Wie is de Mol: Gewoon een spuuglelijk shirt of een badeend hint?

Wie is de Mol 2023

Wat een mindfuck was aflevering 5 van Wie is de Mol 2023. Geen touw aan vast te knopen en tot overmaat van ramp was er ook geen eliminatie. Met een onbevredigd gevoel zet ik de tv uit en kruip achter mijn computer. Wat moet ik in hemelsnaam tikken over deze bizarre aflevering? Er waren bijzonder weinig hints in deze aflevering van Wie is de Mol en zonder afvaller is het zoeken naar een speld, of in dit geval badeend, in een hooiberg. 

De tunnel

Net als vorige week zit ik nog steeds muurvast in mijn ‘Nabil is de Mol tunnelvisie’, omdat hij als enige Wie is de Mol kandidaat geen connectie had met een badeend. Mocht je na het lezen van voorgaande zin denken ‘waar heeft dat mens het over?’, lees dan hier het artikel van 28 januari terug.

Het nadeel van een tunnelvisie is dat je niet meer openstaat voor informatie die je theorie kan weerleggen. Ik negeer dan ook het feit dat Jurre Geluk tijdens aflevering 5 van Wie is de Mol een t-shirt draagt met een gele badeend met een Pinokkio neus erop. Weet je nog dat sprookje van vroeger over die houten pop waarvan de neus een erectie kreeg elke keer als hij loog? Zo’n neus dus, maar dan op een eend. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat Wie is de Mol Kandidaat Jurre Geluk een badeendjes fetisj heeft. Ieder zijn ding zullen we maar zeggen.

Opdracht 1: Altaar ego

Bij de eerste opdracht, genaamd ‘altaar ego’, zien we een bijzonder tafereel. De kerkgasten zijn onderweg naar de kerk en moeten voor de gelegenheid hun eigen stoel van huis meenemen. Het ziet eruit als een vreemde combinatie van een stoelendans en een polonaise. Daniël Verlaan en Ranomi Kromowidjojo moeten in de kerk zorgen dat elke gast op de juiste plaats komt te zitten. Buiten het kerkgebouw staan Jurre Geluk en Anke de Jong om zoveel mogelijk informatie bij de gasten los te peuteren en via de portofoon door te geven aan Daniël en Ranomi.

De opdracht verloopt stroef. Blijkbaar komt niemand op het idee om de tekeningen van de verschillende stoelen op de plattegrond te vergelijken met de stoelen die de kerkgangers met zich mee dragen. Het zou een mollenactie kunnen zijn van Daniël. Ook Jurre maakt er buiten een potje van tijdens het vragen stellen aan de gasten. Heeft een van de heren een mollenactie uitgevoerd of zijn het gewoon twee onhandige klapharken?

Opdracht 2: Portretten

De tweede opdracht in het spookhuis gaat ook al niet veel beter. Ranomi, Jurre en Daniël moeten een aantal morsecodes ontcijferen die een karaktereigenschap verbinden aan een Wie is de Mol kandidaat. 

Dit zijn de karaktereigenschappen die gevonden zijn:
Soy: Eerlijk?
Nabil: Eerlijk?
Daniël: Sluw
Anke: Slinks
Jurre: Slim
Ranomi: Klein

De eigenschappen van Soy en Nabil zijn wel duidelijk, want die snoodaards hebben hun koffer met geld ingezet bij de Wie is de Mol opdracht in het spookhuis en moeten de andere kandidaten zien te overtuigen dat ze te vertrouwen zijn. Maar zijn ze ook echt eerlijk? De eigenschappen van de rest van de groep beginnen allemaal met SL, behalve het woord van Ranomi. Klein is natuurlijk geen karaktereigenschap en blijkt fout. Heeft Ranomi zelf expres de interpretatie van de morsecode verpest of waren het weer Jurre en Daniël die de boel hebben verkloot? Had het woord van Ranomi misschien ‘slordig’ moeten zijn?

Zijn dit Wie is de Mol hints?

Er waren nog wat bijzonderheden bij de opdracht in het hotel. De butler had de naam Daniël, een Wie is de Mol hint of toeval? Er zijn immers meer hondjes die Fikkie heten. Viel het jullie ook op dat de naam van het spookhotel Lord Milner erg vaak in beeld kwam? Ik heb er een anagram maker op losgelaten, maar daar kwam niks uit. 

Het hotel lijkt echt te bestaan en vernoemd te zijn naar een politicus. Lord Milner was een bobo uit de Britse politiek die tussen 1897 en 1905 gouverneur van de Kaapkolonie en hoogcommissaris was van Zuid-Afrika. Nu is Milner in Nederland ook een bekend kaasmerk. Is de mol dol op kaas of heeft hij ooit meegedaan aan een kaasreclame? Of is hij Heer van de Kaas(koppen)? Pfff… ik word zo paranoia als de pest door dit programma en ben aan het einde van het seizoen rijp voor de sloop.

Terug in de tunnel

Kortom er waren bij beide opdrachten genoeg potentiële hints om diverse Wie is de Mol kandidaten te verdenken als mol, maar wie blijft er in mijn ogen hoofdverdachte nummer 1: Nabil Ayoud Alad. Kortom, ik blijf nog even chillen in mijn tunnel. Misschien zoek ik spijkers op laag water en zie ik dingen die er niet zijn, maar ergens klopt er gewoon iets niet. Nabil, die Soy probeert te overtuigen om het geld in de verkeerde envelop van Anke te doen, Nabil, die als enige kandidaat met meerdere mensen op een portret staat. Of wat dacht je van de zwarte jas van Nabil? Zagen we niet in een flits een figuur met een zwarte jas de roze kerk in sluipen waar het geld was verstopt? 

Lieve mensen, help mij uit de brand. Zie ik nu ook spoken of is Nabil Aoulad Ayad de mol in Wie is de Mol 2023 of is de badeend op het shirt van Jurre Geluk een duidelijke aanwijzing dat ik er compleet naast zit? 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Wie is de Mol te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je aflevering 5 van het nieuwe seizoen Wie is de Mol 2023 en de hints gemist of wil je zelf de verstopte badeend bewonderen op het shirt van Jurre Geluk? Kijk seizoen 23 van Wie is de Mol terug op NPOstart of NLziet.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Avrotros

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 23 Wie is de Mol 2023