Tinderdate loopt uit op emigratie in Het Roer Om

In de column Jorit zegt het gewoon deelt Tv-Vrouw tikgeit Jorit haar visie op het wel en wee in televisieland, en vandaag is het tv-programma Het Roer Om aan de beurt met in de hoofdrol de avontuurlijke Raimond en Saskia Lubbers die Enschede verruilen voor B&B FACT gelegen in het wunderschöne Erlendorf in Oostenrijk. 

Raimond en Saskia gooien het roer om emigreren naar Oostenrijk

‘Kak, weer een herhaling’, was mijn eerste reactie toen ik de televisiegids doorbladerde op zoek naar de kijkbuiskluif voor vandaag. Het was echter de beschrijving bij het programma die mij toch over de streep heeft weten te trekken. Het Roer Om deelnemers Raimond en Saskia Lubbers uit Enschede hebben elkaar namelijk ontmoet via Tinder. Gezien mijn dramatische ervaringen met de swipe-je-wip datingapp en de hardnekkige overtuiging dat liefde via Tinder niet bestaat, werd ik nieuwsgierig naar dit koppel.

Het was die ene veeg naar rechts die ervoor zorgde dat de swipe van Raimond en Saskia niet alleen lol tussen de lakens opleverde, maar ook een huwelijk en zelfs een emigratie naar het plaatsje Erlendorf in Oostenrijk. En diezelfde veeg naar rechts zorgt er dus nu voor dat ik op deze zonnige donderdagavond voor de tv zit weg te smelten terwijl mijn vrienden en familie met een wijntje op het terras zitten.

Deelnemers creëren een B&B in Erlendorf zonder kluservaring

Aangestoken door de vrolijkheid van Raimond en Saskia, besluit ik het roer om te gooien en niet te klagen. Als zij zo moedig zijn om hun hele hebben en houwen achter te laten voor een armzalige bouwval in Oostenrijk, dan moet ik niet mekkeren over wat reetzweet veroorzaakt door een hittegolf. 

Waar ik wel over ga emmeren is het feit dat Raimond en Saskia het zoveelste koppel in het SBS6 programma Het Roer Om zijn, die zonder kluservaring een ruïne kopen in het buitenland. Nu moet ik ze wel te kennen geven dat ze zich hebben voorbereid door het kijken van YouTube filmpjes. Nou ja, een soort van. De filmpjes duurden erg lang, dus de tortelduifjes hebben vroegtijdig de stekker eruit getrokken en vlogen al ‘swipend’ met het tempo van een met speed geïntoxiceerde Superman door naar de volgende video’s. Dat heb je met die Tinder lui.

De droom van Raimond Lubbers om te verkassen naar Oostenrijk

De deelnemers van het programma zijn bijzonder sympathiek en blijven zelfs optimistisch als het nieuwe behang van de muren krult door vochtproblemen in de B&B. Wat dat betreft zijn het echte toppers. Ik had in hun plaats allang met een pot ijs en een fles rum onder de dekens liggen janken. 

Tot zover het positieve gedeelte van dit artikel. Ik zweet hier op de bank voor de buis inmiddels dusdanig dat ik in een poel van gesmolten cellulitis zit te creperen en dat rechtvaardigt wel een kritische noot aan het adres van Het Roer Om deelnemers Raimond en Saskia. Gedeelde smart is immers halve smart. 

Het was de droom van Raimond om te emigreren naar Oostenrijk en hij heeft Saskia met zijn toverstaf weten over te halen om hierin mee te gaan. Op zich niks mis mee, maar waarom is het dan uitgerekend Sassefras die in Erlendorf al het werk op kan knappen terwijl Rai de interim-manager speelt in Nederland? Het is financieel misschien een logische zet, maar ik zou me als vrouw toch behoorlijk genaaid voelen. 

Beste lezers, denken jullie er ook zo over of ben ik gewoon een verbitterde zure doos die alle mannen op Tinder al bij voorbaat in het verdomhoekje zet simpelweg omdat ze het lef hebben om te ademen?

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Het Roer Om te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op televisie wordt in september 2023 Het Roer Om elke donderdag om 20:27 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten Kijk en NLziet is deze aflevering van Het Roer Om met Raimond en Saskia Lubbers uit Enschede en hun B&B FACT in Erlendorf Oostenrijk terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Het Roer Om

Home » Televisie » Het Roer Om Raimond en Saskia Oostenrijk Jorit zegt het gewoon