Kopen Zonder Kijken makelaar verrast Joeke en Fernant met casco bouwval

De Kopen Zonder Kijken deelnemers die deze week via de tv onze woonkamer betreden zijn Joeke en Fernant uit Amsterdam die een jaren 30 woning zoeken in Haarlem. Het lijkt een vrij standaard aflevering met een vlot jong koppel met dertien in een dozijn woonwensen, maar toch is er iets heel vreemds aan de hand dit keer.

Joeke en Fernant kopen zonder kijken in Haarlem

Nadat Joeke en Fernant zich hebben voorgesteld en op de achtergrond nog wat keuvelen in Kopen Zonder Kijken, zoek ik koortsachtig naar mijn telefoon. Op tafel ligt ‘ie niet en tussen de kussens van de bank vind ik niks behalve drie verkleurde M&M’s en een vermorzeld stukje chips, vermoedelijk met paprikasmaak. Terwijl intussen ook Martijn Krabbé zijn hoofd in de beeldbuis heeft geperst, voel ik een rechthoekige bult onder mijn volumineuze bilpartij die zich via een legioen aan cellulitis kwabben een weg naar boven probeert te banen in een wanhopige poging te ontsnappen aan de verpletteringsdood. Oftewel mobiele telefoon gevonden. En ja, wonder boven wonder doet hij het nog.

Ik check de tv-gids app op het telefoontoestel, maar word er niet veel wijzer van want er staat geen seizoen vermeld bij de aankondiging van aflevering van Kopen Zonder Kijken. Oké Sherlock, tijd voor een ander plan. Met samengeknepen ogen tuur ik naar de televisie en bestudeer de guitige kop van Martijn Krabbé. Hij ziet er wel heel fris en fruitig uit. Niet dat ie normaal een ouwe kop vol hangende vellen en kraaienpoten heeft, maar Martijn lijkt fruitiger dan anders. En dan valt eindelijk het spreekwoordelijke kwartje… Krijg nou tieten, de aflevering van Kopen Zonder Kijken met Joeke en Fernant is er eentje uit de begintijd van het programma. Seizoen 2 om precies te zijn. Om eerlijk te zijn voel ik me best een beetje genaaid door de RTL bobo’s. De kijkers blij maken met een dooie mus.

Alex van Keulen gaat voor casco

Nu het mysterie rondom de fris en fruitige Krabbé is opgelost, is het tijd om weer te focussen op de deelnemers. Het is een leuk stel met een vlotte babbel en een goed gevoel voor humor. Helaas voor Joeke en Fernant hebben Kopen Zonder Kijken makelaar Alex van Keulen en bouwkundige Bob Sikkes nog meer humor en ‘verrassen’ zij het koppel met een casco bouwval in Haarlem. De schrik van Joeke bij het zien van de groene voordeur valt in het niet met de immense schok die het koppel te wachten staat zodra ze een kijkje achter de deur nemen.

mensrelatie_320x100_v1

De Kopen Zonder Kijken deelnemers verschieten en deinzen tien centimeter terug bij het zien van de grote lege vlakte die ze aantreffen. Het huis blijkt slechts uit een paar muren en een berg houtwerk te bestaan en daar is eigenlijk alles mee gezegd. Ten overvloede vraagt Alex aan Joeke en Fernant: ‘Schrikken jullie ervan?’ Het moge duidelijk zijn dat het antwoord ja is.

Het team tovert een ‘nieuw huis’

Gelukkig komen de projecten van Alex en Bob in Kopen Zonder Kijken altijd weer op hun pootjes terecht, want behalve een flinke dosis humor beschikken de mannen ook over een enorm groot hart en weten ze Joeke en Fernant dolgelukkig te maken met het eindresultaat. De ruimtelijke indeling, lees groot gapend gat, is getransformeerd tot een piekfijn huis met alles erop en eraan. Roos Reedijk heeft uiteraard voor een kleurtje gezorgd en Kopen Zonder Kijken deelnemers Joeke en Fernant zijn dolgelukkig met hun nieuwe thuis aan de Bisschop Ottostraat in Haarlem. Tja, na het zien van een casco bouwval is zelfs de visgraatvloer van Roos prima te pruimen.

Klik hier om naar alle artikelen over Kopen Zonder Kijken te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op streamingsdienst Videoland is Kopen Zonder Kijken terug te kijken met deelnemers Joeke en Fernant die Amsterdam inruilen voor een huis in Haarlem.

Jorit Henning

Jorit Henning is tv-recensent, redacteur en professioneel stuiterbal met een overdosis fantasie.
Schrijft het liefst voor lezers die de kunst beheersen om haar artikelen met een flinke korrel zout te lezen.

Beeld bron:Still TV RTL4

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 2 Kopen Zonder Kijken