TIP: Moedermaffia, Herkenbaar en lekker over de top

Moedermaffia

Wellicht heb je al een trailer of artikel voorbij zien komen de afgelopen weken over de nieuwe Videoland-serie ‘Moedermaffia’. Aangezien ik niet alleen maar een bitch ben én onze lezers graag informeer als er iets leuks langs lijkt te komen, heb ik alle zes de afleveringen in één avond bekeken. Niet voor mezelf hoor, maar om jullie een idee te geven. Zo ben ik. Thank me later

Hoe gevreesd de moedermaffia ook is, we hebben ons er vast allemaal weleens schuldig aan gemaakt. ‘Gaan jouw kinderen zó laat naar bed?’ of ‘Geef jij geen borstvoeding?’ Soms om even de aandacht van je eigen gebreken af te leiden of uit jaloezie. Dat is dan ook gelijk de reden dat deze serie heerlijk wegkijkt, een feestje van herkenning is, maar vooral genieten.

We klooien wat af

In Moedermaffia volgen we de gescheiden Daan. Een ietwat ontaarde moeder die maar een beetje aanklooit. Net als iedereen eigenlijk, alleen klooit de één net iets overtuigender aan dan de ander. Ze is gek op haar kinderen, maar erg druk met haar ‘cup-cake-bakkerij.’ Tussen het bakken door laat Daan zich geregeld voorover leggen over het werkblad in de bakkerij door haar té jonge medewerker. Jeuk is erger dan pijn zullen we maar denken.

Vanwege een uitzichtloze verbouwing woont Daan met haar kinderen in bij haar moeder. Haar moeder voorziet iedere stap die Daan zet van kritiek. Allesbehalve de ideale omgeving om je happy te voelen. Tel daarbij op dat Daan is ingeruild voor een jong en succesvoller exemplaar door haar ex en je begrijpt dat de druk hoog is voor haar.

Pippelientje

Dit jongere exemplaar Momo doet er alles aan om Daan af te troeven als het gaat om Pip, de dochter van Daan. Pippelientje is gek op de perfecte Momo, terwijl Daan alle zeilen bij moet zetten om de band met haar dochter goed te houden. Wanneer de frustraties zo hoog oplopen dat de verjaardag van dochter Pip eindigt in een taartgevecht tussen beide dames dreigt Daan de voogdij over Pip te verliezen. Om dat te voorkomen moet ze verplicht een ouderschapscursus volgen.

Vallen en opstaan

Het praatgroepje van mislukte ouders met als motto ‘no judgment, no way’ is hilarisch. Ieder denkbaar type ouder heeft een plekje in de kring en allen hebben ze dezelfde missie, bewijzen dat ze het ouderschap wél waardig zijn. Dat gaat uiteraard met vallen en opstaan en keer op keer gaat Daan toch de mist weer in. De hete adem in haar nek van de perfecte Momo doet haar steeds weer de verkeerde keuzes maken en in eerste instantie lijkt ze de boel alleen maar meer te verkloten. 

Borsten en piemels

De verhaallijn klinkt wellicht nogal dramatisch, maar is dat zeker niet. Het geheel is luchtig, komisch en bij tijd en wijle aangenaam overdreven. Het is, zoals ik al eerder zei, herkenbaar voor de worstelende moeder. Satire in overtreffende trap waarbij feel good voorop staat. Hier en daar lekker grof, vol borsten en piemels. De serie is onder te brengen in Nederlandse series als Tropenjaren, Deep Shit en Tenminste Houdbaar Tot, maar voor mij persoonlijk kijkt Moedermaffia net iets fijner weg. 

Dus dames, BH uit, wijntje of theetje erbij, pootjes omhoog en genieten. Misschien wel handig om eerst je bloedjes van kinderen even op bed te gooien. Belachelijk trouwens dat die nóg niet liggen! 

Beeld bron: Still Tv Videoland

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Videoland » Moedermaffia