Aangebrande Meilandjes wekken gasten met brandalarm in Chateau Meiland

In deze aflevering van seizoen 9 van het SBS6 programma Chateau Meiland gaan we eindelijk zien hoe de familie het ervan af gaat brengen als kersverse eigenaren van pension Code Rosé in Noordwijk. De grote opening is achter de rug en de eerste gasten nemen hun tijdelijke intrek. Het is tijd voor de vuurdoop. De Meilandjes kennende is de grote vraag niet óf maar wanneer het een en ander weer genadeloos in soep gaat lopen.

Paniek om het brandalarm in Chateau Meiland

Dat het verzorgen van het ontbijtbuffet in Code Rosé alles behalve een eitje is, wordt aan het begin van in deze aflevering van Chateau Meiland al meteen pijnlijk duidelijk. Met 3 man sterk zien we Martien, Erica en Maxime in de keuken bezig. Heel even heb ik het idee dat het geluid van de tv het begeven heeft, maar al gauw blijkt dat de Meilandjes al de hele tijd tegen elkaar aan het fluisteren zijn. Ze willen de gasten, die allemaal nog op één oor liggen, koste wat kost laten slapen. Want God verhoede dat ze ook maar een glimp opvangen van het ontiegelijke geklooi in de keuken.

Het plan lijkt vooralsnog aardig te lukken totdat er blinde paniek toeslaat wanneer niet Maxime maar de eierwekker doordringend begint te piepen. Terwijl Martien Meiland als een dolle probeert het ding de nek om te draaien maant Maxime haar naar zuurstof happende vader tot kalmte.  ‘De bedden zijn hier zo goed dat de gasten niet meer wakker worden’, hoor ik haar zeggen. De aanblik van haar gemene glimlach doet vermoeden dat er inmiddels een duister dealtje gesloten is met de beheerders van de naastgelegen begraafplaats. 

Familie Meiland koopt een gloednieuwe keuken na mislukt ontbijt in pension Code Rosé in Noordwijk

Hoe dan ook, niet de onkunde van de familie Meiland zelf maar de gedateerde keuken krijgt in seizoen 9 van Chateau Meiland de schuld van de totale chaos die er heers. De oplossing lijkt simpel; er moet weer een kwak geld tegenaan worden gesmeten voor een flinke upgrade van de keuken. Binnen mum van tijd hebben de Meilandjes een gloednieuwe keuken inclusief spoelkraan én 2 koelkasten geregeld  Voor het gemak zijn er ook maar meteen 2 vaatwassers besteld zodat de poezelig handjes van Martien voortaan kloof en rimpelvrij blijven. Dat het budget net niet toereikend was voor een gouden kraan moet de voormalig Chateau Meiland eigenaar helaas voor lief nemen. 

De volgende beproeving van aflevering 3 van Chateau Meiland ook alweer op het programma. Het is zondag, de dag waarop de bakker geen brood bezorgt. Omdat 3 kapiteins op een nog net niet zinkend schip geen succes is gebleken, hebben Martien en Maxime hun ‘sfeerverpester’ Erica Meiland voor het gemak maar thuisgelaten. Vol goede moed gaan vader en dochter aan de slag met het klaarzetten van het ontbijtbuffet. Ook nu slapen de gasten nietsvermoedend door het geloei van de eierwekker heen. Dat de tukkende logees van de familie Meiland vervolgens allemaal rechtop in hun nest zitten, omdat het brandalarm door de krochten van pension Code Rosé loeit laten we maar even buiten beschouwing.

Waarom weet Martien in seizoen 9 van Chateau Meiland nog steeds niet hoe hij broodjes moet afbakken?

Blijkbaar weet de voormalig eigenaar van een Chateau Meiland na al die jaren nog steeds niet hoe je croissantjes moet afbakken. Om het gekrijs van het brandalarm een halt toe te roepen moet de familie alsnog de hulp van Erica inschakelen. Even op het herstelknopje drukken en daarna snel aan de slag met de bakjes troost voor de gasten die met rechtopstaande haren en opgestreken zeil aan het ontbijtbuffet in pension Code Rosé verschijnen. Het scheelt in ieder geval een hoop selfies voor de Meilandjes, want niemand wil met dikke wallen onder de ogen op de foto met de aangebrande eigenaren van het pension.

Het geheugen van de familie Meiland blijkt van hetzelfde formaat als hun korte lontjes, want het eind van aflevering 3 van Chateau Meiland wordt er uitgebreid geproost op een succesvolle eerste week. Zelf vind ik dat de familie er nog niet echt veel van gebakken heeft. Toch proost ik maar gezellig met ze mee. Het plan om ooit eens te gaan overnachten bij pension Code Rosé in Noordwijk is na deze aflevering van seizoen 9 van Chateau Meiland in ieder geval voor onbepaalde tijd in de ijskast gezet.

Klik hier om naar alle artikelen over seizoen 7, seizoen 8 en seizoen 9 van Chateau Meiland te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Chateau Meiland / Seizoen 9 / 2023

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 9 Chateau Meiland 2023