Oogappels: Kan iemand volgende keer even waarschuwen?!

Oogappels

Lieve cast, crew en ieder ander die ook maar iets met seizoen 4 van Oogappels van doen heeft gehad. Ik zou het enorm appreciëren als jullie voortaan een beetje meer rekening met jullie kijkbuisvrienden houden. Als trouwe tikgeit van Tv-Vrouw heb ik een reputatie hoog te houden. Het zou daarom fijn zijn als jullie in de toekomst even waarschuwen als jullie weer een kneiter goeie serie gaan maken die dwars door je ziel snijdt. 

Ik weet dat niet iedereen het verwacht, maar ik heb ook gevoelens. En jullie maken het verdomde lastig om een beetje ongenuanceerd het luchtige Tv-Vrouwtje te spelen, dat het liefst grappen maakt over seks, drugs en rock & roll. Dat jullie het echte leven zo genadeloos onder mijn huid duwen vind ik ronduit smakeloos en de rekening voor die doos tissues zien jullie tegemoet. Het kan maar gezegd zijn.

Gebroken harten

De laatste aflevering van seizoen 4 van Oogappels is er één met een lach, maar vooral met heel veel dikke, vette tranen. Even tussen jou en mij, ik heb de ogen uit mijn kop gejankt. Als je dit doorvertelt, voer ik je kop aan de leeuwen in Artis. Dat moge duidelijk zijn. Imagoschade wordt duur betaald tegenwoordig. 

Ik houd gewoon niet van droevige eindes. Hoe vaak moet ik dat nu nog uitleggen? Merel en Maarten die de handdoek in de ring gooien. Alleen maar omdat Merel een hardvochtige vrouw is geworden die haar verdriet enkel de baas kan door de bitch in haar aan het roer te laten. En Hansje die haar moeders voorbeeld op de voet volgt en Bob aan de kant zet. Massaal denken we even terug aan onze high school sweetheart met wie we werkelijk waar geen moer gemeen hadden. Maar zijn we ooit nog zo verliefd geweest als toen? 

Wat ruik ik?

Ik pak even een snijplank en een netje rode uien erbij, als je het niet erg vindt. Zo kan ik vanavond de schone schijn bij manlief nog een beetje ophouden. Natuurlijk weet hij allang dat ik een huilebalk kan zijn, maar er zijn gewoon dingen waar je het niet over hoeft te hebben. Een beetje de spanning erin houden mag best. Hij drinkt nooit meer dan twee biertjes en ik snijd een bos uien weg bij Oogappels. Geen vragen, spreken is zilver en zwijgen is goud. Dat de huiskamer de rest van de week naar uiensoep meurt, neemt hij op de koop toe. Je kan niet alles hebben.

Lekker dobberen

Wanneer Lieke, één van de oogappels van Merel, dan ook nog beweert dat ze van haar moedertje houdt, maar dat ze haar aanwezigheid simpelweg niet om zich heen kan verdragen barsten de dijken. Er is geen zandzak die mijn waterlanders nog tegen kan houden. Hou nou even heel snel op met me. Waar blijft mijn happy ending mensen? 

De moeder van Tim is in ieder geval niet van plan om mij uit de brand te helpen. Als een stuurloze rubberboot op de zondvloed des levens dobberen we rond volgens deze vrouw. Met andere woorden, we hebben er zelf ook nog eens geen zak over te zeggen, dan wel van te vinden. Daar zijn we dan heel mooi klaar mee.

Hou me vast

Ik heb inmiddels de hele reep BonBonbloc naar binnen gewerkt om mijn verdriet te verwerken, maar ik voel me nog steeds ellendig. Het feit dat Oogappels Chris en Danny geslaagd zijn zorgt er hoogstens voor dat ik geen vierde glas wijn achterover sla, al blijft het een veel te dun doekje voor het bloeden. Gelukkig is er nog prins Eric die niet te beroerd is om zijn ex Merel van wat lieve woorden en een dikke knuffel te voorzien. 

Tussen hoop en vrees moeten we voorlopig wachten op seizoen 5 van Oogappels. Komt het ooit nog goed met Merel of is ze teveel beschadigd door haar loedermoeder? Vindt Hansje haar liefde en wordt Lieke net zo’n verbitterde vrouw als haar mams?

Eén voor in de boeken

Maar alle ijskonijnen op een stokje, dit was natuurlijk gewoon even één van de beste series die de Nederlandse televisie rijk is. Kunnen we van deze serie niet zo’n ouderwetse dvd box á la Friends en Sex and the city maken, die we over tien jaar nog steeds in de kast hebben staan? En dat we over twintig jaar nog weten waar we zaten en wat we aanhadden toen we de laatste aflevering van seizoen 4 van Oogappels bekeken? 

Dat zou mij namelijk meer dan enorm terecht lijken, zo’n plaatsje in de geschiedenisboeken. Ik zeg maak die Gouden Televizier-Ring vast aan de staart van dat Gouden Kalf en stuur het hele pakket naar Oogappels, want als er toch één Nederlandse serie met vlag en wimpel geslaagd is, dan is het Oogappels.

Klik hier om naar alle artikelen over de serie Oogappels te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media❤️

Heb je de laatste aflevering van Oogappels gemist? Kijk seizoen 4 van Oogappels dan terug op NPOPlus.

Beeld bron: Mark de Blok

Home » Televisie » aflevering 10 seizoen 4 Oogappels 2022