Kopen Zonder Kijken deelnemers schrikken zich rot in hun nieuwe huis

De laatste aflevering van Kopen Zonder Kijken is aangebroken en de hekkensluiters van seizoen 6 zijn deelnemers Ferdi en Karlijn uit Zwolle. Met maar liefst een zoektocht van 6 jaar achter de rug naar het perfecte huis, kun je niet zeggen dat het koppel over één nacht ijs gaat. Hoog tijd om op de valreep van dit seizoen nog even Alex, Bob en Roos aan het werk te zetten. Uiteraard is Martijn Krabbé ook weer van de partij om het hele feestje aan elkaar te kwebbelen.

Ferdi en Karlijn gaan Kopen Zonder Kijken 

De deelnemers van deze week hebben een bijzonder sympathieke uitstraling. Geen kapsones, gemaakte maniertjes of een wensenlijst met de lengte van een perkamentrol. Het huis wat Ferdi en Karlijn via Kopen Zonder Kijken hopen te vinden in Zwolle moet drie slaapkamers hebben, een logeerkamer voor oma en een tuin met een achterom. Best redelijk toch?

Als Alex de woonwensen hoort aarzelt hij geen seconde. Van Keulen pakt zijn bazooka en schiet zo de droom van het stel aan diggelen. Voor 355.000 euro een ruime eengezinswoning in Zwolle kopen voor Ferdi en Karlijn gaat zelfs de Kopen Zonder Kijken makelaar niet lukken. Bedankt Lex, heel geruststellend zo’n eerste gesprek. Ben je daarvoor heel de middag aan het knutselen geweest aan je moodboard. En de grabbelton die ze hadden gemaakt voor Bob en Alex wordt ook al zonder pardon over tafel leeggegooid zonder te grabbelen.

Veranderingen aan het einde van seizoen 6

Denk je net dat je alles gehad hebt, duikt Roos Reedijk ineens op bij het gesprek. Vorige week kregen we plotsklaps een nieuwe notaris in ons maag gesplitst en nu de interieurstyliste die te vroeg in het programma haar entree maakt. Maar daar houdt het niet bij op. Bob wordt ingezet als surrogaat Alex en gaat op pad om huizen te bekijken. Zoveel veranderingen vlak voor het einde van het seizoen, dat is toch niet te doen? 

Toch duurt het slechts enkele minuten voordat ik mijn gemopper met terugwerkende kracht weer inslik. Het is namelijk bijzonder vermakelijk om te zien hoe Bob Sikkes met zijn commentaar een huis compleet met de grond gelijk maakt. Ik proest het uit en terwijl de gloeiende hete koffie zich via mijn neusgaten een weg naar buiten baant, bedenk ik dat de eigenaar van deze woning nog een flinke dobber gaat krijgen om het kot te verkopen. Zowat een miljoen mensen hebben zojuist dé Kopen Zonder Kijken bouwkundige het huis horen afkraken. Succes met de verkoop op Funda!

De laatste loodjes voor Ferdi en Karlijn

Na Alex met zijn ‘droom vermorzelende bazooka’ en Bob met zijn vernietigende feedback hebben de makers van Kopen Zonder Kijken de smaak te pakken en besluiten deelnemers Ferdi en Karlijn een poets te bakken. Tijdens de puzzelrit worden drie huizen bezocht, waarvan het mooiste huis in het door het koppel zo gewenste Zwolle, niet hun nieuwe woning blijkt te zijn. Een beetje lullig, vooral omdat ze dat vorige week niet bij die irritante Sicco hebben gedaan. Die verdiende het met zijn Engelstalige super rockstar gebral. Ferdi en Karlijn zijn veel te leuk voor zulke gemene geintjes.

Godzijdank blijkt de woning die door de Kopen Zonder Kijken makelaar in Olst is gekocht ook in de smaak te vallen bij het koppel. Razend enthousiast zijn Ferdi en Karlijn als de blinddoek af mag en ze in hun nieuwe huis rond mogen kijken. Tenminste… tot ze de deur van de badkamer van hun nieuwe paleisje openen. Ze schrikken ze zich helemaal het leplazerus van het formaat van het ‘billen-was en tandenpoets hok’.  Achteraf blijkt de paniek voor niks, want Bob knutselt 40 centimeter extra aan de badkamer. En vervolgens weet interieurstyliste Roos het zo in te richten dat de ruimte visueel veel groter lijkt. En zo komt deze laatste Kopen Zonder Kijken aflevering van seizoen 6 in Olst tot een goed einde. Nou ja, voor Ferdi en Karlijn dan, want wat moeten wij nu in vredesnaam doen met onze maandagavonden komende tijd ? 

Klik hier om naar alle artikelen over Kopen Zonder Kijken te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op streamingsdienst Videoland is Kopen Zonder Kijken terug te kijken met deelnemers Ferdi en Karlijn die Zwolle inruilen voor een huis in Olst.

Jorit Henning

Jorit Henning is tv-recensent, redacteur en professioneel stuiterbal met een overdosis fantasie.
Schrijft het liefst voor lezers die de kunst beheersen om haar artikelen met een flinke korrel zout te lezen.

Beeld bron:Still TV RTL4 / Kopen Zonder Kijken / seizoen 6 / 2023

Home » Televisie » aflevering 10 seizoen 6 Kopen Zonder Kijken 2023