Kopen Zonder Kijken: Gijs moet afscheid nemen van zijn geliefde Haren

De ader in de nek van Gijs werd steeds dikker toen hij met zijn echtgenote Sofie de puzzelrit van het RTL4 programma Kopen Zonder Kijken 2023 reed. De woningen die zij bezochten tijdens de rit deden het humeur van de man geen goed. Sofie begon van de zenuwen steeds meer te babbelen en Gijs werd alsmaar stiller. Zijn ogen staarden strak voor zich uit. Spijt voor de deelnemers van seizoen 6 van Kopen Zonder Kijken?

Gijs en Sofie gingen Kopen Zonder Kijken 

Ineens begrijp ik waarom Martijn Krabbé altijd een fles champagne vlak voor de puzzelrit aan de Kopen Zonder Kijken deelnemers overhandigt. Zo’n excursie langs huizen waar mogelijk jouw huis tussen verborgen zit is zenuwslopend. Er is immers wel even iemand met jouw centen op zak aan het shoppen geweest. 

Wat als het een gedrocht van een woning is? Dat ben je mooi de Sjaak. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat het team van Kopen Zonder Kijken de woning van je dromen op de kop heeft weten te tikken. En daarom lieve mensen, is er champagne. Bubbels om het te vieren of alcohol om de ellende weg te drinken. Voor ieder wat wils.

Ik durf mijn linkerteen erom te verwedden dat Gijs het in de avond na de puzzelrit op een zuipen heeft gezet. De arme man hing vast ondersteboven aan de fles te lurken, want de woningen die hij had gezien konden hem niet bekoren. Zijn Sofietje had die middag in de auto nog geprobeerd om de stemming erin te houden. ‘Dit is best oké, toch? Leuk, toch?’, vroeg ze voorzichtig. Het smoelwerk van Gijs sprak boekdelen. Het was alles behalve oké. Meedoen met Kopen Zonder Kijken was misschien wel de grootste vergissing die hij ooit had gemaakt.

mensrelatie_320x100_v1

Zwaar verliefd op Haren

Gijs was al weken voor de beruchte puzzelrit flink van de wijs. Hij had een heel duidelijk beeld van wat voor woning hij zocht. Een eengezinswoning met drie slaapkamers en een werk/hobbykamer in een gezinsvriendelijke buurt in Haren. Op zich was eigenlijk het type woning nog niet eens zo van belang. Al was het een sleurhut, tipi tent of iglo, zolang het kreng maar in Haren stond, want er waren geen ‘haren’ op zijn hoofd om de locatie Haren op het concessie hakblok te gooien.

Toen kwam de dag dat Kopen Zonder Kijken makelaar Alex van Keulen met lege handen op de stoep stond. De klok had geslagen en het uur des doems was gekomen. Iedereen weet dat als de concessieklok is afgelopen heel stilletjes Alex komt aangeslopen en het mes in je dromen zet. Voor Gijs het wist lag zijn geliefde Haren in de concessie kliko en moest hij noodgedwongen Groningen en Zuidlaren aanvaarden als alternatieve locatie.

Tijd voor Gijs om zijn wilde haren te verliezen

Het is niet zo verwonderlijk dat de puzzelrit als een waas langs Kopen Zonder Kijken deelnemers Gijs en Sofie heen is gegaan, aangezien ze nog in diepe rouw waren om het toekomstbeeld van elke ochtend hun haren kammen in Haren los te laten. Maar soms moet je nu eenmaal even uit het gareel springen. Buiten je comfortzone stappen en je haren losgooien.

Het team van seizoen 6 van Kopen Zonder Kijken besloot Gijs en Sofie een handje te helpen en ze tegen de haren in te strijken. Alex van Keulen kocht een woning in Groningen voor het stel. En aangezien de deelnemers toch al met lichte dwang uit hun comfortzone werden geduwd, kreeg interieurstyliste Roos Reedijk van de productie volledig de vrije hand om er een ‘design kauwgomballenhuis’ van te maken. Ineens begreep ik waarom Groningen best een logische keuze is. Haren en plakkerige kauwgom zijn nu eenmaal een tricky combinatie.

Of het aan de wanstaltige kleurencombinatie van oranje met roze lag, de aqua kleurige keuken of de babyroze plee weet ik niet, maar Gijs vergat op slag dat hij ooit verknocht was aan zijn geliefde plaatsje Haren. Het koppel leek oprecht blij met de woning in Groningen en dat is maar goed ook, want door alle stress tijdens het Kopen Zonder Kijken avontuur zijn er heel wat haren op de kop van Gijs verloren gegaan.

Klik hier om naar alle artikelen over Kopen Zonder Kijken 2023 en 2022 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer en op welke zender je Kopen Zonder Kijken in 2023 op televisie kunt zien? Op tv wordt het programma elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4. Op streamingsdiensten Videoland en NLziet is de aflevering 8 van Kopen Zonder Kijken met deelnemers Gijs en Sofie terug te kijken en kan je zien hoe Gijs de droom van een woning in Haren los moet laten.

Beeld bron: Still TV RTL4 / Kopen Zonder Kijken / seizoen 6 / 2023