Mr. Frank Visser doet Uitspraak: Alwéér mot over de erfgrens

Mr. Frank Visser doet Uitspraak

Het belooft weer een prachtige dag te worden als onze vrolijke Viktor Brand in zijn auto stapt richting de Achterhook. Weer gedonder in de polder over een of andere erfgrens. Adele, een pittige Achterhoeker, piekert er niet over om toe te geven aan de ietwat narcistische grillen van Jan de buurman. Tijd om Mr. Frank Visser doet Uitspraak in te schakelen om de Achterhoek te redden van deze burenruzie.

Wist je dat ´schutting over erfgrens´ op de derde plaats staat in de Burenruzie – Top 5? Ook over dat onderwerp kan ik meepraten als Zeeuws poldermeisje, hoewel ik de opmerking van Viktor Brand ‘hoe meer grond des te meer ruzie’, niet helemaal kan volgen. Grote tuin of een klein tuintje maakt volgens mij niet zoveel uit. Als op een goede dag je buurman een schutting over de erfgrens plaatst wordt iedereen pissig.

Potje met vet

De hoogste tijd voor Mr. Frank Visser doet Uitspraak assistent Viktor Brand om na zijn bezoekje aan Adele poolshoogte te gaan nemen bij buurman Jan in de Achterhoek. ‘Ik heb een potje met al vet op de tafel gezet’, zingt Victor in zijn handen wrijvend als hij ondertussen over het terrein huppelt. Ik krijg een beetje het idee dat Victor zijn pilletje is vergeten vandaag.

Wanneer Viktor stuiterend aankomt bij het hypermoderne villa van Jan de buurman, knalt ineens de bekende tune van Dynasty in vol volume uit de tv. Het is een schril contrast met de boerenwoning van Adele, smaken verschillen zullen we maar zeggen. Het plaatje wordt pas echt compleet wanneer Viktor de vele camera’s én een joekel van een hond ontdekt. Dynasty, waar is de tijd gebleven dat we daarvoor aan de buis gekluisterd zaten, enfin ik dwaal weer eens af.

Terug naar Jan

Jan doet zijn uiterste best om redelijk en billijk te lijken, maar die indruk wekt hij absoluut niet. Er zal en moet een schutting komen van twee meter, ook al heeft hij er alle begrip voor dat Adele dat verschrikkelijk vindt. ‘Een schutting van twee meter hoog in een buitengebied, kan niet’, volgens de inmiddels geïrriteerde Adele. Zij wil niet tegen een schutting aan koekeloeren, maar Jan wil juist zijn buuf niet zien of horen. Als beiden buren zich samen op vijandelijk gebeid bevinden, spat de spanning van het beeldscherm af. Het zit ze duidelijk hoog. Mij inmiddels ook, waar blijft die verrekte Visser?

Plastic camouflagenetje

De spanning is te snijden wanneer de bolide van Mr. Frank Visser de oprit oprijdt. Zoals altijd flamboyant gekleed en uiteraard mét bijpassende hoed schrijdt Visser dan eindelijk ten tonele. De landmeters worden aan het werk gezet, zo ook hulpje Viktor Brand. Hij krijgt de dubieuze opdracht om zich naakt achter de schutting te verschansen zodat Frank kan beoordelen of de schutting, met het authentieke ogende plastic camouflagenet, voldoende privacy bied voor Adele. Vervolgens gaat het bonte gezelschap op pad richting de erfgrens om de meetresultaten in kaart te brengen. Viktor vraagt zich voor de zoveelste keer af waarom buren heibel maken met elkaar terwijl ze omringt zijn met zoveel ruimte. Buren maken nu eenmaal ruzie Vik, no worries.

De uitspraak

Mr. Frank Visser gaat zijn oordeel vellen en doet een uitspraak over de burenruzie in de Achterhoek. Het zal mij benieuwen. ‘De buurvrouw kan niet verliezen wat ze nooit heeft gehad’, aldus nuchtere Jan. Het wordt al snel duidelijk dat Adele wel degelijk wat te verliezen heeft en aan het kortste eind trekt. Juridisch gezien heeft Adele ‘gelandjepikt’ als ik dat zo mag zeggen. Extra zuur dat ze ook nog de helft van de rekening van de landmeterjongens van het Kadaster mag betalen. Adele is teleurgesteld en Jan is blij, hij wist dat hij gelijk had.

Viktor Brand en Mr. Frank Visser lopen gemoedelijk naar hun auto en komen tot de gezamenlijke conclusie dat de Achterhoek prachtig is, maar dat de Achterhoekers meer met elkaar zouden moeten praten.

Tja, ik zeg even op z’n plat Achterhooks;Doe het heanig an,’  (doe lekker rustig aan).

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Talpa

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Mr. Frank Visser Doet Uitspraak te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je aflevering 5 van Meester Frank Visser doet Uitspraak in de Achterhoek gemist? Kijk dan deze aflevering terug op KIJK.

Home » Televisie » Aflevering 5 Seizoen 7 Meester Frank Visser doet Uitspraak 2022