Meester Frank Visser doet uitspraak: Giovanni schuilt voor catnapping

Meester Frank Visser doet Uitspraak

Vrolijke Victor Brand is vol goede moed in zijn auto gestapt onderweg naar de Haagse Loosduinen waar de laatste tijd, een extreem geradicaliseerde zwarte kat het leven zuur maakt van de Hagenezen Rob en Gerda. Eerste vraag die in mijn hoofd op plopt is: ‘Hoe dan?’ We gaan het zien in Meester Frank Visser doet Uitspraak.

We beginnen met een kijkje in de potsierlijke tuin, waar Gerda ons trots meezeult door een wirwar aan tuinkabouters, goudvissen en geraniums. Het leven van Gerda en echtgenoot Rob is in een neerwaartse spiraal beland na herhaaldelijke terreur die zij moeten ondergaan door de hoofdrolspeler in deze thriller: ‘killerkat’ Giovanni. Voor intimi ‘Gio’, is een indrukwekkende zwarte kater met felgroene ogen. Gio wordt ervan verdacht een eend in zijn poot te hebben gebeten, een vijftienjarige kip te hebben verzopen, een aantal visjes te hebben geschept, en de nodige babyvogeltjes te hebben geroofd. Goh, net een echte kat! Meester Frank Visser doet Uitspraak maar makkelijk zal het niet worden.

Huis van bewaring

Na de rondleiding door het tuintje van Rob en Gerda mogen we eindelijk kennismaken met de vermoedelijk dader én veroorzaker van het ijzingwekkende leed. Gio’s baasje, de Italiaanse Deborah en haar gezin wonen aan de overkant van de Hagenezen. Deborah gaat ons voor naar het voorlopige huis van detentie, alwaar Gio al drie maanden in voorarrest verblijft. Gio mag niet meer naar buiten en is op zijn zachts gezegd not amused. Hij geeft zijn liefdevolle human een koele blik vanaf een vrolijk bloemetjessprei. ‘Iedereen kent onze Gio en niemand heeft ooit over hem geklaagd, behalve de overburen’, reageert Deborah met een charmant Italiaans accent.

Verweggistan

Daar denken Rob en Deborah duidelijk anders over. Terug in de keuken bij de Hagenezen vliegen de verwensingen en regelrechte doodsbedreigingen aan het adres van Gio, ons om de oren. Ik krijg dan ook steeds meer de indruk dat het maar goed is dat zwarte Gio in voorlopige hechtenis zit totdat onze Meester Frank Visser uitspraak gaat doen in deze penibele kwestie. Rob en Gerda doen ondertussen hun uiterste best om al hun marteltuigen zoals een ouderwetse must have mattenklopper, een aftandse kattenval, een vijver vol goudkleurige piranha’s en een regelrechte kidnapping te demonstreren.

Ja, echt kidnapping of moet ik zeggen ‘catnapping’. Zie je het al voor je, ze laden je huisdier in om het dier vervolgens in ‘Verweggistan’ te dumpen. Wat mankeert deze mensen, vraag ik mijzelf zuchtend af. Gerda geeft daar zelf antwoord op: ‘Als de kat nog eens op ons domein komt dan zijn wij geen mensen meer van woorden maar van daden.’ Jezus, het gaat hier om een kat, geen Siberische tijger, enfin. Viktor Brand hoort het vol verbazing aan.

Burenruzie in de polder

Het komt mij enigszins bekend voor. Wij wonen met ons gezin in een buitengebied en beschikken over een echte tuin met kippen. Jammer genoeg, maar helaas hebben onze voormalige buren hun huis verkocht aan een ouder kinderloos koppel uit de randstad die ons er herhaaldelijk op wijzen dat onze scharrelende kippen op ons terrein moeten blijven. Ook nadat wij onze kippen streng hebben toegesproken blijven zij doen wat ze doen, het zijn namelijk kippen, en die scharrelen. Daar is geen ‘tok’ tussen te krijgen.

Modus Operandi

Victor Brand doet vervolgens een dappere poging om de halsbrekende route van kat Gio te reconstrueren, we weten immers niet eens zeker of het hier überhaupt wel om dezelfde kat gaat. Ondertussen wachten we geduldig de entree af van onze rechtvaardige Meester Frank Visser. In zijn kielzog vandaag een bezielde kattendeskundige, die haar licht zal laten schijnen op de gemoedstoestand van de verdachte Gio.

En wat er dan vervolgens gebeurt stijgt mijn voorstellingsvermogen te boven. Tijdens de zogenaamde zitting verlaagt vileine Gerda zichzelf meerdere malen richting Deborah en haar gezin. Oef, is dit hormonaal of normaal? Plaatsvervangende schaamte, Ik kan bijna even niet meer kijken naar Meester Frank Visser doet Uitspraak, maar doe het uiteraard toch.

Het oordeel

Volgens de kattendeskundige heeft Giovanni stress van het binnen zitten en moet hij zo snel mogelijk terug naar buiten. Dat lijkt me logisch. Minder logisch vind ik het besluit van onze nobele Meester Frank Visser. Je raad het misschien al, de kat moet naar ‘Verweggistan’ zodat de Hagenezen weer in alle rust mogen blijven genieten van hun tuintje inclusief manke eend.

Giovanni moet weg bij zijn gezin om de simpele reden dat hij een kat is en zich ook gedraagt als een kat. Meester Frank Visser doet Uitspraak en laat mij, maar vooral zijn baasjes verbijsterd achter.

 

Beeld bron: Still Tv SBS6

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je deze aflevering van Meester Frank Visser gemist? Kijk dan terug hoe de kat een enkeltje Verweggistan krijgt op NLziet.

  • Patricia

    Patricia Mollenhauer is auteur en hobbykok. Deze Bourgondische Zeeuwse laatbloeier met een ‘alle dagen druk hoofd’ woont met haar man en twee kinderen op een eeuwenoud kerkhof waar de botten regelmatig om je oren vliegen.