Expeditie Robinson: Chatilla kan het bloed van Niek wel drinken

Expeditie Robinson

Eén voor allen en allen voor één is niet meer. Vanaf nu is het in Expeditie Robinson ieder voor zich en dat wordt gevierd met een immuniteitsproef. Niks geen geleun op de sterke schouders van Harry Piekema en ook mooi boy Thijs kan geen zieltjes meer winnen met die blauwe kijkers waar je in verzuipt. 

Chatilla van Grinsven en Niek Rozen kunnen hun wapens vandaag nog wel in de strijd gooien, want die lange stelten van ze komen mooi van pas. De Expeditie Robinson deelnemers moeten namelijk wijdbeens op twee randjes balanceren en de beentjes moeten steeds iets verder uit elkaar. De enige BN’er die deze proef waarschijnlijk nog beter had kunnen volbrengen is Ferry Doedens. Die is immers wel gewend aan wat lenige posities, nu zijn Only Fans account maar blijft groeien. 

Op de wip?

Het is April Darby die de proef wint, omdat Vincent Vianen haar laat winnen. Hij vond dit wel een goed plan, want dan kan hij lekker met haar ‘bonden’ op winnaarseiland. Zo gezegd zo gedaan, plan gelukt en ook Dziva Kusenuh mag mee feest vieren met een plastic matras om op te snurken en een dooie vis om aan te lurken. Hey, kom op mag ik even? De pepernoten liggen alweer drie maanden in de winkel, dus een slecht rijmpje kan best.  

Dziva was al die tijd van plan om Vincent zo snel als ze kon uit Expeditie Robinson 2022 te wippen. Hij is te sterk en veel te slim voor, weg ermee. Maar nu ze met hem op winnaarseiland heeft gezeten, vindt Vincent eigenlijk veel te leuk om hem een schop onder zijn hol te geven. 

Glimmend en stralend van geluk komt Dziva terug en werkelijk waar alles aan het leven is leuk. Ik ben benieuwd welk ‘plantmedicijn’ zij daar tussen de takken vandaan heeft getrokken,  want die wil ik ook als ik weer naar het Awakenings festival ga. 

Bonte bondjes

Chatilla en Niek kunnen elkaars aanwezigheid nog steeds voor geen meter verdragen. Chatilla is stom en Niek is een irritante eikel. Kortom in de brugklas zouden deze twee binnen no time staan tongen in het fietsenhok, want meisjes plagen kusjes vragen toch? Helaas is Niek de brugklas al twee jaar ontgroeid en Chatilla toch zeker al vijf. Ze besluiten beiden zoveel mogelijk bondjes te smeden. Chatilla heeft papa Harry in haar team. Helaas heeft hij wel een zwarte stem. Dat is natuurlijk wel een smet op zijn hagelwitte humeur, dus help hem even herinneren dat hij even langs het schap van schoonmaakartikelen loopt voor hij de winkel afsluit.  

Doet hij het of doet hij het niet?

Rick Brandsteder heeft nog een daverend advies voor Harry en ik luister met opengesperde oortjes of hij het echt zegt. Nee toch? Dit is zelfs voor Rick Brandsteder toch een niveau te slap? Maar hij maakt hem gewoon hoor, hoppa. ‘Volgende keer iets eerder Piekema, Harry.’ Wauw Rick, de liefde tussen ons is bij deze opgedroogd als een vijfenveertig jarige poes in de overgang. Dit komt nooit meer goed. 

Van alle deelnemers van expeditie Robinson 2022 is het Ferry Weertman die stiekem maar wat blij is dat de teamspirit verleden tijd is. Hij is gewoon liever met zichzelf, dan hoeft hij geen rekening te houden met die kneuzen die het allemaal fout doen. Ja, en die slechte grappen van Rick hoef je dan ook niet meer aan te horen. Ik snap je wel hoor Ferry. 

Eilandraad

Ergens hoop ik dat Chatilla flink haar best heeft gedaan zodat Niek eruit vliegt. Ik merk aan mezelf dat ik Niek en zijn ‘tijgertafel’ op de één of andere manier gewoon een beetje irritant vind. Of herinnert jeugdige Niek mij gewoon keihard aan het feit dat mijn eigen jeugdigheid steeds verder aftakelt en dat de groeven in mijn voorhoofd elke dag dieper worden? Ik denk het laatste Niek, dus neem het voor niet te persoonlijk. 

Helaas voor mij is het Chatilla die moet vertrekken. Hoe kan dat nou? Ze had Harry toch in haar team? Aan zijn gezicht te zien is hij ook niet blij. Had hij die jongelui dan toch moeten omkopen met die spinners van de Plus in plaats van met die rare hamsters van Appie? Pfff,  hij moet toch eens informeren bij zijn buurjongens. 

Chatilla mag nog naar afvallerseiland en daar is maar wat blij mee. Ze weet nog niet dat daar een andere deelnemer van Expeditie Robinson in zijn blote slurf rondloopt. Ik ben benieuwd of Chatilla van Grinsven in de aflevering van volgende week van Expeditie Robinson nog steeds zo opgetogen is. 

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je aflevering 10 van Expeditie Robinson 2022 gemist? Kijk dan terug hoe Chatilla het eiland moet verlaten op Videoland.

Beeld bron: Still Tv RTL 4

Home » Televisie » aflevering 10 seizoen 22 Expeditie Robinson 2022