedraaide, achterlijke klaphark is op het idee gekomen om Irene van de Laar uit te nodigen als deelnemer?’, schreeuwt de senior producent van het populaire RTL4 programma De Verraders. Sophietje, een tenger blond meisje van achterin de 20, steekt schuchter haar hand op. ‘Dat ben i.. ik’, stamelt ze. De woedende producent krijgt een vuurrode kleur en op zijn voorhoofd pulseert een ader die eruitziet alsof hij elk moment kan knappen. Hij schreeuwt: ‘Ireentje f*cking van de Laar heeft de rekening van haar therapeut gestuurd!’

Hypothese

Heeft bovengenoemd voorval écht plaatsgevonden? Ja, euh nee…, het zou kunnen. Als er bij de productiemaatschappij een meisje zou werken met de naam Sophietje én als zij Irene van de Laar als een van de deelnemers heeft uitgenodigd voor seizoen 3 van De Verraders, dan zou het best eens waargebeurd kunnen zijn. Vooralsnog speelt het voorval zich vooral af in mijn, met fantasie overgoten brein.

Het gaat namelijk niet zo goed met mevrouw van de Laar. In de aflevering van De Verraders die ik nu voor jullie zit te kijken, zie ik Ireentje mentaal naar de gallemiezen gaan. Ze wordt door diverse getrouwen verdacht van het plannen van brute moorden, manipulatief liegen en hoogverraad. En dat terwijl ze juist zo’n gezellige middag heeft gehad met Georgio Hokstam en Jordy Huisman. Precies degenen die haar nu aan het schavot nagelen.

Het is maar een spelletje

Het is een spel, een vies manipulatief kutspel, maar het is en blijft een spel. Voor ons als kijkers tenminste. In eerdere seizoenen van De Verraders hebben we kunnen zien dat het voor de deelnemers allesbehalve een spel is. Maar al te vaak wordt het persoonlijk voor de BN’ers. Zo ook voor Irene van de Laar. Ze is tot op het bot gekwetst door haar groepsgenoten. En wanneer ze De Verraders met de meeste stemmen moet verlaten en aangeeft dat ze toch echt een getrouwe is, barst ze in huilen uit.

Een mes in je rug is iets waar je tegen moet kunnen als je meedoet met De Verraders. Ireen kan dat duidelijk niet, maar ook bij Sander Huisman zit het vleesmes in zijn rug niet helemaal comfortabel. Notabene de matties uit zijn eigen moordenaarsgilde hebben hem op de brandstapel gemieterd. Mocht je deze aflevering van De Verraders gemist hebben, dan denk je vast dat de excentrieke Katinka Simonse het meesterbrein is achter het duivelse plan om Sander Huisman te offeren. Maar nee, de lieve onschuldige operazangeres Maria Fiselier blijkt een wolvin in schaapskleren en zit achter het sluwe plannetje. Haar plan mislukt echter.

Je zou denken dat Sander flink pissig is op zijn medeverraders Maria en Katinka en geen genoegen neemt met een vage smoes. Wanneer Maria in het torentje een bullshit verhaal uit haar duim zuigt, slikt hij het voor zoete koek. Het moge duidelijk zijn, Sander Huisman heeft het buskruit niet uitgevonden.

Dit is pas het begin

De deelnemers van De Verraders vormen dit jaar een bijzonder complex gezelschap: een lichtelijk emo Irene van de Laar en een ietwat oenige Sander Huisman, maar ook een felle tante Selma Omari, brommende Herman den Blijker en energie wapperende Pernille la Lau. Maak jullie stoelriemen maar vast, want dit wordt een bijzonder heftig seizoen. Torenhoge rekeningen van therapeuten zouden best nog weleens op de mat kunnen vallen bij de producent.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je deze aflevering van een nieuw seizoen van De Verraders 2023 gemist? Kijk dan terug hoe Irene in huilen uitbarst in de De Verraders 2023 op Videoland.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / De Verraders / seizoen 3 / 2023

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 3 De Verraders 2023