Wie is de Mol: Het trotse molletje komt uit zijn holletje

Wie is de Mol Finale 2023

We kijken allemaal uit naar de finale met het verlossende antwoord op de vraag: Wie is de Mol en wie is de winnaar van seizoen 23? De fanatieke fans zijn er non-stop mee bezig geweest de afgelopen tien weken. YouTube-filmpjes met hints, forums waar alle mogelijk theorieën worden besproken en complete studies waarbij molloten de afleveringen van Wie is de Mol in slow motion afspelen op zoek naar eventueel gemiste hints. 

Een molloot van niks

Hoor ik in deze categorie thuis? Absoluut niet. Het is een vermakelijk programma, maar meer tijd erin stoppen dan het uurtje dat een aflevering duurt doe ik niet. Ik heb er geen tijd voor en geen zin in, want in mijn perceptie kun je overal wel een hint in zien. Het is en blijft koffiedik kijken natuurlijk. En het wordt sterk gemanipuleerd door hoe de afleveringen van Wie is de Mol gemonteerd worden.

Dit gezegd hebbende, verbaas ik mij dan ook enigszins dat de finale van Wie is de Mol 2023 zo’n happening is. De locatie Paleis Soestdijk is wellicht een hint dat de finale volgend jaar een nationale feestdag wordt. Wanneer en vooral waarom besluit je dat het leuk is om live in de gribus kou bij de ontknoping aanwezig te willen zijn?

Geen eten en drinken, geen leven!

De website van Wie is de Mol laat weten dat alle fans welkom zijn maar dat je, je wel warm aan moet kleden omdat het behoorlijk koud kan zijn. Hier ben ik al afgehaakt. Vervolgens lees ik dat er geen parkeergelegenheid is. Je moet voor maar liefst 10 euro een dorp verderop parkeren en wordt met een pendelbus naar Paleis Soestdijk gebracht. 

Het ergste is echter dat er geen eet- en drinkfaciliteiten aanwezig zijn op het terrein. Je zou toch denken dat nu zelfs de grootste Wie is de Mol diehards wel afgetaaid zijn, maar niets is minder waar. Ik hoor mezelf mompelen: ‘Die molloten hebben echt geen leven.’

Genoeg geluld

Sowieso ben ik niet van achteraf geouwehoer. Je ziet het overal. Dan is er een drie uur durende vergadering afgelopen en staat er altijd nog zo’n irritant groepje mensen buiten te evalueren. Ik vind drie uur al rijkelijk lang. Alles is dan een wel een keer gezegd en zo niet dan had je, je muil open moeten trekken toen we nog binnen handbereik van koffie en gevulde koeken aan tafel zaten. En als we dan toch buiten even napraten, dan maar liever over Sjaak van der Molen die het al maanden doet met Evelien de Groot terwijl ze beide vrij recent getrouwd zijn, en dan bedoel ik niet met elkaar. 

Liever crème brûlée na de maaltijd

Het moge duidelijk zijn, ik was totaal niet nieuwsgierig naar de officiële hints. En heb dan ook met een half oog gekeken. Mosterd na de maaltijd wat mij betreft. De ontknoping dat niet Daniël Verlaan, niet Ranomi Kromowidjojo, maar Jurre Geluk de mol van Wie is de Mol 2023 is én Daniël Verlaan de winnaar had ook in vijf minuten tijd gelanceerd kunnen worden. Alle ins en outs van de afgelopen tien weken Wie is de Mol laat ik dan ook met liefde over aan andere columnisten, analisten en iedereen zonder leven. 

Ik heb met heel veel plezier naar Wie is de Mol 2023 gekeken, Jurre Geluk was een fantastische mol, Daniël Verlaan een geweldige winnaar, Ranomi Kromowidjojo een waardig verliezer en ik heb de award gewonnen voor meest beroerde molloot van Nederland. Je kan niet overal in uitblinken hè…

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Wie is de Mol te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je de finale van Wie is de Mol 2023 gemist en ben je benieuwd naar de onthulling van Jurre Geluk als mol en Daniël Verlaan als winnaar van dit seizoen, kijk de finale van seizoen 23 dan terug op NPOstart of NLziet.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Avrotros / Wie is de Mol / seizoen 23 / 2023

Home » Televisie » aflevering 10 seizoen 23 Wie is de Mol 2023