Holland’s Got Talent: Staande ovatie van Edson voor Lisette

Holland’s Got Talent 2022

De tweede halve finale! Ik ben er meer dan klaar voor, want ik ben godsgruwelijk nieuwsgierig naar de poppenkast omtrent de meest besproken persoon ooit in de geschiedenis van Holland’s Got Talent: Lisette Brillemans. Je houdt van haar of je haat haar. Er zit niks tussenin.

De TikTok filmpjes van tante Agaat

Op de een of andere manier intrigeert Lisette me. Wat bezielt iemand om zes pogingen te wagen bij een talentenjacht? Voor volk en vaderland voor schut worden gezet en toch vijf keer terugkomen. Is dat doorzettingsvermogen, een ziekelijke hang naar aandacht of simpelweg te weinig zelfkennis? Ik vermoed een combinatie.

Mijn vriend Google vertelt mij dat Lisette Brillemans een Nederlandse televisiepersoonlijkheid, actrice en pianiste is. Een Nederlandse televisiepersoonlijkheid kunnen we beamen. Een actrice is ze zeer zeker niet. In 2019 had Lisette weliswaar een serie op YouTube met korte filmpjes, maar die waren nog beroerder dan de TikTok filmpjes van mijn tante Agaat. Geloof mij alsjeblieft op mijn woord als ik zeg beroerd, bedoel ik ook echt niet-te-doen-tenenkrommend-slecht. Een pianiste is ze ook niet. Ze tokkelt lekker een stukje weg op de piano, maar dat doet mijn demente oma van 94 ook.  

Hoe lang moet je nog?

Na de uitzending van haar vijfde auditie ontstond er ophef vanwege een opmerking van Angela Groothuizen over het geslacht van Brillemans. Angela vroeg namelijk aan Dan Karaty: ‘Do you know him?’ Dit zorgde voor veel kritiek, omdat ze een transgender-vrouw bij een mannelijk voornaamwoord noemde. Althans zo leek het, want al snel werd duidelijk dat Lisette Brillemans helemaal geen transgender, maar altijd al vrouw is geweest. 

mensrelatie_320x100_v2

Beetje dezelfde categorie als aan een niet zwangere vrouw met buikje vragen wanneer ze is uitgerekend. Pijnlijk en de pest is, eenmaal zo’n opmerking uitgesproken is er geen weg meer terug. Je kan lullen als brugman daarna, maar je graaft jezelf alleen maar dieper de shit in.

Niet nog meer drama

Lisette Brillemans is flink onder handen genomen door de visagiste. Haar altijd zwart omrande ogen zijn nét iets subtieler aangezet en de stylist heeft haar in een over the top galajurk gehesen. Lisette is zichtbaar nerveus en ik vraag me oprecht af waarom. Ze moet zich toch zelf ook realiseren dat dit haar laatste optreden in Holland’s Got Talent zal zijn. Of heeft ze echt helemaal geen zelfkennis?

De jury is lacherig en slechts een fractie verwijderd van een enorme aanval van de slappe lach wanneer Lisette begint met haar optreden en al na drie akkoorden de mist ingaat. Thank God wordt het geheel opgeleukt door een stel dansers waardoor we toch nog iets van een showtje krijgen. Ik ben blij dat Dan Karaty niet op het rode kruis heeft gedrukt. Niet nog meer drama alsjeblieft. Laat die vrouw in hemelsnaam haar drie minuten of fame hebben zodat we allemaal weer door kunnen met ons leven. Lisette krijgt zelfs een staande ovatie van Edson.

Marc-Marie Huijbregts, zichtbaar opgelucht dat het voorbij is, vraagt aan Lisette: ‘Wat moet je nu met je leven, nu het af is?’ Dan Karaty drijft de sfeer nog wat op en hij vraagt: ‘Is this it?’ Oftewel: Je hebt je droom waargemaakt, oppleuren nu. Lisette zou Lisette niet zijn als ze het laatste woord niet zou hebben. Ze roept: ‘Holland’s Got Talent zonder Lisette Brillemans is geen Holland’s Got Talent!’ Kan iemand alsjeblieft de beveiliging oproepen om deze vrouw af te voeren?

Even flink zijn

Het volgende optreden is van illusionist David Nathan. Daar gaan we weer denk ik. Rot toch op met dat niet te verklaren, irritante gedoe. Ik overweeg even om deze act te skippen en mijn moeder te bellen, die ik behoorlijk verwaarloos de laatste weken. Gelukkig bedenk ik me net op tijd dat zij vandaag naar de verjaardag is geweest van oom Henk. 

Het oeverloze geteutel over taart die niet te vreten was, lauwe bitterballen, mijn nicht die artrose heeft én mijn oom die het in het verzorgingstehuis heeft aangelegd met een dertig jaar jongere verpleegster, weerhoudt me hiervan. Ik ga wel even flink zijn en me willens en wetens om de tuin laten leiden door David Nathan.

Daar is ze wéér

Nu heb ik al zo’n slordige vijfhonderd woorden aan Lisette Brillemans gespendeerd. Maar zelfs hier popt ze weer op ,want wat blijkt: David Nathan heeft voor zijn act het gordijn van Lisette geleend. Je weet wel, het gordijn waar ze zich tijdens de auditieronde achter verstopte om niet gelijk herkend te worden. Na het afgeven van zijn telefoon aan Edson da Graça, het lenen van een ring van iemand uit het publiek én het laten kiezen van de stad Las Vegas door presentator Buddy Vedder, verschuilt David zich achter het desbetreffende gordijn.

Komt het toch nog goed

Je raadt het al, het gordijn zakt en David is nergens meer te bekennen. So far so good, dit kan ik nog aan. Hetzelfde trucje heb ik weleens met mijn hond gedaan. Je rent gewoon voor het doek valt, een kant op waar je niet meer zichtbaar bent. Op het moment dat het doek is gevallen, gaat de telefoon die Edson da Graça in zijn handen gedrukt heeft gekregen en er volgt een beeldgesprek met David. Die staat ogenschijnlijk op de strip in Las Vegas met de ring in zijn hand. 

Ik kom natuurlijk niet uit een paasei David. Je staat gewoon in de coulissen voor zo’n zogeheten green screen waarop een video van las Vegas wordt geprojecteerd. Wat een opluchting, ik blijf niet met onbeantwoorde vragen achter én ik heb niet naar het gezwets van mijn moeder hoeven luisteren. 

Beeld bron: Still Tv RTL 4

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Holland’s Got Talent te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb jij de tweede halve finale van Holland´s got talent 2022 gemist en ben je benieuwd wie de jury heeft uitverkoren om naar de finale te gaan? Kijk deze aflevering dan terug op Videoland.

Home » Televisie » RTL » aflevering 7 seizoen 12 Holland's Got Talent 2022