Holland’s Got Talent: Belg slachtoffer van ‘Gele Pino vogelgriep’

Holland’s Got talent 2022

Holland heeft absoluut talent. Dat bleek maar weer deze aflevering van Holland’s Got Talent 2022. Holland Got echter ook veel mensen, die denken dat ze Talent hebben. Poeh, ik blijf het lastig vinden om te geloven dat deze mensen niet zelf door hebben dat hun talent enigszins gebrekkig is. Iedere vorm van zelfkennis ontbreekt of wordt zwaar ontkent. Laten we die groep mensen voor het gemak in de categorie ‘Onbewust talentloos’ plaatsen.

Sommige buiken kunnen beter niet spreken

In de categorie ‘Onbewust talentloos’ zagen we vanavond diverse variaties, maar één stak er met kop en schouders bovenuit. Luc en Vincent. De naam doet vermoeden dat het om twee personen gaat, echter hebben we het hier over een buiksprekende goochelaar. 

Ik kan er kort over zijn, buikspreken kon hij niet en het goochelen was dramatisch. Nu moet je het natuurlijk niet te licht opnemen, want in de ene hand een buikspreekpop en met je andere hand trucs uitvoeren, is natuurlijk geen kattenpis. Zelden zoiets stoms gezien. En geloof me lieve mensen, ik heb veel stomme dingen in mijn leven gezien.

Luc bleek helemaal te zijn afgereisd vanuit België en ik kon alleen maar denken: ‘eeuwig zonde van je brandstof man.’ Prop je buikspreekpop alsjeblieft in één van die goocheldozen en raak de sleutel kwijt. Niet voor mij, maar om te voorkomen dat die gele Pino pop je nóg vaker voor schut te zet.

Italiaanse Balla

Vanavond werd de kijker ook getrakteerd op ober Sebastiano. Inderdaad, zoals zijn naam doet vermoeden is hij van Italiaanse afkomst. Sebastiano had al veel zangervaring. Hij zong op speciale gelegenheden zoals bruiloften, verjaardagen, personeelsfeesten en scheidingen. Dat laatste kan ik me goed voorstellen. Een scheiding is toch vaak een treurig dieptepunt en dat dekt de lading van zijn performance dan ook precies. 

Met zijn nummer Balla Balla Balla Balla Balla wist hij weliswaar de jury van hun stoel te krijgen, maar eindigde de Italiaan toch met vier rode kruizen. Sebastiano was perplex. Blijkbaar enorm overtuigd van zijn eigen kunnen. Hij begreep werkelijk niet wat er niet goed was aan zijn optreden. Tja, als je het zelf niet kan bedenken is het ook niet uit te leggen.

De stem van een engel

Gelukkig was daar Emmelie. Een blond meisje van zeventien jaar met de meest blauwe ogen ooit. Bloednerveus werd ze door haar vriendinnen het podium bijna opgeduwd. Geen podiumervaring, nog nooit zangles gehad. Ze had tot op de dag van vandaag alleen nog maar onder de douche gezongen. Emmelie vertelde Chantal Janzen dat ze het liefste ‘jankmuziek’ zong. Kom maar door Miss Blue Eyes

De zenuwen dropen van haar af toen ze begon, maar wat het mooi. Misschien technisch niet helemaal perfect, maar die stem… Lieve Emmelie, mag ik jouw combikraan zijn? Van mij part het doucheputje, het pakje maandverband met vleugels in het kastje boven het toilet of die versleten tandenborstel op de wastafel, als het maar in de buurt is van jou wanneer je zingt.

Not my cup of tea

Iedere aflevering van Holland’s Got talent 2022 zijn er weer acts die gewoon goed zijn. Of zelfs heel goed, maar waar ik persoonlijk toch niet zo kapot van ben. Nu ben ik ook niet de makkelijkste. Over smaak valt niet te twisten toch? Over geen smaak ook niet trouwens. 

