Mr. Frank Visser doet Uitspraak: Duur bosje bloemen voor Bert

Mr. Frank Visser doet Uitspraak

Viktor Brand en Mr. Frank Visser reizen voor het programma Meester Frank Visser doet Uitspraak af naar Sappemeer in Groningen, waar Edzert het flink aan de stok heeft met zijn buurman Bert. Het vertrouwen tussen de buurmannen is volledig weg. Bert heeft namelijk zonder pardon de kettingzaag door de coniferen van Edzert gehaald. De coniferen stonden volgens zijn zeggen op zijn grond. Hij is ervan overtuigd dat hij dus volledig in zijn recht stond.

Dat zullen we nog wel eens even zien Bert. Niet te ver op de zaken vooruitlopen, want buurman Edzert denkt daar heel anders over. Edzert is pislink dat Bert zonder overleg de bomen heeft weggehaald en is van mening dat ze toch echt op zijn grond stonden. Welkom allemaal bij weer een nieuwe aflevering van Welles en Nietes met in de hoofdrol twee kleuters die er verdacht veel uitzien als volwassen kerels. We gaan het beleven in Mr. Frank Visser doet Uitspraak.

Zonder overleg

De coniferen waren volgens Bert oud en versleten en gingen dwars door de fundering heen. Waar gingen ze doorheen Bert?  Oh je bedoelt de fundering van dat huis dat in 2002 al platgegooid is? Ja, dan begrijp ik het wel. Coniferen door een fundering van een huis dat er niet meer staat is natuurlijk verwoestend. Ik had mee moeten turven, want ik vermoed dat Bert in vijf minuten minimaal 20 keer ‘zonder overleg’ zegt in zijn betoog. Bert weet dus blijkbaar heel goed waar het allemaal fout gaat, maar betrekt dat liever niet op hemzelf. Als hij zo trots als een pauw op zijn rode grasmaaier stapt als ware het een Ferrari, moet ik een beetje grinniken als dat ding niet wil starten. Karma bijt je nu al in je reet Bert. 

Viktor Brand probeert nog te bemiddelen tussen de twee dwarskoppen, maar is het gelieg en gedraai al snel zat. Edzert geeft aan jeuk te krijgen van Bert, dus is het hoog tijd om de heren van het Kadaster hun werk te laten doen en de erfgrens te bepalen. Iedereen weet dat jeuk erger is dan pijn, dus is het zaak dat we snel duidelijkheid krijgen. Edzert geeft aan dat Bert ‘van beneden Zwolle’ is en dat ze daar een andere mentaliteit hebben. Tja, als die stelling op waarheid berust kun je het Bert eigenlijk niet eens kwalijk nemen Edzert. Niemand kiest uit waar zijn wiegje staat.

Wat ziet die kerel eruit

Mr. Frank Visser is inmiddels ook gearriveerd in het plaatsje Sappemeer in Groningen. Hij heeft een kostuum aan waarbij ik me afvraag wat hij nu in hemelsnaam zondag aan moet naar de kerk. De buurmannen zijn het toch nog ergens over eens, want je ziet ze beide denken: ‘wat ziet die kerel eruit!’ Ik heb niets tegen een goed pak hoor, sterker nog ik hou van mannen in mooi kostuum, maar in deze setting in Sappemeer heeft het iets koddigs. Bert met een kapsel dat hij zelf eens per half jaar een beetje bijknipt met zijn kettingzaag en Edzert met zijn homemade wollen kousen en klompen. Thank god is Viktor Brand nog normaal gekleed.

Tijd voor de hoorzitting. Meester Frank Visser laat al heel snel merken dat hij het welles-nietes gedoe maar een kinderachtig gebeuren vindt. Bert blijft herhalen dat de coniferen op zijn grond stonden en dat hij ze met de beste bedoeling heeft gerooid. Tuurlijk Bert, Edzert komt je na de hoorzitting wel even bedanken en stuurt morgen een bloemetje. Keep dreaming vriend!

Dat is maar een plaatje

Helaas voor Bert is uit de metingen van het kadaster gebleken dat de grond waarover onenigheid bestond toch echt van Edzert is. Zo’n tegenvaller is niet ongebruikelijk bij Mr. Frank Visser doet Uitspraak. De coniferen zijn dus onrechtmatig gerooid. Foei Bert, niet zo netjes. Bert geeft aan te twijfelen over de metingen, want op zijn kadaster uittreksel staat het heel anders. Zijn twijfel wordt onmiddellijk de kop in gedrukt. Jammer joh, dat is maar een plaatje en het zijn de metingen die tellen. Mr. Frank Visser doet Uitspraak en die is dus niet ten gunste van Bert. Volgens Mr. Frank Visser waren de bomen al oud, dus zal hij de schade ‘beperken’ tot een bedrag van drieduizend euro. Hoe bedoel je beperken Frank? Ik verschiet er een beetje van. Drieduizend euro voor vier oude coniferen die toch al op waren? Het kan blijkbaar allemaal bij Mr. Frank Visser doet Uitspraak. 

Viktor Brand krijgt het voor elkaar de buurmannen de hand te laten schudden. Edzert lacht zich inwendig waarschijnlijk een slag in de rondte. Drieduizend euro in the pocket en hij hoeft die oude meuk zelf niet te rooien. Als ik in Edzert zijn klompen had gestaan, dan had ik Bert dat bloemetje écht gestuurd. Met een kaartje eraan: ‘Bedankt voor je goede bedoeling Bert, kusje Edzert.’

Beeld bron: Still Tv SBS6

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Mr. Frank Visser Doet Uitspraak te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je deze aflevering van Mr. Frank Visser doet Uitspraak in het plaatsje Sappemeer in Groningen gemist? Kijk dan de aflevering terug op NLziet.

Home » Televisie » Aflevering 3 Seizoen 7 Meester Frank Visser doet Uitspraak 2022