Steenrijk Straatarm: Tenenkrommende dikdoenerij van rijke deelnemers

Steenrijk, Straatarm 2023 – woensdag 20:30 SBS6

In een programma waarbij het onderwerp armoede centraal staat opscheppen dat je een paar duizend euro fooi geeft na een etentje in Dubai zou werkelijk niemand in zijn hoofd halen, toch? Zoiets doe je als fatsoenlijk mens niet. Dat zou bijna net zo lomp zijn als pochen dat je een miljoen euro per maand binnenharkt met je dropshipping webshops en elke paar maanden voor de lol ergens anders op de wereld gaat wonen. Steenrijk, Straatarm deelnemers Jesper en Shannon uit Horn doen het wel… Net als goedkope meuk uit China voor heel veel geld verkopen aan nietsvermoedende Nederlandse consumenten. Oftewel rijk worden over de rug van een ander. Radar heeft zelfs een mooi artikel over het bedrijf van Jesper Hensgens geschreven.

Even tot 10 tellen… 

Het is als professioneel tikgeit behoorlijk moeilijk om aardig te blijven als je een artikel moet schrijven over aflevering 11 van Steenrijk, Straatarm waarin enerzijds alleenstaande moeder Sabrina ieder dubbeltje om moet draaien en anderzijds Jesper en Shannon schaamteloos brallen over hun exorbitante levensstijl. Terwijl de rijke lui van deze week smijten met uitspraken als ‘next level’, stijgt mijn bloeddruk richting leveltje sky high. De stoom komt nog net niet uit mijn oren en mijn ogen spuwen vuur. 

Door de uitspraken van Steenrijk, Straatarm deelnemers Jesper en Shannon is elke vorm van onbevooroordeelde verslaglegging onmogelijk geworden. Zelfs met de beste wil ter wereld kan ik niet voor mij houden dat ik het koppel een stel arrogante snijbonen vind. Als het tweetal vervolgens ook nog eens de speklappen die op hun bord liggen beginnen af te zeiken, is voor mij de maat vol. Er heeft een varken het loodje gelegd, zodat er vreten op tafel ligt. Het is voor veel mensen met een minimum inkomen ploeteren om überhaupt een stukje vlees op hun bord te krijgen. Iets wat Jesper en Shannon duidelijk niet lijken te beseffen.

Wereldvreemd

Van schoonmaken houdt de rijke meneer niet. ‘Ik kan mijn tijd aan andere dingen besteden die ik veel leuker vindt of aan m’n business waar ik rendement over heb’, aldus Jesper. Shannon ‘trekt’ het op haar beurt niet om een kleine badkamer te hebben. Klussen in huis laten ze doen door een professional en in de arme buurt van Steenrijk, Straatarm deelneemster Sabrina zullen Jesper en Shannon uit zichzelf niet snel komen.

Eigenlijk is het best triest. Zo rijk zijn in je portemonnee en zo armoedig tussen de oren. Wanneer zou dit koppel voor het laatst het journaal op televisie hebben gezien? Hebben ze wel enig besef dat een dak boven je hoofd hebben voor sommige bevolkingsgroepen al een luxe is? Word eens even wakker joh!

Newsflash: Heel veel mensen kunnen wel leukere dingen bedenken als schoonmaken en misschien willen diezelfde mensen ook wel een grote badkamer, maar niet iedereen heeft daarin een keus. 

Inhoudsloze tegeltjeswijsheid

Wanneer Shannon na de ontmoeting met arme deelneemster Sabrina het in haar hoofd haalt om te zeggen ‘iedereen heeft een verhaal, dus laten we proberen met elkaar te verbinden in plaats van te oordelen’, is voor mij de maat vol. Met een flinke zwaai smijt ik de afstandsbediening van de televisie door de kamer. Het zwarte zapmachientje blijkt daar niet bestand tegen te zijn en ligt in stukken op de grond. Kak, dat was niet de bedoeling. Maar eerlijk is eerlijk, die 12 euro voor een nieuwe afstandsbediening is het meer dan waard. Dan morgen maar snijbonen zonder speklap eten.

Klik hier om naar alle artikelen over de afleveringen van Steenrijk, Straatarm 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op televisie wordt seizoen 8 van het programma Steenrijk, Straatarm elke woensdagavond om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingdiensten Kijk en NLziet kan je de aflevering met deelnemers Jesper en Shannon uit Horn en Sabrina uit Tilburg terugkijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6

Home » Televisie » aflevering 11 seizoen 8 Steenrijk Straatarm 2023