Kopen Zonder Kijken: Wat is er met deze deelnemer aan de hand?

Er was iets heel vreemds aan de hand in Kopen Zonder Kijken land. Regelmatig gieren de zenuwen bij de geblindeerde huizenkopers met een bloedgang door hun aderen, maar in 2023 ging het bij Kopen Zonder Kijken deelnemers Tessa en Sicco gruwelijk mis.

FLS, het overkwam Sicco tijdens het proces waarbij een team van een televisieprogramma een huis koopt van zijn zuurverdiende centen. F..L.. wattus? Ik zal het even uitleggen. Foreign Language Syndrome is een uiterst zeldzaam neurologisch fenomeen waarbij een persoon plots een andere taal spreekt dan de moerstaal en wordt vaak veroorzaakt door stress. FLS wordt ook wel eens Foreign Accent Syndrome (FAS) genoemd.  

Het Kopen Zonder Kijken avontuur van Tessa en Sicco

Sicco en Tessa waren vroeger als 14-jarige pubers verliefd, maar verloren elkaar gaandeweg uit het oog. Wanneer ze elkaar op latere leeftijd weer tegen het lijf lopen slaat de vonk over. Ze besloten om samen met hun kinderen als samengesteld gezin verder te gaan. Echter moest er wel een huis gekocht worden door Sicco en Tessa en zoals we als trouwe beeldbuis vrienden van Kopen Zonder Kijken inmiddels wel weten is dat niet altijd zo makkelijk. Om een lijntje witte poedersuiker voor in de neusgaten van een BN’er te scoren moet je onderhand minder moeite doen dan het vinden van een huis.

Uiteindelijk zag het koppel geen andere mogelijkheid dan Martijn Krabbé en zijn team in te schakelen bij het verwezenlijken van hun toekomstdroom. De verlanglijst die Kopen Zonder Kijken makelaar Alex van Keulen en bouwkundige Bob Sikkes in ontvangst mochten nemen van deelnemers Tessa en Sicco bleek een behoorlijke uitdaging. Een vrijstaande woning met 5 slaapkamers, een tuin en het liefst ook een creatieve ruimte in Drachten of Opeinde voor 425.000 euro.

mensrelatie_320x100_v2

Zonder Bob Sikkes geen huis

Alex ging aan de slag, maar bezocht diverse huizen die niet geschikt waren. Ramen van enkel glas, een locatie vlak naast een drukke weg, allemaal zaken die vooraf duidelijk op huizensite Funda in de omschrijving te lezen waren. Best opmerkelijk dat de vrolijke makelaar het pokke eind naar Friesland is afgereisd om de woningen te gaan bezichtigen. Vraag mij niet naar de logica achter deze bezigheidstherapie van Lex, want het slaat als kut op Dirk. Dat het niks ging worden met de bezichtigingen wist de oplettende kijker natuurlijk allang. De bouwkundige van het programma mocht immers niet mee. Na 6 seizoenen Kopen Zonder Kijken hebben we geleerd dat een tripje van Alex zonder Bob Sikkes meestal zonder woning eindigt. Geen Bob, geen huis.

Toen Alex van Keulen bij de laatste bezichtiging eindelijk de charmante bouwkundige mee op sleeptouw nam, heb ik gelijk mijn Kopen Zonder Kijken Quotes Bingokaart uit het spinrag gehaald en op tafel gelegd. Bob + Lex = huis kopen x puzzelrit : een kloddertje kleur van Roos. Door de bloedstollende strijd in het felbegeerde Tv-Vrouw Bingo kampioenschap kan ik helaas niks schrijven over het hele verbouwingsproces. Ik was te gefocust op het verzamelen van de quotes.

De ‘aandoening’ van Sicco

Net op het moment dat ik het laatste vakje van mijn kaart aan het afstempelen was en uit volle borst BINGO wilde gillen, hoorde ik Sicco ineens Engelands lullen. Door deze trieste ontwikkeling werd het Bingo kampioenschap gecanceld en ging de winst aan mijn neus voorbij.

Met tranen over mijn wangen keek ik naar de verschrikkelijke aandoening waar de arme Kopen Zonder Kijken deelnemer slachtoffer van was geworden. Hij raaskalde: ‘Smells like home. We’re gonna live here babe. Are you cheering up here? It’s yours. You deserve it. This is our bedroom babe.’ Het is in de kwestie van de Kopen Zonder Kijken deelnemer Sicco moeilijk te bepalen of het converseren in de Engelse taal een wanhopige poging is om jong en hip te blijven of dat Sicco echt sick is geworden van de spanning. 

Klik hier om naar alle artikelen over Kopen Zonder Kijken te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op streamingdiensten Videoland en NLziet is de aflevering 9 van Kopen Zonder Kijken met deelnemers Tessa en Sicco terug te kijken.

Jorit Henning

Jorit Henning is tv-recensent, redacteur en professioneel stuiterbal met een overdosis fantasie.
Schrijft het liefst voor lezers die de kunst beheersen om haar artikelen met een flinke korrel zout te lezen.

Beeld bron: Still TV RTL4

Home » Televisie » aflevering 9 seizoen 6 Kopen Zonder Kijken 2023