Wie is de Mol: Buikpijn van het lachen op de stuiterboot

Wie is de Mol 2023

Er viel weinig te lachen afgelopen week. Het was gewoon zo’n saaie grieperige ‘wat duurt die winter godsgruwelijk lang’ week, maar gelukkig maakt de aflevering van Wie is de Mol waarin de finalisten van 2023 bekend worden een hoop goed.

Mocht je naar mij op zoek zijn, dan maak je het meest kans om mij te vinden ergens tussen mijn vingerplant en een hysterische Galloway lamp. Letterlijk van de bank gerold van het lachen tijdens Wie is de Mol bij de ‘van ruilen komt huilen’ opdracht op de stuiterboot. 

Neem je zwemkleding mee!

Flikker op met al die psychotherapie of mindfulness bullshit. Ik ben zo ontzettend toe aan een verkleedsessie op een stuiterboot. Een soort verjaardagspartijtje voor volwassenen. Lachen tot je in je broek piest, de pijn in je buik niet meer te harden is en de kramp in je kaken drie dagen later nog voelbaar is. Kom je ook op mijn feestje? Je wordt thuisgebracht, mits je niet over boord bent gedonderd. 

Wie is de Mol deelnemer Jurre Geluk heeft ook de slappe lach op de stuiterboot. En passant laat hij nog wel even de blauwe tas overboord waaien. Ja inderdaad dé blauwe tas die nodig was voor drie van de outfits waar geld voor de pot mee viel te verdienen. Ach, een kleinigheidje houd je altijd, al maakt Jurre Geluk zich met deze actie direct weer verdacht als de mol.

Kan iemand mij verlossen?

De onhandige actie van Jurre Geluk zegt uiteraard niks want slechts kort daarvoor, bij het abseilen, weet ik 100% zeker dat Daniël Verlaan de mol is. De telefoon niet opnemen tijdens het afdalen van een rots zou in mijn geval heel erg voor de hand liggen, maar een jonge, sportieve vent kan toch wel even opnemen? 

Is het jullie trouwens opgevallen dat Daniël altijd in het zwart gekleed is? Mollenzwart? Ranomi Kromowidjojo zegt dat ze ‘door al die tijd op Soy Kroon te hebben gegokt als mol’ behoorlijk blind is geweest. Tja, een zo’n mollenbeest is zwart maar ook stekeblind. Gloeiende gloeiende, mijn humeur slaat weer flink om. Wat een ‘fakspel’ is dat Wie is de Mol van 2023.

Dol van de mol

Oeps, bovenstaande alinea bevat een spoiler… Van de deelnemers is Soy Kroon degene die eruit bij aflevering 9. Hij kreeg het allesvernietigende rode scherm. Soy zat volledig op Jurre Geluk als potentiële mol, niet letterlijk natuurlijk al had Jurre dat waarschijnlijk helemaal niet erg gevonden. Dat de blonde krullenbol er nu uit ligt zou kunnen betekenen dat Jurre Geluk niet de mol is. 

Zou Ranomi Kromowidjojo dan toch de mol zijn van dit seizoen? Zij was ervan overtuigd dat Soy Kroon het molleke was, maar mocht wel blijven. Dat kan toch alleen maar betekenen dat Ranomi Kromowidjojo dan de mol van 2023 is? Ik word echt helemaal gierend gek in mijn bovenkamer en ben blij dat we volgende week eindelijk verlost zijn van de onzekerheid.

Goed gesprek met jezelf

De drie finalisten van Wie is de Mol 2023 zijn Jurre Geluk, Daniël Verlaan en Ranomi Kromowidjojo. Ze krijgen alle drie de mol te spreken aan de telefoon. Dat wil zeggen, één deelnemer praat waarschijnlijk met zichzelf. Daarna mogen de finalisten van Wie is de Mol een privégesprek voeren met degene die zij verdenken. 

Jurre Geluk en Daniël Verlaan verdenken elkaar ervan de mol te zijn en Ranomi Kromowidjojo zet haar geld in op Daniël. En ik? Ik ga een doos macarons wegwerken en zeg verder niets meer zonder mijn advocaat. 

Het was deze week in Wie is de Mol 2023 een aflevering van hoogte- en dieptepunten en het moment waarop we eindelijk weten wie als finalisten uit de bloedstollende strijd komen. Het hoogtepunt was de niet te stuiten, pijn veroorzakende lachsessie op de stuiterboot. Het dieptepunt wat ik echt even moet verwerken, is dat Rik van de Westelaken verzuimde te zeggen waar ik echt op zat te wachten: ‘WIE…IS…DE…MOL?  Dat ziet u volgende week!’

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Wie is de Mol te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je aflevering 9 van Wie is de Mol 2023 gemist en ben je benieuwd naar hoe het de finalisten op de stuiterboot verging, kijk de aanloop naar de finale van seizoen 23 dan terug op NPOstart of NLziet.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Avrotros

Home » Televisie » aflevering 9 seizoen 23 Wie is de Mol 2023