De Verraders: Het spook van de opera

De Verraders 2023

Er was zoveel drama, gekonkel en ruzie in aflevering 5 van De Verraders, dat ik haast niet weet waar ik moet beginnen met dit artikel. Sander, het zachtgekookte ei van de verraders, blijkt meer ballen te hebben dan de gemiddelde tennisvereniging en de twee ‘zwarte weduwen’ Katinka en Maria werden langzaam vergiftigd met hun eigen gif.

Heilige Maria

Ze dacht het helemaal voor elkaar te hebben, onze heilige Maria. En juist dát is waar zij de fout in ging. Succes leidt vaak tot zelfoverschatting en ook bij Maria is dit het geval. Overacting is nog een understatement voor het weelderige schouwspel dat de Maria in deze aflevering van De Verraders liet zien. De acteurs van The Bold and the Beautiful en Goede Tijden, Slechte Tijden kunnen nog wat van haar leren.

Was de operazangeres zo de kluts kwijt dat ze daadwerkelijk dacht op het podium te staan van Carré? Dat zou een hoop verklaren. Aan de ronde tafel van De Verraders zong Maria vol overgave haar laatste aria en zoals bij elk goed operastuk hoort daar een flinke dosis drama in. Ze wist dondersgoed dat ze haar hand had overspeeld en daarmee haar eigen glazen had ingegooid. Toch weerhield dat haar er niet van om Sander vlak voor het stemmen keihard een mes in zijn rug te steken door hem verdacht te maken. 

Waarom was dat nou nodig? Zelfs op het moment dat Maria verbannen op de beruchte stip stond, gaf ze nog een laatste steek onder water richting Selma door haar veel integriteit en menselijkheid toe te wensen. 

Kattige Katinka

Na de verbanning van verrader Maria zou je verwachten dat Katinka wel een toontje lager zou zingen als een van De Verraders. Maar tot mijn grote verbazing is mevrouw pissig op medeverrader Sander? Krijg nou tieten! Ze heeft hem samen met haar beste vriendinnetje Maria al direct bij de eerste ronde tafel geprobeerd overdwars, achterstevoren én ondersteboven te naaien, en nu is ze boos op Sander?!? Hoezo met twee maten meten?

Katinka is haar eigen graf aan het graven in De Verraders en heeft het niet eens door. Als ze verrader Sander tijdens de volgende ronde tafel ceremonie weg laat stemmen neemt hij haar mee in zijn ondergang. Daar ben ik van overtuigd. Haal maar vast extra veel popcorn in huis voor volgende week, want dat wordt smullen geblazen.

Sorry, not sorry

Wellicht dat dit artikel je heeft teleurgesteld als je op zoek was naar een doorsnee samenvatting van deze laatste aflevering van De Verraders. Graag verwijs ik je dan door naar onze concullega’s van andere media. Sorry lieve lezers, ik zit zo hoog in mijn emotie dat zelfs de ‘1 seconde regel’ van Betty Glas mij niet meer kan redden. 

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten op welke zender, welke dag en hoe laat je De Verraders kunt kijken?  Op televisie wordt seizoen 3 van het programma De Verraders elke vrijdag om 20:00 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / De Verraders / seizoen 3 / 2023

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 3 De Verraders 2023