Massa is Kassa: De grote Nicol Kremers cancelshow van Peter Gillis

Ik herinner het mij als de dag van gisteren: Hommeles bij de familie Gillis uit de SBS6 reallifesoap Massa is Kassa, omdat Peter Gillis zijn vriendin Nicol Kremers zou hebben mishandeld. Naar aanleiding van die berichtgeving besloten wij tijdens de redactievergadering van Tv-Vrouw om het nieuwe seizoen van het programma Massa is Kassa voorlopig maar even te boycotten tot er iets meer bekend zou zijn. Tijdens het overleg met mijn collega’s heb ik mijn porum angstvallig in de plooi gehouden. Eenmaal buiten het zicht van medetikgeiten heb ik een vreugdedansje gedaan, een fles wijn opengerukt en een stuk ossenhaas de pan in geslingerd. Eindelijk hoefde ik niet meer te schrijven over Massa is Kassa. Dat Peter Gillis ooit weer op mijn radar zou verschijnen met zijn nieuwe vriendin Wendy van Hout had ik echter nooit kunnen vermoeden

 Schrijven over de Familie Gillis: Massa is Kassa

Vandaag meldde de hoofdredacteur van Tv-Vrouw zich telefonisch bij mij. ‘Hé Sandy, hoe is het meid?’ Een legioen aan rode vlaggen wapperden mijn leven binnen. Als zij namelijk zo vriendelijk begint, dan weet je dat je zwaar genaaid gaat worden. Of ik toch weer over de Familie Gillis van Massa is Kassa wil gaan schrijven het nieuwe seizoen. ‘Nee, waarom zouden we dat in hemelsnaam doen!’, riep ik verschrikt uit. Een stroom aan argumenten, sommige logisch, andere totaal niet, werden door de oppertikgeit de ether in geslingerd en ik wist op dat moment al dat ik de strijd ging verliezen.  

Daar gaan we dus weer. Met frisse tegenzin, maar met de belofte aan mezelf dat ik mij niet meer zo ga ergeren aan die hork van een Peter Gillis en zijn consorten. Sterker nog, onbevangen en met een schone lei ga ik beginnen aan aflevering 1 van seizoen 10 Familie Gillis: Massa is Kassa. Kom maar op! 

Laat ik met het positieve beginnen. Peter Gillis heeft vaak een punt in de communicatie met het personeel van zijn vakantieparken. De manier waarop hij ze aanspreekt is doorgaans buitengewoon denigrerend, maar hij heeft wel geregeld gelijk. Peter ziet scherp waar de verbeterpunten liggen in tegenstelling tot zijn sneue zoon Mark Gillis. 

mensrelatie_320x100_v2

Ex-vriendin Nicol wordt publiekelijk gecanceld door Peter Gillis

Ik hoop niet dat ik jullie al te erg teleurstel, maar dit is het enige positieve dat ik eruit weet te persen. Wat ik namelijk niet had aan zien komen was dat aflevering 1 van het nieuwe seizoen Familie Gillis: Massa is Kassa de grote ‘Nicolekke Cancel Show’ zou worden. Begrijp me niet verkeerd, Nicol Kremers is zeker geen leuke innemende vrouw en sowieso een golddigger waar ik mij mateloos aan geïrriteerd heb, maar wat er nu gebeurt is zo laag bij de grond. Peter Gillis en zijn ex-vriendin Nicol Kremers zouden als goede vrienden uit elkaar zijn gegaan. Yeah right, waarom hangen haar jassen nog aan de kapstok, ligt haar kleding in de kast en slingert al het speelgoed van haar kinderen nog door het hele huis? Ik kom natuurlijk niet uit een paasei hè.

Het is aannemelijker dat Nicol Kremers en haar kinderen op een goede dag door Peter Gillis het huis uit zijn getrapt. Voor het oog van de camera door de persoonlijke spullen van iemand heen snuizen vind ik een absolute no go. Huisslaafjes Mieke en Klaartje moeten alles in dozen flikkeren en in de garage gooien. Peter Gillis probeert notabene voor de camera van Massa is Kassa zijn ex-vriendin Nicol Kremers te bellen dat ze haar zooi kan komen ophalen. Haar telefoonnummer blijkt niet meer in gebruik.

De nieuwe vriendin van Peter Gillis: Wendy van Hout

Met een beetje mazzel heeft Wendy van Hout, de nieuwe vriendin van Peter Gillis dezelfde kledingmaat en kan de zooi van Nicolleke blijven hangen. Ja, Wendy is de nieuwe vriendin van Gillis die als cliffhanger aan het einde van aflevering 1 van de Familie Gillis: Massa is Kassa wordt gepresenteerd aan zijn kinderen Mark, Ruud en Inge. ‘Papa heeft een nieuw vriendinnetje!’, spreekt Peter zijn kroost toe. Ik voel een flinke portie gal opkomen in mijn slokdarm en als ik de koppen zie van de Gillis telgen heb ik een vermoeden dat ik niet de enige ben.  

De verse vriendin Wendy van Hout, die uiteraard in tegenstelling tot Nicol Kremers niet voor het geld maar voor zijn mooie karakter en goede looks met Peter Gillis hatseflatst, schijnt maar liefs vijf kinderen te hebben. Helemaal top, aangezien Nicol toch niet meer telefonisch bereikbaar is, kan het speelgoed ook weer gewoon terug de speelkamer in, tot ook Wendy bont en blauw het huis uit wordt geflikkerd.

Klik hier om alle artikelen over Familie Gillis Massa is Kassa te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Familie Gillis: Massa is Kassa op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 10 van Familie Gillis: Massa is Kassa elke dinsdag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6