Het Perfecte Plaatje: Tina de Bruin legt gewoon even een oma om

Het Perfecte Plaatje 2022

Weer wat geleerd vanavond. Niet dat ik fotografie ambities heb, maar kennis is kennis. Vandaag schieten de deelnemers van Het Perfecte Plaatje een ‘sequence foto’. Heb je niet naar de aflevering gekeken, Google het dan maar even, want mijn uitleg komt niet verder dan dat je meerdere foto’s van een actie in één beeld schiet. 

Trijntje Oosterhuis besluit buiten te gaan schieten en moet voor een goed shot een gevaarlijk uitziend hellinkje af. Heel stiekem hoop ik dat ze uitglijdt. Niet om zich werkelijk te bezeren, zo’n hork ben ik nu ook weer niet, maar gewoon op de billen naar beneden met een bloedgang. Geen beter vermaak, dan leedvermaak toch?

Het is druk op locatie

Zowel Linda Hakeboom als Geraldine Kemper willen de sequence foto graag maken op een plek waar Filemon Wesselink en Maik de Boer al bezig zijn met hun model. Linda, de bescheidenheid zelf, heeft een duwtje in de rug nodig van Tijl. Uiteindelijk trekt ze toch de stoute schoenen aan. Filemon is zichtbaar geïrriteerd, maar Linda laat zich niet kennen en wacht geduldig op haar beurt. Heel anders dan Geraldine die flink druk op Maik zet om op te schieten. ‘Hoeveel ga je er nog maken Maik?’, vraagt ze herhaaldelijk met een stalen gezicht.

Vrouwen die hun zinnen ergens op hebben gezet, worden doorgaans drammers. Wij laten ons niet snel afschepen of wegsturen. Rot op, zoals we het in onze kop hebben gaat het gebeuren. Als het écht nodig is persen we er desnoods nog een paar tranen uit ook. Alles voor het hogere doel. Het legt Geraldine en Linda geen windeieren, want ze worden eerste en tweede bij de opdracht. Het hogere doel is meer dan bereikt en wat mij betreft is het nu officieel bewezen dat deze tactiek effectief is.

Gouwen ouwen

‘Forever Young’ is het thema van de fashion shoot die in aflevering 4 van Het Perfecte Plaatje op het menu staat. Wie jonge blommen modellen verwacht komt bedrogen uit, want de modellen voor deze opdracht zijn allen 75-plussers. In extravagante outfits maken de senioren hun entree. Heerlijk! Ik val onmiddellijk voor een man met spierwit haar en een baard. Niet vallen als in dat ik wel een beschuitje met hem zou willen eten, hou op zeg! Ik ben de sugar daddy leeftijd behoorlijk voorbij, maar wat een charismatische man is dit. 

De foto’s worden geschoten in een gamehal met veel kleur, licht en verschillende decors. Tina de Bruin drapeert haar model Carrie, inclusief rollerskates, op één van de apparaten. Ze raakt helemaal euforisch van de hele setting en wanneer ze voldaan op haar schermpje kijkt komen er een paar flinke krachttermen uit. ‘Oh Carrie, als ik krachttermen gebruik dan ben je knap’, roept ze snel naar haar model. Aangezien Carrie toch al behoorlijk op leeftijd is, heeft ze wat hulp nodig om van plaats te wisselen. ‘We hebben Carrie omgelegd’, zegt Tina de Bruin vrolijk in de camera. Waarom moet ik toch zo vreselijk lachen om die vrouw, volgens mij heeft ze zelf totaal niet door dat ze zojuist een verklaring heeft afgelegd een bejaarde vrouw te hebben vermoord.

Serieus Maik?

Maik de Boer maakt het nog bonter. Zijn model, een prachtige oudere vrouw, blijkt een gipsvoet te hebben. ‘Wat is dat nou?’, roept hij verschrikt. ‘Die sandalen lijken wel rondvaartboten!’ Vervolgens knipt hij doodleuk het gips van de vrouw haar voet af, om haar hakken te kunnen laten dragen. Ik ben flabbergasted, gebeurt dit echt? Wanneer hij vervolgens ook de dame nog eens op niet al te vriendelijke wijze sommeert haar mond te houden, omdat hij zich op zijn ‘stappenplan’ moet focussen, breekt mijn klomp net als die vrouw haar voet. Niet te doen dit.

Waarom nou jij?

Aan het einde van de aflevering komt het grootste dieptepunt van dit seizoen van Het Perfecte Plaatje: Edwin Jonker ligt eruit. Ze sturen hem gewoon naar huis! Mijn complete column van vorige week kan de papierversnipperaar in. Edwin Jonker…mijn rustige stabiele factor van Het Perfecte Plaatje is verbannen, uitgekotst, weggestuurd, verloochend en vernederd omdat hij één keer een error heeft. Eén keer wat minder inspiratie en je kunt opsodemieteren. Ja ik doe dramatisch, dat klopt. Mag ik misschien ook een keer? Edwin, misschien kun je Najib Amhali achter de schermen een beetje bijstaan met wat tips, zodat ook niet hij er volgende week uitvliegt. Kan ik op je rekenen?

Klik hier om alle artikelen over de afleveringen van Het Perfecte Plaatje 2022 en 2023 te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ??❤️

Heb jij het model van Tina de Bruin op rollerskates in Het Perfecte Plaatje 2022 gemist? Of wil je de andere deelnemers van Het Perfecte Plaatje in actie zien? Kijk dan het nieuwe seizoen dan terug op Videoland.

Beeld bron: Still Tv RTL 5

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 7 Het Perfecte Plaatje 2022