Married at First Sight: De bijzondere toast van Martijn

Married at First Sight 2023:

Met een schuine blik kijkt ze in de camera terwijl ze Martijn toefluistert: ‘ Is het niet zo dat wat op Ibiza gebeurt, dat blijft op Ibiza?’ Enigszins geshockeerd kijk ik naar de televisie en ik spoel het fragment even terug. En wéér zie ik het! Dat ondeugende lachje van trouwambtenaar Mariëlle en de twinkeling in haar ogen, wat doet vermoeden dat de babs van Married at First Sight 2023 precies weet wat er op Ibiza heeft plaatsgevonden. Die Mariëlle toch! Zou zij soms ook op het feestje op ibiza zijn geweest? Het feestje waar blijkbaar iedereen was, maar wat bruid Nicole net heeft gemist.

Ach het doet er ook niet meer toe

Er is immers geen weg meer terug voor de eerste deelnemers van Married at First Sight 2023. De bal zit aan de ketting, het boterbriefje zit in the pocket en Martijn en Nicole zijn getrouwd. Wat er op Ibiza heeft afgespeeld, dat blijft op Ibiza en dat is misschien maar goed ook. 

‘Trouwen is nu eenmaal houwen’, in ieder geval tot het einde van seizoen 8 van Married at First Sight. Het klinkt zo makkelijk, zo’n MAFS huwelijk. Je zorgt dat beide deelnemers tegelijkertijd op dezelfde plaats zijn, gooit een handje vol familie en vrienden in de zaal, voegt er wat camera’s aan toe en laat er een trouwambtenaar op los. Maar het huwelijk is als een huis; als het niet wordt onderhouden, komt er al gauw verval. Hoe mooi het ook is opgebouwd… Zelf zien de bruid en bruidegom het nog niet. Martijn en Nicole stralen als een stel verliefde bakvissen. Toch zie ik het al, de eerste barstjes in het sprookje van dit kersverse stel.

Zie jij het ook? 

De toast van Martijn op de receptie doet mijn alarmbellen zo hard rinkelen dat het haast een op hol geslagen carillon lijkt. Maar hoe hard mijn rinkelende belletjes ook het Wilhelmus proberen na te spelen, ze komen niet boven de luidkeelse instructies van Martijn uit. ‘HARDER, HARDER, HARDER…DOE JIJ..NEEEE!!! Dan pak je ‘m ZO op en dan ga je erop slaan EROP SLAAN! Dan doe je deze zo!’, roept de nieuwe kerel van Nicole.

Mijn mond valt wijd open en mijn onderkin slaat nog net niet te pletter tegen mijn knieën. Nog voordat ik van de schrik ben bekomen, is Martijn al halverwege zijn speech. Ik vang vaag wat woorden op en met name de zinsdelen waarbij hij ook uit naam van Nicole spreekt maken indruk op mij. ‘Wij genieten enorm…wij willen een toast uitbrengen…wij houden allebei enorm van drinken’.

Praat voor jezelf joh

Wat voor kleur jullie als kijkers op het memorabele ‘toast moment’ hadden weet ik niet, maar ik had in ieder geval alle kleuren van de regenboog in plaats van het reguliere witheet. Martijn kent die chick amper een paar uur en nu al commentaar geven op hoe ze een lepeltje tegen een glas moet rammen om te toasten?!?! Man, o man, het is maar goed dat ik daar niet in die witte jurk stond. Ik had die gozer eens even met dat lepeltje een flinke toast op z’n pinda gegeven. Daarna was ik waarschijnlijk nog even naar de keuken gestormd om een flinke soeplepel te halen om de tweede toast mee in te luiden. Is het overigens nog niet een tikkeltje vroeg om al namens Nicole te praten?

Foutje

Oeps, ik zie net tijdens het plaatsen van een foto bij dit artikel, dat de toast niet met een lepeltje maar met een mes is uitgevoerd. Dan is het maar helemaal goed dat ik niet in die jurk stond, want Married at First Sight in ‘Cluedo stijl’ is misschien wat teveel spanning voor familiezender RTL4. Ik heb namelijk de afwijking om extreem allergisch te reageren op dominante mannen. Natuurlijk is het hartstikke leuk als een man zich zelfverzekerd gedraagt en initiatief neemt. Maar geef de dame in kwestie ook wat ruimte om te shinen. Het is tenslotte niet het feestje van Martijn, maar het feestje van Martijn én Nicole. De bedoeling van de nieuwbakken echtgenoot zal ongetwijfeld goed zijn geweest, maar toch zou dit soort gedrag best wel eens een struikelpunt in het huwelijk van dit koppel kunnen worden.

François en Wilfred bereiden zich voor

Deelnemers François en Wilfred zijn in aflevering 2 van Married at First Sight 2023 nog niet zover dat ze al samen aan het toasten zijn. De eerste ontmoeting moet nog plaatsvinden en beide heren zijn behoorlijk zenuwachtig. Vooral Wilfred lijkt een tikkie de kluts kwijt. Wanneer hij zijn koffer in staat te pakken horen we hem zeggen: ‘Tandenborstel, en voor mijn haar én voor mijn schoenen.’ Nu weet ik natuurlijk niet wat voor type tandenborstel Wilfred heeft, maar het klinkt als Black & Decker 5-in-1 multitool met gratis extra accu en handige opbergtas. 

François heeft zo zijn eigen manier om zich voor te bereiden op de eerste ontmoeting met zijn aanstaande man. Hij ligt op bed in een schemerige hotelkamer en heeft zijn telefoon als selfiecamera in zijn hand. Zwoel kijkt hij in de lens en zegt met een hese stem: ‘Goedemorgennn.’ O jee, het zal toch niet zo zijn dat hij nog niet goed wakker is en het MAFS selfie filmpje verwart met een upload voor het Only Fans kanaal?

Sorry lieve Martijn, Nicole, Wilfred en François

Ik loop jullie maar te dollen en vergroot enkel mijn observaties van aflevering 2 tot in absurditeit uit. Wellicht was de rare toast van Martijn een kwestie van gierende zenuwen en had François op de ochtend van zijn filmpje met zwoele stem gewoon een acute angina of kikker in de keel. Wie weet gaf Nicole wel extra veel ruimte aan Martijn, omdat ze zelf dichtklapte van stress en het zou zomaar kunnen dat Wilfred écht een geniale alles-in-1 tandenborstel heeft. 

We weten nu eenmaal het volledige verhaal niet. Als kijkers weten we alleen wat de heren en dames van de montage ons laten zien. Want het is en blijft de magische wereld van televisie. Zolang we dat niet vergeten, komt alles wel goed.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij aflevering 2 en de deelnemers van Married at First Sight 2023 gemist? Kijk dan seizoen 8 van Married at First Sight op Videoland en ontdek de eerste drie koppels: Nicole & Martijn en Wilfred & François en Maarten & Richelle.

Beeld bron: Still Tv RTL 4

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 8 Married at First Sight 2023