Zo was er deze aflevering danser Kevin. Kevin gaf een knap staaltje salsa weg. Solo salsa wel te verstaan, dat ‘shinen’ blijkt te heten. Nou shinen deed hij. Hij pakte vooral Chantal Janzen compleet in met zijn dans, maar ook de overige juryleden waren euforisch. Ik werd er echter vreselijk onrustig van. Zo onrustig dat ik een split-second dacht: ‘zal ik nu maar even een rondje met de hond?’ De enorme hoeveelheid energie van Kevin doet me misschien gewoon beseffen dat ik inmiddels een oud ‘gebakkie’ ben. Te confronterend. 

Om diezelfde reden trok ik de metal band Wraith ook slecht. Het lieve verlegen zangeresje trok haar strot open en produceerde een geluid dat lijkt op een door de duivel bezeten poltergeist. Het blijkt ‘grunten’ te heten. De zangeres vertelt aan de jury dat je voor grunten je valse stembanden moet gebruiken. In mijn geval niet zo moeilijk, want ik heb alleen maar valse stembanden. Jurylid Edson da Graca vraagt of ze ook oppaswerk doet. Het lijkt hem geweldig als ze voor zijn drie kinderen, Dikkie Dik kan grunten.

Ode aan Roos

De tranentrekker van deze aflevering kunnen we toeschrijven aan dansgroep Fresh Family Crew. Een behoorlijk grote crew, echter ontbrak er één lid in de opstelling. Op de outfit van de aanwezige leden van de crew prijkte een roos. Roos was namelijk de naam van een meisje dat ook bij Fresh Family Crew danste tot ze op haar zeventiende overleed aan een hartinfarct. 

Intens verdrietig besloot de rest van de groep zich op te geven voor Holland’s Got Talent. Een eerbetoon voor hun vriendin die natuurlijk nooit zo jong had mogen heengaan. Op het moment dat de groep hun verhaal deelt breek ik. Mijn prikneus maakt plaats voor dikke tranen en een snotkop als ze beginnen. Door de speakers klinkt: ‘Tell me what does it look like in heaven?’ Net op het moment dat ik echt begin te ‘schokschouderen’ en er vreemde geluiden uit mijn strot omhoogkomen, gaat de muziek én dans over in energieke hiphop. Heel tof gedaan.

Je moet ervan houden

De golden buzzer van deze week gaat naar de elfjarige violist Eline. In één keer door naar de halve finale. Ze staat viool te spelen alsof ze het al minstens dertig jaar doet. Het zal vast prachtig zijn, alleen zijn vioolmuziek en ik geen goede combi. Ik probeer het genuanceerd te brengen, maar  feit is gewoon dat ik een gruwelijke hekel heb aan vioolmuziek. Het snijdt dwars door iedere vezel in mijn lijf en ik krijg last van vluchtgedrag. Don’t mind me, het zal echt heel goed zijn, anders zou Marc Marie niet op de golden buzzer knop hebben gedrukt.

Wat een kanjers!

We sluiten af met theatergroep Tegendraads, een theatergroep voor mensen met een beperking. De groep bestaat uit muzikanten, een zanger en twee hele toffe danseressen. Er is werk van gemaakt en de outfitjes zijn onberispelijk. Het raakt me als de zanger zingt: ‘Ik doe mijn eigen ding’. De boodschap is duidelijk: ‘We kunnen dan wel een beperking hebben, maar we mogen er ook zijn.’ Ze krijgen terecht een staande ovatie en vier keer JA van de jury.

Chantal Janzen gaat het podium op om de gitarist een knuffel te geven als die aangeeft iedere dag aan haar te denken. ‘Zo vaak? Zo vaak denkt mijn eigen man niet eens aan me’, zegt Chantal lachend. De gitarist geeft haar zijn plectrum. Een plectrum met haar foto erop zodat ze altijd bij hem is. De onbevangenheid is ontroerend. 

Als Chantal Janzen weer terugloopt naar de jurytafel, op haar stiletto hakken en in haar korte broekje, denk ik te zien dat Dan Karaty stiekem even naar die mooie beentjes in dat kekke broekje kijkt. Laten we die blik in hemelsnaam ook maar houden op onbevangenheid.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Holland’s Got Talent te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je aflevering 3 van Holland’s Got Talent 2022 gemist? Kijk dan terug op Videoland.

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 11 Holland's Got Talent 2022