Pa Blom moet het alleen zien te rooien in Een Huis Vol kinderen

Maarten Blom is in aflevering 6 van Een Huis Vol 2023 een dagje alleen met de kinderen, want Gerdien is na haar verlof weer aan het werk als psychologe. De familie Cudogham verstopt paaseieren in het Westerpark in Amsterdam en de familie Wildeman heeft een huis vol pubers waarbij het testosteron door de lijven giert. 

Maarten Blom staat er alleen voor met de kinderen

Pa Blom heeft een heel zwaar leven. Gerdien Blom is na haar verlof weer terug aan het werk, dus Maarten heeft ‘papadag’. Het kan niet anders dan een man zijn geweest die deze onzinnige term heeft bedacht voor een dagje zorgen voor je eigen kroost. Beste heren, het spijt mij om jullie mede te delen dat een papadag niet bestaat. Je hebt een ‘papaleven’ vanaf het moment dat je partner een pond of zeven menselijk weefsel met armpjes en beentjes en de hele rataplan door haar punani naar buiten heeft weten te persen. Vanaf dat moment ben je dag in dag uit medeverantwoordelijk voor dat hulpbehoevende krijsende mormel. Wen er maar aan en bespaar mij je papadag geteutemeleut.

Ik ga compleet stuk als Maarten Blom tussentijds Gerdien telefonisch even bijpraat over zijn intens pittige dag met een huis vol koters. ‘Heeft Juda goed gedronken?’, vraagt moeders. ‘Ja hij heeft een flesje op’, zegt pa Blom onverschrokken. ‘Heeft hij pas één flesje gehad?!’, roept Gerdien verschrikt uit. Voor de lezers die aflevering 6 van Een Huis Vol gemist hebben: dit telefoongesprek vindt rond 15.00 uur plaats, want de oudere kinderen van de familie Blom zijn al uit school. Maarten probeert zijn eer als toegewijde vader nog te redden door snel te roepen: ‘O, en een potje fruit!’. Van het onnodig vetmesten van de kinderen kun je de familie Blom in ieder geval niet betichten. 

Een huis vol testosteron bij de familie Wildeman 

Is het jullie ook opgevallen dat de familie Wildeman een huis vol steenstripbehang heeft? Nee? Het zijn van die dingen die mij opvallen en waardoor ik ernstig afgeleid raak van al het andere dat zich afspeelt in het gezin. Alhoewel ik nog wel even meepik dat er op de open haard een tekst staat met ‘Open Haard’. Waarom? Was Lukas Wildeman bang dat Priscilla dat ding aan zou zien voor een babybedje en er een koter in zou leggen om er vervolgens nog een blokje hout op te gooien? 

mensrelatie_320x100_v2

Het vuur laait sowieso aardig op in een huis vol Wildeman tieners, want het testosteron bij de knullen stroomt door de aderen als een modderstroom na weken hevige regenval in bergachtig gebied. Prisciliano blijkt een slim ettertje te zijn en niet over één nacht ijs te gaan als hij zijn moeder vraagt: ‘Wat vinden meisjes eigenlijk leuk?’ Na het moederlijk advies taait de knul af naar de supermarkt om een reep chocolade te kopen voor zijn potentiële nieuwe vriendinnetje. 

En dan gebeurt er iets waar alle mensen die zich in de wondere wereld van het daten bevinden nog iets van kunnen leren. Niks geen swipen naar links of rechts op Tinder, geen wekenlange hofmakerij en nul voorzichtige toenaderingspogingen. Gewoon een briefje met de tekst ‘Wil je verkering met mij? Laat het antwoord weten voor 20.00 uur vanavond’, samen met de reep goedkope chocolade in de brievenbus flikkeren van de desbetreffende chick. Vergeet na het aanbellen niet heel hard weg te rennen en dan is het verder een kwestie van de dag uitzitten tot 20.00 uur. Het leven kan zo simpel zijn…

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Een Huis Vol te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op televisie wordt seizoen 16 van Een Huis Vol elke werkdag om 19.00 uur uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLZiet en NPO Start zijn de afleveringen met de familie Nagelkerke, de familie Blom, de familie Cudogham en de familie Wildeman terug te kijken.

Beeld bron:  Still Tv NPO

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 16 Een Huis Vol 2023