Bekende Vlaming en tattoo hunk Fabrizio leert reflecteren in Steenrijk, Straatarm

In deze herhaling van Steenrijk Straatarm ruilt de uit België afkomstige tv-persoonlijkheid en tattoo saloon eigenaar Fabrizio Tzinaridis, bekend van onder andere Temptation Island en The Bachelor, een week van huis en haard met Monica Meurs uit Grootebroek. Fabrizio en zijn goede vriend Daniele di Stefano reizen af naar de woning van Monica en haar kinderen Kevin en Beau, terwijl zij een weekje net over de Belgische grens mogen gaan vertoeven in de prachtige woning van de Bekende Vlaming.

Fabrizio Tzinaridis huppelt van tattoo saloon via Temptation Island naar Steenrijk, Straatarm

Het is momenteel wat magertjes wat het aanbod aan tv-programma’s betreft en waar ik normaliter een gruwelijke hekel heb om mijn tijd te verdoen aan herhalingen maak ik vanavond toch graag een uitzondering voor Steenrijk, Straatarm met tattoo mooiboy Fabrizio en alleenstaande moeder Monica. In mijn beleving zijn de deelnemers van dit genre programma’s leeghoofden die niet bijster veel kunnen en daarom maar proberen hun kont in de mediawereld te draaien. Vaak geilen ze op de fame en hopen op deze manier hun brood te kunnen verdienen als tv-personality. Tja, dat is een beroep tegenwoordig. Je hoeft geen acteur, cabaretier of zanger te zijn om met je poffertjesporem op tv te mogen. Met goede genen, een knap lijf, een lekker bekkie én de vaardigheid om heel dom te kunnen kijken kom je een al heel eind vandaag de dag. 

Een hele berg aannames mijnerzijds en ik ben dan ook positief verbaasd dat de rijke stinkerd van deze aflevering eigenlijk een heel lief joch blijkt te zijn. Natuurlijk showt voormalig Temptation Island deelnemer Fabrizio Tzinaridis zijn hele hebben en houwen even trots voor de camera’s, maar dat is niet zo gek gezien de context van het programma Steenrijk Straatarm en eerlijk is eerlijk, hij heeft het wel allemaal zelf verdiend met zijn tattooshop en televisiewerk. Als de Bekende Vlaming vertelt dat hij vroeger een buitenbeentje was en veel gepest is als kind, dan begrijpen we ook gelijk waar zijn ‘pocheritus’ ooit ontstaan is. 

Monica Meurs uit Grootebroek geniet van de luxe in België

Ook de alleenstaande mama Monica Meurs is als kind vreselijk gepest waardoor zij helaas een angststoornis ontwikkelde. Als ze door de vaders van haar kinderen in de steek wordt gelaten, zwanger nota bene, stapelen de problemen zich al gauw op. Twee mensen die geen makkelijke jeugd hebben gehad, maar het contrast tussen hun levens kan haast niet groter zijn. Fabrizio Tzinaridis die dankzij zijn televisiewerk en tattoo saloon een flink vermogen heeft opgebouwd en Steenrijk, Straatarm deelneemster Monica Meurs uit Grootebroek die nog geen dubbeltje heeft om aan haar kont te krabben. 

Het is echt een feest voor Monica om samen met haar twee kinderen een weekje in de woning van Fabrizio te vertoeven en 1750 weekbudget euro stuk te mogen slaan. Als zij erachter komt dat de Bekende Vlaming in haar bed ligt heeft de alleenstaande moeder bijna spijt dat ze niet gewoon lekker thuis is. Monica, Kevin en Beau genieten echter als een malle van hun luxe weekje weg, proppen zich vol met het lekkerste voedsel, gaan heerlijk shoppen, skiën én nemen tijdens de opnames van het programma Steenrijk, Straatarm zelfs een nummer op met volkszanger Mick Harren.

Een reality check voor Bekende Vlaming Fabrizio

Terwijl het drietal uit Grootebroek hun geluk niet op kan moeten Fabrizio Tzinaridis en vriend Daniele di Stefano het doen met een weekbudget van een schamele 50 euro in Steenrijk, Straatarm. Het is een flinke wake-up call voor de twee vrienden en pleurt ze weer even met beide voeten terug op aarde. ‘Ik koop soms een T-shirt van 300 euro, gewoon een wit shirtje’, analyseert Fabrizio wat ontzet. ‘Echt erg eigenlijk, want het maakt me niet gelukkig, ik kan niet echt zeggen dat ik nu gelukkig ben.’ 

Als ik de Fabrizio Tzinaridis in de aflevering van Steenrijk Straatarm hoor praten over niet gelukkig zijn, zie ik geen tv-personality of tattooshop eigenaar, maar een jonge knul die godsgruwelijk onzeker is. Nog volop zoekend naar de zin van het bestaan en vooral een enorme lieverd. Net als moeder Monica Meurs overigens, waarvan ik mij afvraag of ze na thuiskomst in Grootebroek nog even stiekem aan haar hoofdkussen heeft gesnuffeld met de wetenschap dat Temptation Island hunk Fabrizio een week in haar bed heeft gelegen.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Steenrijk, Straatarm te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op televisie worden herhalingen van het programma Steenrijk, Straatarm elke woensdagavond om 20:30 uitgezonden op zender SBS6. Op streamingdiensten Kijk en NLziet kan je de aflevering Steenrijk Straatarm waarin tattooshop eigenaar en voormalig Temptation Island deelnemer Fabrizio Tzinaridis ruilt met alleenstaande moeder Monica Meurs terugkijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6

Home » Televisie » aflevering 11 seizoen 5 Steenrijk Straatarm